Apple A10: Διέρρευσε εικόνα με τον νέο επεξεργαστή

Μια νέα εικόνα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο που φαίνεται να απεικονίζει έξι επεξεργαστές A10 της Apple, τους οποίους αναμένεται να συναντήσουμε στο εσωτερικό των iPhone 7 και 7 Plus. Ο A10 είναι ο διάδοχος του A9 των iPhone 6S / 6S Plus.

Εκτός από την ισχύ, τα δύο chipsets διαφέρουν και από κατασκευαστική άποψη. Πλέον οι νέοι επεξεργαστές θα αποτελούν δημιουργήματα μόνο της TSMC, σε αντίθεση με chips όπως τον A9 στα οποία συνέβαλε και η Samsung για την κατασκευή τους.

Οι φήμες θέλουν τον A10 να συνοδεύεται από 3GB LPDDR4 μνήμη RAM, δηλαδή αύξηση σε σύγκριση με τον A9 που είχε 2 GB. Αναφορικά με την ισχύ, πριν λίγο καιρό δόθηκε στην δημοσιότητα ένα τεστ στο Geekbench που υποδείκνυε πως ο A10 ήταν διπύρηνος και έφτανε τα 2.37 GHz. Σύμφωνα όμως με τον ιδρυτή των Primate Labs, John Poole, το συγκεκριμένο benchmark δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Άλλες πληροφορίες στο παρελθόν ήθελαν την ισχύ του A10 να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνη του A9X της σειράς iPad Pro. Να υπενθυμίσουμε πως ο Apple A9 είναι διπύρηνος και χρονισμένος στο 1.84 GHz, ενώ ο A9X είναι επίσης διπύηνος, αλλά χρονισμένος στα 2.26 GHz.

Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, με επικρατέστερη ημερομηνία την 7η Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, φήμες και πληροφορίες θα εξακολουθήσουν να έρχονται στην επιφάνεια. Μένει να δούμε ποιες εξ αυτών, αλλά και των ήδη δημοσιευμένων αποδειχθούν αληθινές.

apple a10, Apple A10: Διέρρευσε εικόνα με τον νέο επεξεργαστή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Η άυξηση στα 3gb ram μάλλον σημαίνει και μεγάλες αλλάγες στο λειτουργικό μελλοντικά.

Λευτερης

Πωπω το επομενο Soc της Apple ονομαζεται Α10;;; Και εχουμε και φωτογραφια; Και ειναι και τετραγωνο; Εκπληκτικη ειδηση…

Manolis

κλασικά, κάθε χρόνο και άλλο chipάκι!!!! καμία έκπληξη (λογικά)….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.