Η Apple δίνει πιστοποίηση σε ανεξάρτητα επισκευαστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο

Το Apple Independent Repair Provider Program τίθεται σε ισχύ σε παγκόσμια κλίμακα, μετά από αρκετή κριτική. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρχαν αρκετοί περιορισμοί αναφορικά με το ποιος μπορούσε να επισκευάσει ένα προϊόν Apple.

H κατάσταση αλλάζει σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η Apple δίνει πλέον πιστοποίηση και σε τρίτους προκειμένου να μπορούν να επισκευάζουν τα προϊόντα της, στο πλαίσιο του προγράμματος Apple Independent Repair Provider Program. Για να μπει κανείς στη λίστα των πιστοποιημένων επισκευαστών προϊόντων της Apple δεν καταβάλλει κάποιο ποσό, αλλά οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για περιορισμένη πρόσβαση σε ανταλλακτικά, ειδικά όσον αφορά στα πιο εξεζητημένα κομμάτια.

Παρόλα αυτά, θα είναι εφικτό σε τρίτους να μπορούν να αντικαταστήσουν μία μπαταρία ή την οθόνη του iPhone, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα. Μέχρι σήμερα, το Independent Repair Program ήταν διαθέσιμο μόνο σε ΗΠΑ, Καναδά και ορισμένες χώρες της Ευρώπης, αλλά πλέον επεκτείνεται σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο σκοπός της Apple είναι να προσφέρει στους κατόχους των προϊόντων της τη δυνατότητα να επισκευάζουν συσκευές των οποίων η εγγύηση έχει λήξει με γνήσια ανταλλακτικά της εταιρείας και με ασφάλεια. Για να μπει κανείς στο πρόγραμμα, απαιτείται μία online εξέταση για τη λήψη της πιστοποίησης. Καθώς θα προχωρά το πρόγραμμα, θα μπορεί κανείς να μπει στο https://support.apple.com/repair/verify-repair-provider και να βρει τους πιστοποιημένους επισκευαστές σε μία χώρα.

Επεξεργάστηκε την 30 Μαρτίου 2021 11:19

Σχόλια

  • Χαλούσε το iPhone σου, το πήγαινες στο επίσημο σέρβις και ότι και να είχε η απάντηση ήταν πάντα η ίδια, κάηκε η μητρική, δεν καλύπτετε από την εγγύηση, η επισκευή κοστίζει 450€, το έπαιρνες πήγαινες σε συνοικιακό σέρβις και με 100€ στο έφτιαχνε γιατί δεν είχε κανένα θέμα η μητρική. Λογικά όσοι θα πάρουν πιστοποίηση θα λένε το ίδιο παραμύθι, χάλασε η μητρική, 450€ η επισκευή. Εταιρίες όπως η Apple ξεχνάνε ότι χώρες όπως η Ελλάδα είναι μικρές χώρες και κάτι τέτοια κόλπα μαθαίνονται.

    • κάνει λάθος δεν θα λένε παραμύθι αλλά ότι τους επιβάλει το manual book (και ναι το ξέρω από το πρώτο χέρι) + το μονο που αλλάζει από θέμα αυτό δεν χρειαζεται να εχεις επίσημο store για να εχεις πρόσβαση στα γνήσια ανταλλακτικά και θα μου πεις πως θα διαφέρεις από την apple, απλό πχ επίσημο της apple απο κάθε επισκευή βγάζει 40 ευρω εσυ κατεβαίνεις στα 20 για να εχεις περισσότερη κίνηση στο κατάστημα σου ετσι μπορείς να προωθήσεις άλλες υπηρεσίες και προιοντα που εχεις

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.