Smartphones

Apple A16 bionic: Εντυπωσιακή βελτίωση +28% στη βαθμολογία GPU στη δοκιμή AnTuTu

Mια πρώιμη βαθμολογία Geekbench δεν ήταν αρκετά ενθαρρυντική για το νέο τσιπ Α16 bionic της Apple. Ωστόσο, τώρα που η ομάδα του AnTuTu συγκέντρωσε στοιχεία από τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα για το τσιπ.

Το Pro συγκέντρωσε συνολική βαθμολογία 978.147, ενώ το Pro Max 972.936. Αυτό αντιπροσωπεύει μια βελτίωση περίπου 19% σε σύγκριση με τα μοντέλα της σειράς 13. Επίσης, αφού τα νέα iPhone 14 και iPhone 14 Plus χρησιμοποιούν το chipset από το iPhone 13 Pro duo, αυτή είναι μια σύγκριση και στη σειρά 14. Τα τηλέφωνα vanilla iPhone 14 αναβαθμίστηκαν επίσης σε 6GB RAM.

Εξετάζοντας τις αναλύσεις, η απόδοση της CPU αυξήθηκε κατά 17%, ενώ η βαθμολογία της μνήμης αυξήθηκε κατά 10%. Η GPU, όμως, εντυπωσιάζει με ένα άλμα 28% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Είναι απορίας άξιο που η Apple δεν το ανέφερε αυτό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς αυτή θα μπορούσε να είναι η υψηλότερη βελτίωση των τελευταίων ετών.

Συγκριτικά, τα πρώτα αποτελέσματα AnTuTu για το iPhone 13 Pro πέρυσι έδειξαν αύξηση 17% στη βαθμολογία CPU σε σχέση με τη γενιά 12 Pro και 19% για την GPU. Πέρυσι εντυπωσίασε η βαθμολογία μνήμης με αύξηση 44%.

Το iPhone 14 Pro duo που δοκιμάστηκε είχε 1TB αποθηκευτικό χώρο, κάτι που του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι των μοντέλων με μικρότερη χωρητικότητα. Ωστόσο, το chipset A16 παρουσιάζει σταθερή βελτίωση απόδοσης σε σχέση με το τσιπ του περασμένου έτους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.