Apple A9: Καλύτερος του Exynos 7420 σύμφωνα με το GeekBench

Η Apple φαίνεται πως δείχνει τα δόντια της στον Exynos 7420 μιας και πετυχαίνει μεγαλύτερα σκορ στο GeekBench, κάνοντας όλους να αναρωτιούνται πως ο διπύρηνος επεξεργαστής των iPhone 6s και iPhone 6s Plus αποδίδει καλύτερα από τον οκταπύρηνο Exynos 7420.

Μόλις χτές είχαμε την επίσημη κυκλοφορία των νέων iPhone και τα Benchmarks έχουν πάρει φωτιά, μιας και οι λάτρεις των αριθμών άρχισαν τις “κόντρες”, μια από τις οποίες έλαβε χώρα στο GeekBench, με νικητή τον διπύρηνο 64bit Apple A9, αποδεικνύοντας ότι φέτος η Apple δεν αστειέυεται.

Ο επεξεργαστής που φοράνε τα νέα iPhone είναι 64bit, διπύρηνος, χρονισμένος στα 1.8GHz, σκοράροντας 2522 πόντους στο μονοπύρηνο τεστ, και στα δυο iPhone. Το σκορ αυτό αφήνει πίσω με 1316 πόντους τον Exynos 7420 του Samsung Galaxy S6 Edge, με 1081 πόντους το Snapdragon 805 του Nexus 6 και με 1953 πόντους τον Tegra K1 που βρίσκεται στο Nexus 9 tablet.

Το σκορ που σημειώθηκε στο μονοπύρηνο τεστ του A9 είναι 57% καλύτερο από τους 1605 πόντους που σκόραρε ο περσινός Apple A8, την καρδιά των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Αναφορικά με το πολυπύρηνο τεστ, ο Α9 σκόραρε 4423 πόντους στο iPhone 6s Plus, 54% περισσότερο από τον επεξεργαστή στο iPhone 6 Plus. Ο Exynos 7420 ήταν καλύτερος με 4404 πόντους έναντι του Α9 στο iPhone 6s, ξεπερνώντας το κατά 1 πόντο, ενώ απέναντι στο iPhone 6s Plus σκόραρε 19 πόντους λιγότερους, μιας ο Α9 σκόραρε 4423 πόντους.

Μπορούμε να αναφέρουμε ότι ο Apple A9 είναι κατασκευασμένος από τη Samsung για την Apple και συνοδεύεται από μνήμη 2GB LPDDR4, διπλάσια δηλαδή χωρητικότητα από τον περσινό Apple Α8.

Πηγή

Σχόλια

  • Κανένα σχόλιο ε; Το φαντάστηκα....δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία το θεωρώ πολύ γελοίο εκτός αν βγάζεις χρήματα από το να υποστηρίζεις μια εταιρεία απλώς μας πρήξατε τα @@@ με το να κοροϊδεύετε την Apple που βάζει διπύρηνους....

  • Iphone 6s αναλυση οθονης~1334*750 και ~326 ppi pixel.
    Iphone 6s plus αναλυση οθονης~1920*1080 και ~401 ppi pixel.

    S6-note 5 αναλυση οθονης~2560*1440 και ~518 ppi pixel.

    Do the maths...

    Οι ποροι,η ενεργεια και η ισχυς που χρειαζεται ο 7420 για να ανταπεξελθει στο bench ειναι πολλαπλασιοι.Ιδιαιτερα στα γραφικα και οχι μονο.
    Kαι ξαναρωτω...ειναι τυχαιο που η apple δεν ανεβαζει την αναλυση στα μηλα της και την πυκνοτητα;
    Μην λετε οτι να'ναι συνεπως.
    Στο Single ειναι επισης λογικο διοτι 2 πυρηνες συνεργαζονται με περισσοτερη ισχυ και ευκολια απ'οτι 8.Τα Androids λογω multitasking χρειαζονται τους πυρηνες και την μνημη.
    Οταν η apple κανει πραγματικη μεταβαση σε αυτο(οπως διαβασα σε ενα αλλο εδω αρθρο για το Iphone 7 και 8,9 κλπ)και αυτη θα ανεβει σε 4 και λοιπους πυρηνες.
    Οπως καποτε και ακομη σημερα καποιοι παπαγαλιζουν για την μνημη με 1 ram μολις βγηκε το 6s με 2 πηρε αμεσως αερα και σταματησε τα reloads.
    Εδω μιλαμε με στοιχεια για τεχνολογια και οχι με τα marketing,τις πλυσεις εγκεφαλου και τους "μυθους".
    Ξεκολληστε επιτελους απο τα μυθικα στερεοτυπα του παρελθοντος και μιληστε με τεχνολογια και αντικειμενικοτητα.

  • 8 εναντιον 2. ΟΧΤΩ εναντιον ΔΥΟ. Να το ξαναπω; Παλι εφαγε σκονη η σαμμυ, γι αυτο καιγεται να βγαλει γρηγορα ναυαρχιδα μεχρι τον χειμωνα αφου η μιση χρονια θα παει χαμενη γι αυτην. Μηδενικες πωλησεις προβλεπω.

  • themazerunner το ότι έβαλε τετοια ανάλυση η Samsung ειναι δικό της προβλημα, να μην έβαζε να ειχε καλυτερα αποτελέσματα! Αν ειναι δυνατόν 2κ οθόνη σε 5 ίντσες κινητο!
    Και όπως ειπε και το παιδι απο πάνω το ένα ειναι διπύρηνο με 2gb ram και βγάζει τέτοιο αποτέλεσμα και το αλλο οκταπυρινο με 4gb και συνεχίζει να lagάρει. Δεν ειναι τόσο κακό να παραδεχτείτε για μια φορα ότι Apple κανει πολυ καλή δουλεια σε αυτα τα θεματα! Έλεος μας έχετε πρήξει με τους 5000 πύρινες σας!

  • Λοιπον ερώτηση τωρα. Μηπως λεω μηπως ειναι πειραγμενα τα σκορ ετσι για να γινετε φασαρια ?

  • @irakli το άρθρο μιλάει για single core performance τι σχέση έχει ο αριθμός πυρήνων σε αυτό? Πολύ καλή δουλεία η apple φέτος μπράβο. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι συγκρίνετε?άλλο λειτουργικό το ένα άλλο το άλλο.Στις high end συσκευές όλα πάνε τέλεια ανεξάρτητα από πυρήνες ταχύτητες κτλ. Τέλος τα benchmark σε διαφορετικά λειτουργικά είναι λίγο χαζό(θυμάμαι το an tutu που το 6 έβγαζε 55000 και στην δεύτερη θέση ερχόταν το 5s, δηλαδή είχαν χωριστά μετρήσεις για ios και android)

  • Aλλωστε ειναι γνωστο οτι ολα αυτα τα bechs καθε φορα που τα τρεχεις βγαζουν και κατι τελειως διαφορετικο.Ετρεξα antutu την πρωτη και εβγαλα ποτε 3000 και 4000 λιγοτερο και ποτε περισσοτερο εχοντας μαλιστα αφησει το κινητο να ηρεμησει και να κρυωσει ο επεξεργαστης.

  • Ρε παιδια αληθεια πιστευεται σε benchmarks? Εχει κινητα που τα πανε καλουτσικα στα benchmarks και σερνονται και εχει αλλα που βγαζουν μετρια σκορ αλλα δεν κολανε δεν ζεστενονται.πχ το lg g flex μου δεν τα πηγενει και τελια αλλα το εχω πεντε μηνες και δεν κολαειουτε ζεστενετε.

  • @Mary δεν επιασες το point μου φαινεται.Δεν με νοιαζει πρωτα τι βγαζει το καθε κινητο.Τρεχει σωστα;τελος.Ουτε γιατι η samsung εχει 2κ ενω η apple 1080p στο ενα και ουτε 720p στο αλλο.
    Ισα ισα που ειναι επιλογη καποιου να επιλεξει μεγαλη αναλυση ξεροντας οτι η μπαταρια θα πεφτει λιγο πιο γρηγορα.Εδω μιαλμε ομως για smarts και οχι για nokia 3210.Αν καταλαβαινεις τι εννοω.
    Αλλα το να συγκρινεται μηλα με πορτοκαλια ειναι τελειως ανουσιο και αστοιχειωτο.

  • @Themazerunner ρε φιλε μου τι σχεση εχει η ανάλυση στο geekbench? το εχεις τρέξει το συγκεκριμένο benchmark ποτε; Αν το τρέξεις και παρατηρήσεις θα δείς πως δεν τρέχει κάτι που να σχετίζεται με τα γραφικά ΌΠΩΣ κανει το antuntu. Το συγκεκριμένο test μετράει μονο CPU και memory η ανάλυση δεν έχει σχέση. Ναι κάθε φορά οποιοδήποτε benchmark βγάζει ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία. Τώρα, ο 1 και 20 πόντοι διαφορά δεν λένε τίποτα ο μέσος όρος που κυμένεται παίζει ρόλο.

  • @Κostas οταν ενα κινητο τρεχει ενα bench σταματαει να τρεχει την αναλυση του επειδη εσυ του μετρας μονο browsing π.χ;

  • Ρε παιδια ουτε εγω κάθομαι να κοιτάω τα benchmarks ουτε μου αρέσει να κάθομαι να συγκρίνω συσκευές ο μονος λόγος που γίνεται η κουβέντα ειναι για τα σχολια μερικών εδω μεσα που μας είχαν τρελάνει με το σκορ του s6, και ποσό πισω έχει μείνει το iPhone και ειναι άχρηστο και δεν ξερω τι αλλο! Ειναι φανερό ποσό καλή δουλεια έχει κανει η Apple και φαινεται και πολυ καλά στο βίντεο κοινοποίησε ο Jim πιο πάνω! Να μιλάμε και λιγο αντικειμενικά!

  • Applάκηδες θα μας τρελάνετε εδώ μέσα με αυτά που λέτε. Θα ξεχάσουμε και oτι ξέρουμε στους υπολογιστές!
    Δηλαδή η ανάλυση δεν παίζει ρόλο!!
    Ποιος σας έπεισε για αυτό ο Tim Cook ή το είχε πει πριν πεθάνει ο Steve Jobs?
    Ρε συ Themazerunner τι ασχολείσαι τα παιδιά είναι αλλού!
    Ότι τους λέει η εταιρεία και ότι τους πασάρει για δικό της δημιούργημα.
    Apple Apple Apple... έλα πάμε μαζί όλοι.

  • https://www.youtube.com/watch?v=xGCVj66qz3M
    Αν κανεις βλεπει πουθενα το σκορ που παιρνει το iphone 6s plus εναντι του Note 5 στο sigle core...οκ...μιλαμε για 2 λειτουργικα τελειως διαφορετικα με specs και ομως εγω τα βλεπω μια χαρα με ενα υπερ του Note 5 λογω οθονης χρωμματων και αναλυσης αλλα και s-pen.
    Τα νουμερα οχι απλα ειναι τυπικα(για τους λογους που εξηγησα)αλλα και δεν φαινονται σε κανενα το ενα διπλα στο αλλο.
    Προσωπικα εγω θα πηγαινα με android λογω features και πιο ελευθερου λειτουργικου.

  • Τopdim kai mazerunner..
    Θελετε λιγη σοδα να σας κερασω για να το χωνεψετε λιγακη;
    Νικαει ο Α9 τον exynos! ΤΕΛΟΣ! Αντε χωνεψετε το λιγακι ή μηπως θα σας πειραξει που δεν ειναι καλυτερα τα android σας?
    Κλαψτε lagdroid fans

  • Τι antutu θα δειξει την αληθεια μιας κ ειναι γνωστη η συμπαθεια του αμφιβολλου geekbench.Οσο για το κουλο,ναμην κοιταμε τη συνολικη δυναμη του τηκεφωνου αλλα ενα μετος,τρομερα αστειο ανουσιο κ αστηριχτο κ μονο η συγκεκριμενη μετρηση το κανει.

  • Αυτο με το one core score ειναι κωμωδια.Σα να συγκρινουμε ενα 8βαλβιδο οχημα με ενα 32βαλβιδο που ειναι απιστευτα πιο ισχυρος,βαλβιδα βαλβιδα κ οχι συνολικα.Οταν μιλαμε για το Geekbench βεβαια,αυτα αστεια γινονται.

  • Πάντως εγώ βλέπω αυτό το score στο single core από την μία και από την άλλη βιντεακια που το s6 ανοίγει πιο γρήγορα apps όπως facebook instagram και διάφορα άλλα(εκτος από games). Το θέμα ειναι ότι και samsung και iphone έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά . Όπως έχω ξαναπεί το ενα υπερτερεί σε hardware το άλλο σε software.

  • Το iPhone 6s τώρα δεν βγήκε ; γιατί να μην έχει καλύτερο σκορ; αν βγει σε 6 μήνες S7 θα έχει καλύτερο σκορ από το 6s και πάει λέγοντας . Σε λειτουργικό και για κάποιο διάστημα η Apple θα είναι πρώτη και οπως η Samsung στο hardware. ΤΕΛΟΣ

  • @Μarios την σοδιτσα να την πιεις εσυ καθως απο τεχνολογια ξερεις μηδεν.Εξηγω τους λογους και επειδη δεν προκειται να απαντησετε αλλα θα συνεχισετε το γνωστο appletrolling λεω...
    Παιζει ρολο η αναλυση μιας συσκευης ναι ή οχι;(εξηγησε το αν μπορεις).
    Ειναι δυνατον το 6s plus να βγαζει σε geekbench παραπανω απο το 6s ενω εχουν το ιδιο hardware και λειτουργικο;(εξηγησε το).
    Τι λεγατε για τα megapixels οτι δεν εχουν σημασια κτλ;ηταν η καμερα του iphone 6 Πισω απο τον ανταγωνισμο;τα αυξησε η apple;γιατι?(εξηγησε το).
    Τι λεγατε για το 1 ram;εκανε το iphone 6 reloads;πηρε το iphone 6 αλλα και τα ipads το splitview;(ανεβασε την ram στα 2 δηλαδη διπλασιο για την apple?)(εξηγησε το).
    Ποσο single core παραπανω εχει το iphone 6s-plus απο το Note 5;το βλεπεις να μεταφραζεται στο βιντεο που παρεθεσα;(εξηγησε το).

    H ιδια η apple σας διεψευσε και εσεις συνεχιζετε περι αναψυκτικων και 2 εναντι 8 και δεν συμμαζευεται...μαθε πρωτα περι αρχιτεκτονικης και που αποσκοπουνε τα multicores στο android(με πραγματικο Multitasking)μαθε πρωτα οτι ακομα και στους Intel επιπεδο να πας ενας celeron 2πυρηνος εχει σχεδον τα ιδια σκορς με εναν multi i5-i7 στα single cores...εξηγησε το γιατι και μετα αν θελεις μιλαμε και για τεχνολογια που μονο γι'αυτη δεν μιλατε.

  • Tελος οπως ειπε και ο VasilisA3 ο Α9 ειναι λιγων ημερων και μεταγενεστερος μηνες απο τον 7420.
    Σε λιγο η samsung θα βγαλει αλλον exynos 8 ή θα υιοθετησει τον 820(λιγο με απασχολει) και παλι θα ειναι μπροστα κ.ο.κ...
    Οποτε ο φανατισμος δεν βγαζει πουθενα και εδω οταν μιλαμε μιλαμε για τεχνολογια.Τα fan boys στα γραφεια των εταιρειων τους και να τελειωνουμε.

  • Τρεμουν οι της Samsung. Μας ειχατε τρελανει με τη καραμελα, πυρηνες, οθονες κτλ. Παλι κατω απο την Apple ειστε. Παρτε το χαμπαρι, μια ζωη απο πισω μας θα ειστε και θα μας αντιγραφετε. Κομπλεξικη εταιρια υποστηριζετε.

  • Νομίζω καθόμαστε και συζητάμε πράγματα χωρίς αξία. Όλα τα ακριβά κινητά έχουν καλές αποδόσεις.

    Επίσης, είναι αλήθεια ότι όλες οι άλλες εταιρίες παράγουν καλύτερα κινητά στα ίδια χρήματα από την Apple. Στους περισσότερους που θέλουν απλά να τηλεφωνούν και να μπαίνουν ίντερνετ δεν βλέπουν διαφορά.

    Τώρα για το θέμα του ενός πυρήνα είναι..... τρόπος που παρουσιάστηκε στο άρθρο, γιατί μπορεί στον ένα πυρήνα να είναι καλύτερο αλλά στους 8 είναι καλύτερο? Όχι φυσικά γιατί δεν έχει 8 πυρήνες και προφανώς αν ο διπύρηνος του δεν ήταν ισχυρός θα είχε γίνει περίγελος. Σε άλλα άρθρα που αναφέρονται αναλυτικά βλέπεις πως σαν λειτουργία ένας πυρήνας είναι καλύτερος αλλά συνολικά το τσιπάκι είναι λιγότερο δυνατό σε σχέση με τους ανταγωνιστές.
    Όλα τα τσιπάκια παραέχουν δύναμη για το 99% των χρηστών που χρησιμοποιουν στις ακριβές συσκευές μόνο τα πολύ βασικά.

  • https://youtu.be/L0-6ZaFZubQ

    Eιναι δυνατον το Iphone 6s με 2 ram να τρεχει καλυτερα απο το iphone 6;
    Εχω πεσει απο τα συννεφα...μα το Ios τρεχει και με 1 και δεν χρειαζεται παραπανω ram...fail;
    Κατσε να προλαβω την προσφορα του 4s...τρεχω...ή μηπως οταν θα τα κανει 3 η apple να βγαλω πανο διαμαρτυριας επειδη η apple με κοροιδευει;

  • @Νικολέτα
    Κομπλεξικός είναι όποιος βάζει στην καφετέρια το κινητό με την οθόνη προς τα κάτω για να φαίνεται το σήμα , ξέρεις εσύ. Και μην βρίζεις την Samsung γιατί σου φτιάχνει και τους επεξεργαστές και τις μνήμες οπότε αν θυμώσουν οι Κορεάτες και οι Κινέζοι της HonHai Precision που φτιαχνουν το Κινεζο-phone σου την έβαψες

  • themazerunner πάρε Galaxy s6 ξέρεις αυτο που μέχρι να βγει, λέγατε ότι τα πλαστικά κινητά με αποσπώμενη μπαταρια και sd card ειναι καλυτερα! Α τι μαθαίνω το Galaxy έχει fingerprint scanner? μα πως τους ηρθε και το βάλανε;

    Αυτα που κοροϊδεύετε...

  • Mary οταν θα ξεκινας συζητηση για "καινοτομιες" της apple πρωτα θα μας παραθετεις τους πρωτους που το ενσωματωσαν και μετα θα μιλας για ολα τα υπολοιπα.
    https://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2013/09/11/motorola-bashes-apples-iphone-fingerprint-reader-forgets-it-sold-one-first/
    A...ξεχασα...και η sd ειναι καινοτομια της apple...κατσε να δεις που την ειδα...nowhere...
    Να μην αναφερουμε οτι το μηλαρακι σας ειναι Made In China.
    Oπως ειπε και ο Γιαννης...τους κινεζους και τους κορεατες απο κοντα...σαν τα ματια σας.
    Εγω δεν κοροιδευω...αναλυση κανω σε τεχνολογικο forum.

  • Πραγματικά θέλω να λιώσω στο γέλιο όταν βλέπω να σφάζεστε ανελέητα για τις εταιρίες. Αλήθεια πρόσεξε κανείς ότι τον καινούριο επεξεργαστή Α9 τον κατασκεύασε η Samsung για την Apple..??? Το γράφει στο άρθρο!

    Έτσι όσο εσείς θα τρώγεστε, οι δύο εταιρίες θα συνεργάζονται μεταξύ τους βγάζοντας κέρδη με το τσουβάλι. Εσείς βγάλτε τη χολή σας.

  • mary να σε ρωτησω κατι?
    πιστευεις οτι η αππλε εβαλε πρωτη fingerprint scanner σε κινητο?
    δευτερον εσας που λετε 2 με 8 κ κτ τετοια
    σε καμια 10αρια χρονια που η αππλε θα εχει αντιγραψει πληρως το αντροιντ (μεχρι οτι εχει βγει σε αντροιντ σμρ) κ θα εχει κ αυτο 8 πυρηνες κ 3 γιγα ραμ να δω τι θα λετε
    αλλα τοσα ξερετε τοσα λετε νομιζω τα εχει πει ολα ο runner δν εχω να συμπληρωσω κτ
    μεινετε με τν "καινοτομια" που σας πουλαει το μηλαρακι κ χαιρεστε

  • bilybo αυτό γραφω; Μάθε να διαβάζεις! Εν τω μεταξύ δεν ειδα να σχολιάζεις τίποτα αλλο απο αυτα που έγραψα εκει στα θήκες μονο...

  • Μπορεί κάποιος υπεύθυνος να πάρει θέση εδω μεσα και να κανει κατι με αυτούς που μπαίνουν σε άρθρα και βρίζουν οποιονδήποτε έχει αντίθετη άποψη; Έλεος πια

  • Απο καινοτομιες;ουυυυυ...
    Τι να πουμε...αλλαγη γραμματοσειρας μετα απο κατι αιωνες.Να την αλλαζεις εσυ οποτε θελεις...κατσε...μεχρι το ios 29 εχουμε ακομη.
    Save power mode οταν το Android το ειχε απο ποτε Mary;
    Κοιταξε...τα iphone ως συσκευη δεν ειναι για πεταμα.Δεν λεω αυτο.Εσυ βλεπεις τα σχολια αλλων φιλων ως "επιθετικα" αλλα δεν ειναι.
    Σου λενε απλα ολοι ποσο πισω ειναι η apple σε θεματα πραγματικης καινοτομιας(αφου ολα σχεδον τα αντιγραφει κατι χρονια μετα απο αλλους και σε hardware και σε software) και οτι απλα στο θεμα hardware και software θα γινει σε μια 5ετια-6ετια οπως ειναι τα Androids.Ηδη ξεκινησε κατι χρονακια μεταγενεστερα.
    Τα χρηματα που δινεις ειναι διπλασια απο οσο αξιζει και οτι οι μερες που καποτε ειχαν καποιοι ενα iphone στο τραπεζι και ψαχνανε αναγνωριση τελειωσανε.
    Ειτε λοιπον θα δειτε τα πραγματα οπως ειναι ειτε απλα θα σας τα υπενθυμιζουμε εμεις οι λατρεις της τεχνολογιας.

  • Kατι συμπληρωματικο σε αυτο που ειπες πριν και οπως βλεπω δεν ανεβηκε...το fingerprint ειναι της Motorola.
    Μην ενημερωνεσαι απο τα sites των apple boys.Να εχεις πολυπλευρη ενημερωση προς αποφυγην παρεξηγησεων.
    Η sd που ποτε δεν ειχε το iphone επισης αλλων ειναι.
    Ευχομαι να μην την ενσωματωσετε σε λιγο καιρο και αυτην ως καινοτομια.

  • δν το εγραψα γτ περιμενα να δω τι θα πει η Mary..
    οχι οτι πιστευω οτι το ξερε αλλα τεσπα
    νμζ οτι πολυ ασχοληθηκα με τα παιδακια(δν αναφερομαι σε σενα πρωφανος) αλλα πιο πολυ πιστευω οτι εσυ ασχοληθηκες παρα πολυ κ οχι τπτ αλλο δν θα βρεις κ το δικιο σ με αυτους εδω οσο κ να μηλας κ να τεκμηριωνεις κ να αναλυεις
    αν δν το εχει πει η μαμα αππλε δν το ξερουν

  • Παιδιά, ηρεμίες. Μην το κάνετε chat το άρθρο. Κρατήστε χαμηλούς τόνους, μην προσβάλετε τους άλλους. Επίσης όσοι αισθάνονται ότι ενοχλούνται, αν δεν ρίξουν λάδι στη φωτιά η ηρεμία θα έρθει πιο γρήγορα.

    Σβήσαμε σχόλια που δυναμιτίζουν την συζήτηση και βγάζουν ένταση και νεύρα.

  • λογικο να ειναι single πιο γρηγορο αφου ο ενας πυρηνας ειναι χρονισμενος πιο ψιλα απο τον exynos 

  • Νομιζω οτι αδικα κατηγορεις τα παιδια εδω μεσα για τους απλους λογους.(δεν εχω καμια διαθεση και ουτε το εχω σκοπο για αντιπαραθεση ειλικρινα).
    Εκανα τοσες ερωτησεις τεχνολογικες και δεν πηρα ουτε μια απαντηση λογικη.
    Μου λες να αγορασω ενα κινητο με fingerprint ως δηθεν καινοτομια της apple ενω δεν ειναι.
    Για τα premium υλικα να μην επεκταθω γιατι θα δεις οτι παρα πολλα χρονια πριν βγαινανε αξιολογα κινητα απο πολλες εταιρειες.
    Τα περισσοτερα αντικειμενικα δεν ειναι.Επειδη η apple σου τα δινει τωρα δεν σημαινει οτι τα εφηυρε σημερα ή χθες.
    Τελος το αρθρο μιλαει καθαρα για τις επιδοσεις ενος επεξεργαστη εναντι καποιων αλλων.
    Εθεσα καποια ερωτηματα για οσους εχουν θεληση για τεχνολογικη συζητηση και αναλυση.Αλλα δυστυχως κατι για αναψυκτικα και για χωνεψεις ελαβα.
    Προσωπικα δεν εχω τιποτε να "χωνεψω" διοτι παντα ειμαι ανοιχτος για συζητηση και για αγορα μιας συσκευης(ναι γιατι οχι και για το iphone 6s και το 7...)αρκει να πεισω τον εαυτο μου οτι προκειται για κατι καινουριο και αξιολογο.

  • Ο,τι να'ναι ρε φίλε. Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Το παίζουν όλοι ότι έχουν Master
    στην Αρχιτεκτονική Υπολογιστών... Ο άλλος λέει 8 εναντίον 2. Καλά καλά. Παίδες εαν δεν το χετε καταλάβει το trend της νεας εποχής είναι πια να ανεβαίνουν οι πυρήνες και όχι τα Ghz. Ο λόγος? Η θερμότητα. Αλλιώς εν έτη 2015 θα έιχαμε CPU με 20Ghz. Τώρα τα score του Α9 αντικειμενικά τώρα είναι too good to be true διότι έχει και λιγότερους πυρήνες και λιγότερη/ίση συχνότητα από τον Exynos... Δεν ξέρουμε με πιο τρόπο διεξάγοντε στο background αυτά τα benchmark σε κάθε λειτουργικό. Καλύτερα να δοκιμαστούν σε πολλά benchmarks (π.χ AnTuTu κτλ) και να χρονομετρηθούν σε όμοια tasks εαν κάποιος διψάει για "κόντρες".

  • Πραγματικά κρατιόμουν με νύχια κ με δόντια να μην σχολιάσω σαυτο το άρθρο.Δεν άντεξα ομως .. Το δακτυλικό αποτύπωμα ειναι της Apple τέλος . Δεν με διαφέρει αν η Motorola κ η κάθε Motorola εχει βγάλει κατι αντίστοιχο πρώτη .Εγω ξερω οτι απο οταν το λάνσαρε η Apple ολοι τρέξανε να το αντιγράψουν .. Κ δεν σηκώνω κουβέντα γιαυτο . Δεύτερον το 3d touch ειναι επίσης της Apple κ αυτό με τη σειρά του απο του χρόνου θα το εχουν όλες οι συσκευές androit κ καλώς θα κανουν γιατι πιστεύω ειναι κατι χρήσιμο .. Η ένσταση μου ειναι στο γεγονός οτι καποιοι δεν ξερω το λόγο κ παρακαλω ας μου το εξηγήσετε οι διαφωνούντες ειναι γιατι τόσο χολή κ έχθρα για την Apple ... Ναι πως να το κάνουμε τωρα ρε παιδιά ειναι μια απο τις καλύτερες εταιρίες του κόσμου κ ναι όσο κ να χτυπιέστε μερικοί κάποια πράγματα τα λάνσαρε πρώτη . Γιατι μηδενίζετε καταστάσεις .. ;Σε οποίο άρθρο γράφει I phone απο κατω γίνεται σφαγή ... Έλεος ... Εδω ο άλλος σε αλλο άρθρο μου ειχε μηδενίσει το 5s .. Αν ειναι δυνατόν .. Το 6s ειναι ενα πολυ καλο κινητό για μένα που δεν με ενδιαφέρει η "ελευθερία"του androit το καλύτερο κ δεν μπορω να καταλάβω το λόγο που ειμαι κορόιδο κ θύμα της Apple ... Παρακαλω κάποιον να μου τον εξηγήσει γιατι σκοπεύω να το αγοράσω ... Επίσης σκοπεύω να αγοράσω κ μια BMW όπως προδίδει κ το όνομα μου .. Μήπως πάλι ειμαι κορόιδο .. ; Μήπως να αγοράσω καποιο κινεζικό αυτοκίνητο για να ειμαι "Μαγκας "κ να μην με πιάνουν κορόιδο;Η ουσία του σχολίου ειναι να καταλάβουν μερικοί οτι ο καθένας αγοράζει οτι του αρέσει κ οτι τον εξυπηρετεί.. Κ όχι δεν ειναι κορόιδο αυτός π αγοράζει I phone Samsung s6 κ ολα τα ακριβά κινητά-αυτοκίνητα -ρούχα έναντι εκείνου που νομίζει οτι με λιγότερα χρηματα πηρε καλύτερο... Δεν λεω οτι η " μάρκα "αξίζει 100% τα λεφτα της αλλα το ίδιο με αυτό π αξίζει τα μισά κ λιγότερα δεν ειναι όσο κ να χτυπιέστε ... Σε ολα τα πράγματα στη ζωή...

  • Μα δεν ειναι για τα σκουπιδια.Ποιος το ειπε αυτο;Και που ακριβως βγαζω τον εαυτο μου;εννοειται οτι ειμαι και'γω μεσα.Ποιος ειμαι εγω να εξαιρεθω και αλλωστε και δεν το επιδιωκω.Τι ελεος;Αφου αρκετοι δεν ξερουν απο τεχνολογια.Αν ηξεραν θα απαντουσαν.
    Αν ηξεραν θα συζητουσαν.
    Και τελος...ποιος σας ειπε οτι οταν θα ανεβαινει αρθρο της apple αποκλειστικη αποψη και γνωμη εχουν μονο οσοι το εχουν και την γουσταρουν;Σε ολα τα τεχνολογικα forum και blogs του κοσμου γινεται κριτικη για καθε προιον και συσκευη και εταιρεια.Αυτο αλλωστε ειναι και η ουσια ολων αυτων.
    Αλοιμονο αν μπαιναμε εδω μεσα για να διαβασουμε σχολια του τυπου...πωωω...τι καινοτομια ειναι αυτη;το ροζακι πολυ του παει...τωρα το Iphone δεν θα λυγιζει...περυσι πηρα το Iphone 6 φετος θα τσιμπησω το 6s...κ.ο.κ...δεν μας νοιαζει η τσεπη του καθενος.Μας νοιαζει η τεχνολογια και αυτη κριτικαρουμε ειτε θετικα ειτε αρνητικα αλλα με επιχειρηματα.
    Θα διαβασεις για ολους και για ολα.Αν θελεις να συμμετεχεις ελευθερα.
    Αν εισαι απο τα ατομα που οταν διαβαζουν διαφορετικη αποψη θελεις να αφαιρεσεις του αλλου το δικαιωμα της ελευθερης αποψης...δυστυχως θα σε δυσαρεστησω.
    Και προς αποφυγην παρεξηγησεως δεχομαι καθε σχολιο και για την samsung την sony και καθε κινητο(αν το θετεις ετσι)που περασε απο τα χερια μου.
    Κατι πρακτικες που ασκουνται σε ορισμενα forum να σβηνουν σχολια επειδη τους χαλαμε την "πιατσα" και μπαναρουν παιδια επειδη τολμησανε να πουνε τα αυτονοητα καποιοι να τα ξεχασουν.Οταν ενας διαχειριστης ενος site blog θελει να απολαμβανει τον σεβασμο ολων των χρηστων σε μια Δημοκρατικη χωρα και οχι τυπου apple-χουντικη διαβαζοντας καθε σχολιο που συνοδευεται απο επιχειρηματα θα πρεπει να αφηνει να διαβαζονται ολες οι αποψεις.(χωρις να υπονοω κατι για το ατομο σου).Μιλαω γενικα και οσο σωστα γινεται.
    Σαφεστατα οι υβρεις και οι ειρωνιες με αμεσο χαρακτηρα θα πρεπει να σβηνονται αλλα και αυτοι πουτ ις εκφραζουν να ειναι πιο προσεκτικοι.

  • Δεν κρατιεμαι να μην σχολιασω. Πρεπει ορισμενοι που θιγεστε απο αντιθετες αποψεις με επιχειρηματα να καταλαβετε το εξης: Δεν ειμαστε ολοι εδω μεσα fanboys της μιας η της αλλης εταιρειας. Ειμαστε fan της τεχνολογιας. Δεν ειναι δυνατον καθε φορα που κανουμε κριτικη για κατι να θεωρουμαστε sony και καλα haters. Δηλαδη επειδη το iphone ειναι καλη συσκευη πρεπει να προσκυνησω. Κοστιζει ενα σεβαστο ποσο που προφανως γι αυτον που θα το αγορασει το αξιζει. Αλλα οταν συγκρινουμε τεχνολογιες στυγκρινουμε τεχνολογιες.δεν κριτικαρουμε τον χ γιατι θα το αγορασει.
    Το iphone λοιπον κανει εξαιρετικα αυτα που κανει. Τελεια και παυλα. Αυτο δεν σημαινει οτι εμενα προσωπικα μου φτανουν αυτα που κανει. Θα προτιμησω κατι που κανει περισσοτερα και με τα ιδια η λιγοτερα λεφτα. Το να πω λοιπον οτι το iphone δεν κανει ολα οσα ο ανταγωνισμος δεν απαντιεται με επιχειρημα" ναι αλλα ειναι το ιδιο γρηγορο". Ειναι απλα αληθεια. Ουτε ειναι προσβολη οτι αν στο hardware του iphone κανεις port android θα σερνεται. Ειναι δυο διαφορετικοι κοσμοι. Αν δεν ηταν η Samsung θα εφτιαχνε το δικο της A9 like chip αφου εχει τα σχεδια και το κατασκευαζει αυτη. Δεν θα παιδευοταν με τους Exynos.
    Η κριτικη των περισσοτερων επικεντρωνεται στο marketing . Οχι δεν ειναι δυνατον να παρουσιαζουν το living images ως καινοτομια η να βαζουν 12αρα καμερα και να μας λενε φτανει και περισσευει.Σε αυτα τα λεφτα θα μπορουσε να βαλει 21mp και να βγαζει ακομα καλυτερες φωτο.
    Σε αυτα τα λεφτα θα μπορουσε να βαλει 3 gb ram (και να πηγαινει ακομα πιο γρηγορα-τι θα πει παει καλα και με 2; σε αυτη την τιμη σε αλλους πληρωνω 3 και 4. Βαλε 3 gb να πεταει, δεν θα σου παραπονεθει κανενας.
    Βεβαια η επιτυχια του αποδεικνυει το κορυφαιο marketing της apple που πουλαει εμπειρια χρησης (δηλαδη αερα) στην τιμη που αλλοι πουλανε hardware δηλαδη απτό προιον.

  • Καλά ρε είσαστε σοβαροί; Καθεστε κ μαλωνετε για τις εταιριες τη στιγμή που αυτές κερδοσκοπούν ανελέητα σε βάρος σας; Τόσο λοβοτημενοι είσαστε πια; Ξυπνήστε και κοιτάξτε το συμφέρον σας. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές. Μακριά από τις δύο απαράδεκτες εταιρίες!!

  • Chris_Bmw θα συμφωνησω μαζι σου εκτος απο τη διατυπωση σου για τκ δακτυλικο αποτυπωμα. Το εβγαλε πρωτη η motorola και απο οταν το αντεγραψε κι οχι οταν το λανσαρε.η apple τρεξαν ολοι να το αντιγραψουν. Λανσαρισμα κανει ο πρωτος. Και κανεις δεν αντιγραφει τον αντιγραφεα. Οσοι βαζουν fingerprint scanner την motorola αντιγραφουν.....

  • Δεν καταλάβετε κάτι το πολύ βασικό.Το κάθε πράγμα που αγοράζεις ο καθένας χρησιμεύει για τις δικές του ανάγκες και ορέξεις.Αν είναι σωστες η όχι αυτό θα το κρίνει ο καθένας μόνος του.Εδω μέσα είναι ένα blog|site που ο καθένας φέρει τι γνώμη του και προσπαθεί να μάθει όσα πράγματα μπορεί περισσότερα και εσείς αυτό το μετατρέπεται σε rink.ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΈΔΩΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΜΟΥ ΛΈΤΕ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.