Software

Έκτακτο update από την Apple για iPhone, iPad και Apple Watch

Η Apple δίνει στους κατόχους iPhone, iPad και Apple Watch ενημερώσεις ασφαλείας μετά από κενό που ανακαλύφθηκε. Τα έκτακτα patches της Apple είναι τα iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 και WatchOS 7.3.3 αντίστοιχα.

Το κενό ασφαλείας στα δημοφιλή προϊόντα της Apple ανακαλύφθηκε από το Google Threat Analysis Group, με την ευαλωτότητα να εντοπίζεται στο Apple WebKit. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι αναβαθμίσεις λογισμικού θα πρέπει να γίνουν άμεσα από όλους τους χρήστες, καθώς σημειώνεται ότι το κενό ασφαλείας θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί εύκολα κάποιος για κακόβουλους σκοπούς.

Ένα στοιχείο που τονίζουν οι ειδικοί ασφαλείας είναι ότι θα μπορούσε να γίνει ανακατεύθυνση του κατόχου μίας συσκευής Apple σε ένα δικτυακό τόπο όπου πραγματοποιούνται επιθέσεις phishing, επομένως το κενό ασφαλείας αυτό είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνο.

Ακόμα και οι παλαιότερες συσκευές μπορούν να επηρεαστούν, επομένως η Apple έχει ήδη ξεκινήσει τη διάθεση του iOS 12.5.2 για τα iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, iPod touch (6th generation).

Για την αναβάθμιση αρκεί κανείς να πάει στις Ρυθμίσεις (Settings) και από τις Γενικές Ρυθμίσεις (General) να επιλέξει το Software Update.

Επεξεργάστηκε την 30 Μαρτίου 2021 11:19

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.