iPhone 11: Τον A13 θα συνοδεύει ο coprocessor Apple R1 ή R13

iPhone 11, iPhone 11: Τον A13 θα συνοδεύει ο coprocessor Apple R1 ή R13

Σε λίγες ώρες θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των νέων iPhone 11, μαζί με ένα MacBook 16 ιντσών, νέα iPads, τα Apple Watch Series 5 και άλλα. Επίσης, για πρώτη φορά θα μπορέσουμε να δούμε το event live στο ΥouTube. Όλα αυτά όμως αφορούν τα απλά διαδικαστικά της υπόθεσης, ας περάσουμε στο ζουμί.

Περιμένουμε ότι ο νέο Apple A13 Bionic θα κάνει το ντεμπούτο του με τα iPhone 11 και σύμφωνα με αναφορές θα συνοδεύεται από έναν coprocessor που ονομάζεται “Rose” και “R1”. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πιο θα είναι το τελικό εμπορικό όνομα του επεξεργαστή, οπότε μπορεί να λέγεται “Apple R1” ή “Apple R13” ή κάποιο άλλο όνομα που θα επιλέξει η εταιρεία.

Με βάση στοιχεία από τον κώδικα του iOS 13, ο νέος Apple R1 θα είναι αρκετά παρόμοιος με τους M που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα γενιά των iPhone. Στην ουσία αυτοί οι επεξεργαστές διαχειρίζονται βασικά δεδομένα, όπως τα στοιχεία τοποθεσίας που συλλέγουν οι αισθητήρες. Ωστόσο, ο νέος coprocessor θα διαχειρίζεται πλέον πολλοί περισσότερους αισθητήρες μειώνοντας αισθητά τον φόρτο του βασικού επεξεργαστή.

Ο Apple R1 θα συνοδεύει τον A13 Bionic που θα διαθέτουν τα iPhone 11. Οπότε, μάλλον θα βασιστεί σε μία βελτιωμένη έκδοση τη διαδικασία 7nm στην οποία είχε στηριχθεί ο A12 Bionic και βελτιώνει την απόδοση κατά περίπου 10%.

Όσον αφορά τη GPU δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτα, αλλά με δεδομένο ότι πλησιάζει η στιγμή κυκλοφορίας της Apple Arcade, υποθέτουμε ότι η εταιρεία έχει κάνει ήδη κάποιες τροποποιήσεις με στόχο την αύξηση τη απόδοσης.

Βέβαια, τα πρώτα benchmark που έχουν διαρρεύσει δείχνουν ότι δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική βελτίωση στις επιδόσεις των iPhone 11, σε σύγκριση με την τωρινή γενιά.

Όπως είπαμε, η παρουσίαση των iPhone 11 είναι σήμερα το βράδυ, και το Techblog θα φροντίσει να σας αποκαλύψει κάθε λεπτομέρειες για τις συσκευές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones iPhone 11 iPhone 13 Black Friday 2022

Black Friday 2022: iPhone 11 με 499 ευρώ, iPhone 13 με 869 ευρώ

Οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών συσκευών βγάζουν σε προσφορά τα iPhone 11 και iPhone 13 σε τιμή που ταράζει ακόμα και τα καταστήματα του Skroutz.

Smartphones Apple featured iPhone

Leaker αποκαλύπτει ποια iPhone θα καταργηθούν σταδιακά

Η εταιρεία είχε διακόψει τα iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 8 και iPhone 8 Plus το 2020, ενώ πέρυσι κατήργησε τα iPhone 12 Pro και iPhone XR.

Smartphones iPhone 11 Samsung Galaxy S22

Ένα iPhone 11 νικά στα benchmarks το Samsung Galaxy S22

Θα περίμενε κανείς ο νεοφερμένος να νικά τον παλιό, αλλά μία κόντρα μεταξύ iPhone 11 και Samsung Galaxy S22 δείχνει το αντίθετο.

Software iOS Apple iPhone 11

iPhone 11: Με το iOS 14.5 update παρατηρείται καλύτερο ποσοστό υγείας την μπαταρίας

Μετά την εγκατάσταση του iOS 14.5 οι κάτοχοι iPhone 11 παρατηρούν ορθότερη λειτουργία στην μέτρηση της υγείας της μπαταρίας τους.