Η απουσία φορτιστή από τα iPhone επέφερε πρόστιμο στην Apple

, Η απουσία φορτιστή από τα iPhone επέφερε πρόστιμο στην Apple

Η απόφαση της Apple να αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία του iPhone 12 ήταν η βασική αιτία για την επιβολή προστίμου στη Βραζιλία. Το πρόστιμο στη Βραζιλία φτάνει σε ύψος το ποσό των 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο για μία εταιρεία του μεγέθους της Apple, αλλά είναι ενδεικτικό της κριτικής και του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της Apple να αφαιρέσει από τη συσκευασία του iPhone 12 ένα τόσο απαραίτητο στοιχείο, όπως είναι ο… φορτιστής.

Η δικαιολογία της Apple, για την προστασία του περιβάλλοντος, δεν φαίνεται να έχει πείσει την Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή στη Βραζιλία, η οποία εγείρει ερωτηματικά στην Apple όχι μόνο για τον φορτιστή, αλλά και για την έλλειψη ακουστικών από τη συσκευασία του iPhone 12.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Apple δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής smartphones που έχει αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία, αλλά στη Βραζιλία φαίνεται πως είναι οι κάτοχοι iPhone εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική αυτή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτή.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Δώρο αδωρο ότι κυκλοφόρησε από την αρχή χωρίς φορτιστή στη χώρα…. Κανονικά εφόσον δεν είναι σύμφωνο με τους νόμους θα πρέπει να απαγορευτεί μελλοντικό λανσάρισμα χωρίς φορτιστή αλλά δεν τολμούν…

Perastikos

Πω πω λεφτά, θα κλείσει η εταιρεία!!

Makis

Μιλάει η Βραζιλία που με τους δασμούς και τις εξωφρενικές χρεώσεις τα apple πωλούνται σε διπλάσια+ τιμή από Αμερική.

Kostas

Κανονικα δεν θα επρεπε να το παρεις καθολου για να δουν στην Apple τι πατατα εκαναν αλλα ο κοσμος λεει δεν πειραζει 30 ευρω εχει ο φορτιστης θα παω να τον παρω.Και εγω παρολο που παιρνω καθε χρονο το νεο Samsung galaxy της σειρας S φετος δεν θα το παρω γι΄αυτο τον λογο και δεν ειναι το κοστος του φορτισυη ειναι το γαμωτο αλλα πιστευω οτι ειμαστε λιγοι που σκεφτομαστε ετσι….

Αλέξανδρος

Δε νομίζω αλλά σωστά μιλάς, πρέπει στην κοροϊδία να αντιδράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.