Apple: Ετοιμάζει λειτουργία desktop μέσω iPhone, παρόμοιο με το Samsung Dex;

, Apple: Ετοιμάζει λειτουργία desktop μέσω iPhone, παρόμοιο με το Samsung Dex;

Με την Apple να ανακοινώνει τη μετάβαση της σε ARM επεξεργαστές, οι developers πλέον μπορούν να τρέξουν εφαρμογές iOS σε Mac συσκευές. Όμως, πληροφορίες λένε πως η Apple ετοιμάζει και το αντίστροφο, δηλαδή το iOS να τρέχει λειτουργικό macOS μέσω docking.

Ο γνωστός leakster @MauriQHD μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρει πως η Apple εργάζεται πάνω σε πρωτότυπα, ώστε να τρέχει macOS μέσω του iPhone. Ο τρόπος μάλλον που η εταιρεία πειραματίζεται δε διαφέρει πολύ από το Samsung Dex, δηλαδή η συσκευή να τρέχει iOS και όταν συνδέεται σε κάποια οθόνη να μετατρέπεται σε macOS.

Ο ίδιος είχε αναφέρει πριν λίγες ημέρες πως η εταιρεία εργάζεται πάνω στο ίδιο concept αλλά σε συσκευές iPad. Όμως φαίνεται, η εταιρεία δουλεύει πάνω σε αυτή την ιδέα εδώ και αρκετά χρόνια, κάτι που φαντάζει αρκετά λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το Developer Transition Kit που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για τη μετατροπή των εφαρμογών σε ARM έχουν επεξεργαστή A12Z, όμως τρέχουν macOS μέσω του Rosetta 2.

Προς το παρόν, τα παραπάνω παραμένουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Να θυμίσουμε ότι και η Microsoft είχε προσπαθήσει να προσφέρει εμπειρία Windows στις συσκευές Windows 10 Mobile μέσω του Continuum, όμως το λογισμικό ποτέ δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Εσείς θα θέλατε ένα iPhone που μετατρέπεται σε mac οποιαδήποτε στιγμή;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Georgios

Ωραίο κονσεπτ, δεν νομίζω να το κάνει η Apple. Θα με βόλευε πολύ να έχω macOS χωρίς να αγοράσω καινούριο λαπτοπ με το κινητό μου αλλά δύσκολο.

Prideous

Και πες ότι το κάνουν
Και πες ότι τρέχει απροβλημάτιστα ότι εφαρμογή θες …
Ποσό θα κοστίζει το “iDex”
Ένα iPhone κοστίζει γύρω στο 1000€
Αυτό πιστεύω θα το βγάλουν σίγουρα γύρω στα 400-500€
Με 1500 παίρνεις MacBook και κανεις την δουλειά σου μια χαρά !

Αλέξανδρος

Μακάρι να γίνει ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ. Θα πρέπει ο ανταγωνισμός να ανέβει τόσο πολύ που να μην αφήνει περιθώρια στην μηλιά και αναγκαστικά να βάλει “desktop mode”.
Η Apple μας έχει δείξει ότι αν δεν πιει με το καλαμάκι κάθε σταγόνα από τον καταναλωτή δύσκολο προχωράει σε κάτι νέο.
Αυτό με το desktop mode το κάνω από το 2013-14 στο android με root, xposed και διάφορες χακιές. Αν κάποια στιγμή γίνει από όλους θα είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ γιατί το κινητό έχει Πολλές δυνατότητες και ειδικά σήμερα που το hardware είναι τόσο δυνατό.

Nickolas

Θα ήταν εξαιρετικό αν γινόταν κάτι τέτοιο. Η Microsoft δυστυχώς την πάτησε γιατί στην αρχή έδωσε ένα κουτσουρεμένο λειτουργικό με το windows phone, οι προγραμματιστές δεν έφεραν τις εφαρμογές τους, έφαγε και πόλεμο από την google. Και όταν έφερε το windows mobile με τις universal εφαρμογές ήταν πια αργά αν και η μετάβαση που γινόταν στο desktop όταν συνέδεες το κινητό με οθόνη ήταν πολύ καλή και φαντάζομαι με την εξέλιξη των εφαρμογών και του λειτουργικού θα γινόταν ακόμη καλύτερη.

Τώρα στην περίπτωση της Apple από τη στιγμή που όλες οι εφαρμογές θα τρέχουν σε arm και οι προγραμματιστές κάνουν τις αλλαγές που πρέπει θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα αν και το βλέπω λιγάκι δύσκολο να μετατρέπεται το iOS σε macOS, πιο πιθανό το κόβω να γίνεται κάτι αντίστοιχο με το DEX της Samsung και να είναι απλά ένα Desktop περιβάλλον.

Το καλό της υπόθεσης είναι οτι ακόμη και “φθηνά” κινητά σαν το iPhone SE 2020 θα μπορούν να το υποστηρίξουν λόγω πολύ ισχυρού επεξεργαστή, ωστόσο φαντάζομαι το multitasking με μόνο 3GB θα έχει θέματα, οπότε πολύ πιθανό να το δώσουν μόνο στα PRO μοντέλα που θα έχουν 6GB και πάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.