Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Redmi K20 Pro Mi 9 T Pro, Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

To Redmi K20 Pro ανακοινώθηκε μέσα στον Ιούνιο για την αγορά της Κίνας και την Ινδίας, λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό ότι θα έρθει και στην Ευρώπη με την ονομασία Xiaomi Mi 9T Pro. Οι διαφορές αυτών των δυο μοντέλων είναι δύο, το Mi9 T Pro θα έχει την μπάντα B20 που σημαίνει ότι θα είναι συμβατό με τα δίκτυα 4G της χώρας μας ενώ επίσης θα φέρει την σήμανση “Global Version” που σημαίνει ότι θα έχει προεγκατεστημένη την επίσημη Global ROM με όλα τα Google Services και θα παίρνει κανονικά όλα τα μελλοντικά security updates από την Google αλλά και αναβαθμίσεις στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, όπως για παράδειγμα στην έκδοση 10, το γνωστό Android Q.

Redmi K20 Pro Mi 9 T Pro, Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου μπορεί να είναι η κινέζικη έκδοση του Mi 9T Pro χωρίς την μπαντα B20 όμως συνδέεται κανονικά στα δίκτυα 4G, χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει κάποιοι λένε ότι το να μην έχει ένα κινητό την μπάντα B20 σημαίνει ότι είναι δυνατόν κάποιες φορές ενώ υπάρχει διαθέσιμη κάλυψη σε 4G αυτό να μην συνδέεται και να πιάνει π.χ. 3G. Δηλαδή θα συνδέεται σε mobile internet αλλά όχι στην καλυτερη δυνατή ταχύτητα. Να συμπληρώσω ότι το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου λειτουργεί κανονικά ως κινητό τηλέφωνο με την κάρτα SIM που το χρησιμοποιώ και πιάνω 4G. Δεν ξέρω αν σε κάποιες περιοχές που βλέπω 3G αν είχα άλλο τηλέφωνο ότι θα έπιανα 4G. Σίγουρα πάντως το Redmi K20 Pro είναι το βασικό μου κινητό τηλέφωνο και με αυτό επικοινωνώ και μπαίνω ίντερνετ από την περασμένη Παρασκευή που ήρθε στα χέρια μου.

Redmi K20 Pro Mi 9 T Pro, Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Σε ότι αφορά την Global ROM, στο δικό μου Redmi K20 Pro έχουν περάσει μια beta έκδοση του MIUI 10 και συγκεκριμένα την MIUI 10 Global 9.5.31 δηλαδή τρέχει μια έκδοση ROM από τη σειρά αυτών που θα έχουν προεγκατεστημένη τα Xiaomi Mi 9T όταν κυκλοφορήσουν Ευρώπη με όλα τα Google services. Stable θα έχουν όχι beta αλλά εννοώ ότι δεν θα έχουν κινέζικες ROM αλλά Global. Μάλιστα στις ρυθμίσεις το λογισμικού, η ονομασία του κινητού είναι Mi 9T Pro και όχι Redmi K20 Pro. Ενδιαφέρον όμως έχει ότι στις ρυθμίσεις της κάμερας αν επιλέξω “υδατογράφημα” στις φωτογραφίες που τραβώ αναγράφεται “Redmi K20 Pro”! Μπέρδεμα η κατάσταση!

Redmi K20 Pro Mi 9 T Pro, Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Στο unboxing video που ανέβασα εχθές στο κανάλι του Techblog στο YouTube και παρουσιάζει την έκδοση (ROM) του μοντέλου που έφτασε στα χέρια μου κάποιος φίλος σχολιάζει ότι ο Κινέζος που μου το πούλησε έχει ξεκλειδώσει τον bootloader και πέρασε μια beta έκδοση της Global ROM και αυτό μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή που θα κάνω κάποιο μελλονιτκό update στο λογισμικό του κινητού, αυτό να κολλήσει και να αχρηστευτεί.

Διαβάζοντας περισσότερα έπεσα σε ένα thread στo επίσημο Mi Forum το οποίο αναφέρει ότι από τα τέλη του 2018 η Xiaomi ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πιά σε κινέζικα μοντέλα να flashάρονται με Global ROM και ότι είναι δυανατόν να βγει εκτός λειτουργία ένα flashariσμένο Xiaomi smartphone μετά από κάποιο επερχόμενο update.

Redmi K20 Pro Mi 9 T Pro, Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου και αν θα κολλήσει κάποτε ή όχι δεν το γνωρίζω. Θα σας δώσω το link από όπου το αγόρασα και όπως αναφέρω και στο βίντεο δεν πλήρωσα τελωνείο και έκανε 18 μέρες να φτάσει στα χέρια μου. Παρήγγειλα την έκδοση 6GB/ 128GB σε μαύρο χρώμα με πλήρωσα συνολικά 434.99 δολάρια Αμερικής (κινητό και έξοδα μεταφοράς).

Προσοχή, δεν φέρω ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί εφόσον το παραγγείλετε. Έχω ακούσει ιστορίες για πωλητές από το Aliexpress που αργούν πολλές εβδομάδες να στείλουν τα προϊόντα. Επίσης δεν φέρω ευθύνη για το αν κολλήσει το κινητό σας ή το ποια έκδοση ROM θα φοράει όταν με το καλό φτάσει στα χέρια σας.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolas

Όσον αφορά την Β20, δεν θα σου λείψει ιδιαίτερα στον αστικό ιστό. Εκεί που ενδεχομένως να τη χρειαστείς, είναι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές όπου το δίκτυο απαιτεί μεγάλης εμβέλειας συχνότητες, όπως είναι η B20 (800 MHz), ώστε να σου δώσει πρόσβαση στην ταχύτητα 4G.

Giannis

Είσαι πολύ θαρραλέος. Έδωσες 435 δολ για κάτι που δεν ήσουν σίγουρος πως θα έρθει και αν θα δουλέψει. Κτλ Τουλάχιστον μη το διαβάσει και ο γιος μου και κάνει το ίδιο

karamitrobas

Κώστα μπορείς να δεις εδώ βοήθεια γιατί ο bootloader σου είναι κατά πάσα πιθανότητα με unofficial τρόπο ξεκλειδωτος και θα αντιμετωπίσεις θέματα σε περίπτωση που μείνει έτσι γιατο σου στέλνω αυτό το link για το τι πρέπει να κάνεις

https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/16141-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF/

Makis

Σας αρέσουν οι ” περιπέτειες” στην ζωή σας φαίνεται. Έρμο αντρόιντ, 40 χρόνια περάσανε από τότε που βγήκε και ακόμη τρεχάματα με rom, μπάντες, άλλα μοντέλα στην Κίνα, τελωνεία και μαλλί της γριάς.

Άκης

Φίλε μου έπρεπε να πάρεις το κινητό με αγγλοκινέζικη official rom . Αυτή που έχεις είναι unofficial και εκτός του ότι δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί ποτέ ενδεχομένως εάν πας να το σκαλισεις να γίνει τούβλο το κινητό.Αποψη μου να βρεις ένα παιδί από το xiaomi forum γιατί είναι κρίμα αυτό το κόσμημα να μην το έχεις στα χέρια σου όπως πρέπει.Επισης ενημέρωσε από τα μέσα που διαθέτεις ότι σε κινητά που είναι αποκλειστικά για Κίνα και Ινδία δεν υφίσταται ρομ που να έχει Ελληνικά (εάν υφίσταται είναι unofficial -ελληνιστι μούφα) επίσης αγοράζουμε αποκλειστικά αγγλοκινέζικη ρομ και το δουλεύουμε με Αγγλικά.Εαν θέλουμε Ελληνικά σε κινητό που είναι για Κίνα με official αγγλοκινέζικη θέλει πολύ μελέτη πολύ προσοχή και γίνεται από χρήστες που ασχολούνται .Δεν είναι κάτι δύσκολο απλά θέλει μελέτη χρόνο και σοβαρή ενασχόληση.Αυτα και συγνώμη εάν κούρασα.

Johndoe1296

Ο φόβος είναι μόνο αν πας από miui 10 σε 9 που δεν γίνεται και δεν μπορείς γιατί δεν υπάρχει. Κανονική είναι η ρομ πιθανών ο Κινέζος να άλλαξε το build.prop από κ20 σε μι9. Μπακαλικο αλλά πώς θα πουλήσει. Update άγνωστο πάντως αν πάρεις γιατί αφού άλλαξε το ονομα συσκευής δεν θα το καταλαβαίνει ο server. Περνά αμα δεν βαριέσαι τη global stable/beta από miui και είσαι οκ.

Άκης

Πώς είναι κανονική???? Οι beta roms εάν γνωρίζεις από xiaomi έχουν καταργηθεί.Εαν όπως λες είναι από mi9 (πιο παλιά τον) είναι το ορισμός της μουφορομ διότι μπορεί οι δύο συσκευές να είναι παρόμοιες αλλά επουδενί όμοιες.Μην γράφουμε ότι να ναι. Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά θα έχει το κινητό με official rom ,παρά με αυτή.Η παραμετροποίηση της κάθε ρομ απευθύνεται σε κάθε συσκευή ξεχωριστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.