iPhone 7: 200.000 άτομα ψηφίζουν κατά της αφαίρεσης της υποδοχής ακουστικών

Οι φήμες ότι η Apple θα αφαιρέσει την υποδοχή για τα ακουστικά στο επόμενο iPhone 7 για να το κάνει ακόμη πιο λεπτό, γίνονται όλο και πιο έντονες. Βεβαίως η ίδια δεν επιβεβαιώνει τίποτα προς το παρόν, αλλά ένας πολύ καλός τρόπος να “περάσεις” κάτι στο κοινό είναι να το διαδώσεις ως φήμη, και οι εταιρείες τεχνολογίας το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Μπορεί λοιπόν το iPhone 7 να έχει ακόμη πολλούς μήνες μπροστά του, όμως ήδη στήθηκε μια online ψηφοφορία όπου οι fans της Apple (και όχι μόνο) ψηφίζουν υπέρ της 3.5mm υποδοχής για τα ακουστικά. Μέχρι στιγμής ο αριθμός των ατόμων που ψηφίζουν υπέρ έχει φτάσει τους 217.058.

Στην ψηφοφορία που διοργανώνει το sumofus.org αναφέρεται ότι η Apple ετοιμάζεται και πάλι να “κατακλέψει” τους χρήστες της, οι οποίοι θα πρέπει να ξοδέψουν κι άλλα χρήματα για να αλλάξουν τα παλιά ακουστικά, ενώ θα δημιουργήσει βουνά από ηλεκτρονικά απόβλητα.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι αρκετά εντυπωσιακή, όμως η Apple δεν μας έχει συνηθίσει αν ενδίδει στις πιέσεις, πόσο μάλλον σε ότι αφορά στο design των προϊόντων.

Εσείς τι ψηφίζετε;

apple headphone jack, iPhone 7: 200.000 άτομα ψηφίζουν κατά της αφαίρεσης της υποδοχής ακουστικών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iraklis

Φοβούνται μη πάνε χαμένα τα beats by dr dre?

ioannis

Θα ψήφιζα να βγουνε είναι ντεμοντέ

DIREFEAR

Αντί να βάλουν μια μπαταρία της προκοπής,βγάζουν ακόμα και την θύρα ακουστικών για να μειώσουν το πάχος κάτω από μισό πόντο…μιλάμε για παράνοια αυτή η εταιρία!φήμες λένε πως με το λανσάρισμα της συσκευής,η εταιρεία θα εγκαταστήσει σε όλους τους δρόμους και σε πολυσύχναστα μέρη και κτίρια,σταθμούς φορτίσεως της συσκευής επειδή ο αριθμός πριζών στους τοίχους κρίνεται ανεπαρκής…κι όλα αυτά επειδή η συσκευή με ελαφρά χρήση δεν θα βγάζει ούτε 12ωρο!Περαστικά στους επίδοξους αγοραστές!

Dim

Ολοι γκρινιαζετε αλλα το iphone στη τσεπη σας ειναι !!!!!

Prideous

Οκ ναι να βγάλει την υποδοχή μόνο όμως αν δίνει μαζί με την συσκευή και τα ασύρματα ακουστικά
Αλλιώς δεν νομίζω να ειναι πολλοί αυτοί που θα δώσουν τουλάχιστον 50€ για την αγορά τους

ChrisG

@Dim ε,όχι και “όλοι”…και στο κάτω κάτω κάποιος που έχει Iphone δεν έχει δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του για το τι θέλει ή τι θα ήθελε να έχει;έλεος…ότι σας πουλάει η μηλοεταιρεία είναι τέλειο και δεν επιδέχεται κριτικής;τόσο πια;μετά σας λένε μερικοί “πρόβατα” και παρεξηγείστε…

Λευτερης

@prideous Εδω δινουν 800 ευρω να παρουν το iPhone ρε φιλε. Στα κουστικα θα κολλησουν. Φτανει να ειναι Apple.

vkrd

Πρωτοποριακή κίνηση της εταιρείας να αφαιρέσει την οπή των ακουστικών. το βρίσκω χρήσιμη καινοτομία και ελπίζω όλες οι άλλες εταιρείες να το πράξουν στις δικές τους συσκευές.
Αυτό πλέον που θα τραβήξει και θα ανανεώσει την αγορά δεν είναι άλλη μια συσκευή αλλά καινοτομίες που θα δώσουν ενδιαφέρον και πρακτικότητα.

ChrisG

αφαίρεση μίας θύρας το λέμε “καινοτομία”…omg…τι άλλο θα διαβάσουμε σε τεχνολογικό site;

Don mitso mou

Οποίος δεν εχει κοντή μνήμη αντιλαμβάνεται πως ότι δούμε στο iPhone 7 θα δούμε και στα επερχόμενα android. Μη σας πω, πως απο τις φήμες και μόνο κάποιοι ήδη θα ξεκινήσουν μπας και και προλάβουν να πάρουν την πρωτιά, ονόματα δεν λέμε, βλέπε force touch Hussein mate s ( αλήθεια τί έγινε με αυτό το “πρωτοπόρο” κινητό θα βγει ποτέ στην αγορά;)

Σας αρέσει δεν σας αρέσει η αλήθεια είναι πως τον Σεπτέμβριο ακόμα και οι τυφλοί θα βλέπουν την παρουσίαση του νέου iPhone.

Don mitso mou

Lol. Ο δαίμονας του τυπογραφείου. Huawei not Hussein.

@ Dinos

Ψηφίζω υπέρ της 3.5mm υποδοχής για τα ακουστικά. Δε χρειάζεται βιασύνη. Απλά άμα υπήρχε θήκη για τα ακουστικά μέσα στη θήκη του κινητού θα ήτανε από εμένα σωστό.

anwnymous

@Don mitso γι’αυτο ακριβώς, υπάρχει τέτοια αντίδραση σε ότι κάνει η apple.
Τελείως αδιάφορο τι κάνει η apple για να θησαυρίσει(βασικά μπράβο apple που τους τα παίρνεις χοντρά, αφού σου τα δίνουν συνέχισε έτσι & χειρότερα), αλλά την κάθε αηδία που της κατεβαίνει στο μυαλό τρέχουν οι άλλοι να την ενσωματώσουν. (Μην και χάσουν την πρωτότυπη ιδέα)

ChrisG

εγώ προσωπικά τυφλό δεν είδα ποτέ να βλέπει παρουσίαση iphone.αν οι τυφλοί ονομάζονται apple fans έχει αρκετή λογική.καλό είναι κάποιοι να μην ταυτίζουν τον εαυτό τους με τους άλλους.πολλοί είναι αυτοί που ούτε τους αρέσει αυτό που έχει βγεί ως φήμη,ούτε τους αρέσει η μικρή αυτονομία και τα ψευτομάρκετινγκ της apple,ούτε η ανάλυση των iphones,ούτε και το design στο σύνολο κλπ αλλά αγοράζουν Iphone λόγω λειτουργικού ΚΑΘΑΡΑ.αν υπήρχε άλλος κατασκευαστής με ios και με android hardware και features η apple απλά θα έκλεινε το μαγαζάκι της σε 1 χρόνο το πολύ.ευτυχώς όμως που το android έχει γίνει άψογο στην λειτουργία του έχει διπλάσια features απο το ios και αρκετές ελευθερίες που ποτέ(έτσι που το πάει η apple)δεν θα το δούνε η ios users.άς τους αφήσουμε να κάνουν δύσκολη την ζωή τους να αδειάζουν οι τσέπες τους…αρκεί η apple να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να πλουτίζει κλέβοντας την τεχνολογία καινοτόμων εταιρειών(μικρών μάλιστα για να το βουλώνουν και να μην την τρέχουν στα δικαστήρια).

tester

Εμένα δεν με πειράζει τι κάνει η Apple, είναι μια εταιρεία που προωθεί τα προιόντα της. Επίσης είναι ηλίθιο να υπάρχουν fans και haters, αν σου αρέσουν τα προιόντα της τα αγοράζεις, αν όχι αγοράζεις κάτι άλλο. Το θέμα είναι η κριτική σκέψη παίδες. Αν αύριο ο κάτοχος IP6 αγοράσει με το IP7 και δώσει και άλλα 200$ (μην περιμένετε λιγότερα) για ασύρματα pods, τότε μαγκιά της Apple, αν όχι τότε έκανε μια αποτυχημένη κίνηση. Την δύναμη την έχουν οι καταναλωτές. Οι καταναλωτές όμως πρέπει να ενημερώνονται απο κάπου οπότε εδω είναι η ευθύνη των ειδικών site να κράξουν ή να “διαφημίζουν” την εταιρεία που βγάζει ένα κακό ή καλό προιόν.
Και κάτι ακόμα, δεν κάνουν όλοι έρευνα αγοράς για να πάρουν κινητό (και ίσως κάνουν και καλά), το 80% αγοράζει κινητά απο την γνώμη του φίλου και την γνώμη του πωλητή, το ίδιο δηλαδή που κάνουμε εμείς όταν είναι να αγοράσουμε ηλεκτρρική κουζίνα,lol. Ρωτήστε την κοπέλα σας και τις φίλες της τι γνώμη έχουν για τον 810 και τον Kirin950 και όταν σας κοιτάξουν σαν εξωγήινο θα καταλάβετε.

Agnostos13

Αφενως ο Johnny Ive κανει κουμαντο πλεον στην εταιρια. Οποτε το design θα παιξει προταρχικο ρολο. Τωρα αν οι μηχανικοι δεν μπορουν να χωρεσουν 3,5mm θυρα στο σχεδιο του Ive τοτε πολυ απλα δεν θα μπει (το ιδιο και για την μπαταρια-που ηδη κυκλοφορησαν θηκες με εξωτερικη απο την Apple). Απορω ηδη πως επετρεψε την καμερα που προεξεχει…μαλλον θα του κατσε καλα στο ματι. Ή θα απελυσε το τμημα μηχανικων που ηταν υπευθυνοι!
Στο δια ταυτα, και διαδηλωση να γινει στο Cuppertino δεν νομιζω οτι θα τους υπολογισει κανεις…

ΥΓ. Το λιτο minimal design ηδη εχει κανει την ενφανιση του σε Macbook και Apple Watch με το iPhone και iPad λογικα να επεται…
ΥΓ2. Οπως μπορεις να ακουσεις τη μουσικη σου στo Apple Watch χωρις θυρα θα μπορεις και τωρα!

Paul

Φίλε tester
Καλά τα λες
Αλλά αυτό με την ερευνα αγοράς οσον αφορά τα τηλεφωνάκια εκει ολοι χανουν τη μπάλα γιατι απλά μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου εχουν βγει 100 μάρκες android και αλλοι τόσοι επεξεργαστές κλπ κλπ
Για το αν εχουν KIRIN και ξεKIRIN ενα ελάχιστο ενδιαφέρεται…ολοι κοιτάζουν αν δουλεύει καλά το τηλεφωνάκι τους και αν τους κάνει τα κόλπα που θέλουν…….κάτσε κάπου κόψε κατόχους κινητών και βγάλε συμπέρασμα
Εδω δεν ξέρουν τι είναι το gmail το icloud το playstore και πως να συγχρονίσουν τις επαφές τους για να μη τις χάσουν σε κανένα format….τον KIRIN θα ξέρουν ?

anwnymous

@agnwstos13
Aν στο επόμενο σχέδιο του ive, οι μηχανικοί δεν μπορούν να χωρέσουν οθόνη, απλά δεν θα μπει.(Πολύ λογικό)

@tester
Πολύ ωραία όλα αυτά που λες, αλλά δεν ισχύουν στην περίπτωση της apple.
H μαγκιά της είναι ότι κάνει ότι γουστάρει και οι καταναλωτές δεν της γυρνούν την πλάτη.
Μαγκιά της και μπράβο της.

Agnostos13

@Anwnymous:
Ακραιο το παραδειγμα σου αλλα ναι! Αυτο ακριβως θα γινει!
Θα δεις το πρωτο smartphone χωρις οθονη…

Jorge

Εμένα μου αρέσει η αφαίρεση των ακουστικών. Με μια θύρα κάνει την δουλειά του. Είτε γίνουν ακουστικά με lightning, είτε είναι ασήρματα. Άλλωστε και ο νέος μάκμπουκ αυτή την φιλοσοφία έχει όλα ασύρματα και μια υποδοχή για μπαταρία.
Όσον αφορά τα ηλεκτρονικά απόβλητα, δεν είναι λόγος για να μην αλλάξει κάτι σε ένα κινητό. Υπάρχουν και τρόποι ανακύκλωσης!!

VasilisA3

Εγώ πάλι θα ήθελα ένα κινητό χωρίς κουμπιά ούτε οπες ούτε θύρες. Όταν στο κλέψει κάποιος να μην μπορεί ούτε να το απενεργοποιησει ούτε να αφαιρέσει μνήμες και SIM.

sint.

Τελικά την πιο σοφή κουβέντα για τους fans του iphone τη διάβασα από fan του. Την παρουσίαση θα τη δουν και ” οι τυφλοί”. Αυτό ακριβώς. Κάθε φαν κ όχι μόνο του iphone είναι τυφλός που χρυσό πληρώνει την τύφλα του.

Darth

+1 στην αφαίρεση και θα ψήφιζα μάλιστα να παίρνει μόνο ασύρματα πιστοποιημένα ακουστικά δλδ να μην δεχεται ότι νάνε πέρα απο τα αυθεντικά (τα οποία καλύτερα να μην είναι στο κουτάκι για να είναι ποιο κομψό και να τα αγοράζουμε ξέχωρα)

Darth

@VasilisA3 και το βαζει σε ενα em field jammer και τελείωσε (με 15 ευρώ μπορείς να κάνεις ένα τετοιο πραγματάκι (ουσιαστικά είναι ένα κουτάκι το οποίο δεν περνάει κανένα σήμα μέσα) η αλλιώς κλούβα του faraday

Don mitso mou

@sint. Ξεκόλλα άνθρωπε μου απο αυτή τη βλακεία πως οποίος γράφει κάτι για Apple είναι και fun της. Το τυφλοί πήγαινε για όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές.

Manolis

Μετά τις απόλυτα επιτυχημένες ψηφοφορίες για την επιστροφή του facebook στο παλιό του σχεδιασμό βλέπουμε κι αυτή… Μάλιστα!!!!

Δηλαδή άμα υπογράψουν 1.000.000 άτομα ότι θέλουν τον Tim Cook να τον εκτελέσουν οι τζιχαντιστές, θα τους τον παραδώσει η Apple;;; :p

Για το θέμα δεν έχω κάτι να πω πέρα από αυτό που είναι και η προσωπική μου άποψη: ΔΕ σου αρέσει, ΜΗ το αγοράσεις!!! Δύσκολο αλλά γίνεται!!!! :p

Darth

@Manolis Allahu akbar my ffriend

sotos

Ρε εξυπνοι! ολοι εσεις οι υπερ. και αν το κινιτο φορτιζει (που δεν κανει αλλα τελος παντων πες οτι φορτιζει απο power bank και το χρειαζεσαι) ή ακους κατι η βλεπεις μια ταινια απο stickακι πως θα ακους? Και βεβαια δεν ειναι πολυ λογικο οταν μιλαμε για κινητο αλλα για να κανει τετοιο βημα, σημαινει πως και το air 3 ετσι θα ‘ναι.

JohnWave

Οποιαδήποτε αλλαγή μειώνει τις επιλογές του χρήστη,τη βρίσκω λάθος. Μακάρι οι άλλες εταιρίες να μην ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Σε όλες τις συσκευές θέλω να υπάρχει πάντα η δυνατότητα ενσύρματης συνδεσιμότητας σαν ασπίδα ασφαλείας σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά στην ασύρματη ή σε περίπτωση που η ασύρματη σύνδεση είναι πιο ενεργοβόρα.

Darth

@sotos σίγουρα με κανα 50 ευρω θα βγει hub χαλάρωσε

ChrisG

Η ασύρματη σύνδεση είναι πιο ενεργοβόρα αλλά έχει και κάτι που κανείς δεν αναφέρει.ακτινοβολία.κάποιος που ακούει διαρκώς μουσική αυξάνει τον κίνδυνο έθεσης σε ακτινοβολία επιπρόσθετα όλων των άλλων.κουδουνίστρα θα γίνει το κεφάκι σας και αυτό θα είναι το λιγότερο.και μην διαβάσω για αλουμινόχαρτα και @@ γιατί με λίγο διάβασμα και με βασική λογική οτι όλοι αυτοί που βγάλανε τα ασύρματα πρωτόκολλα θα σας πούνε παραδέχομενοι ότι όλα είναι αθώα…γυριστε πλευρό.κανείς δεν βγάζει τα μάτια του και πόσο μάλλον οι εταιρείες.μόνοι σας να πρόσεχετε και να προλαμβάνεται και μην ακούτε κανέναν.οτιδήποτε μπορείτε να το γλιτώσετε…γλιτώστε το.καλό θα σας κάνει και όχι το αντίθετο.

λεόντιος

Μαλ@κίες
δλδ πες ότι μαζεύονται 1μύριο υπογραφές άντε 2 ή 3 και το σύνολο των αγορασμένων iPhone είναι 72 μύρια σύμφωνα με ένα ψάξιμο που έκανα ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚ !! ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!
Αλλιώς θα πρέπει οι υπογραφές να είναι πάνω από τα μισά ακα 37 μύρια για να πεις ότι Ναι οι αγοραστές του προιόντος μου δεν θέλουν την αφαίρεση !!!

Agnostos13

Σχετικα με την παραπανω αναφορα για ακτινοβολια σε ασυρματη συνδεση…η ακτινοβολια απο bluetooth και wifi ειναι μηδαμινη σε σχεση με το ποσο τραβαει και εκπεμπει το κινητο μεσω gsm. Το να εχεις μακρια σου τη συσκευη και να μιλας/ακους απο ασυρματο hands free μαλλον καλο θα κανει παρα κακο!

Than

Κι εγώ είμαι υπέρ του να αφαιρεθεί η υποδοχή. Θα εξοικονομήσει χώρο στο κινητό, θα είναι πιο ντιζαϊνάτο, μας έχει συνηθίσει στην πρωτοπορία και πρωτοτυπία, όσες εταιρίες που μπορεί τώρα να το κράζουν θα το αντιγράψουτ και εκείνες στις συσκευές τους όπως έχει γίνει με πολλά άλλα και φυσικά η Apple θα μας δώσει έτσι κι αλλιώς τα αντίστοιχα ακουστικά με τη νέα τεχνολογία που θα εφαρμόσει.

Iliasp

Προς όλους αυτούς τους ξερολες που το μονο που ξέρουν να κάνουν ειναι κράζουν(με σαπιες αποδείξεις)την apple:
1)η apple δεν ειναι η πρώτη εταιρία που αφαιρεί την υποδοχή των ακουστικων
Αυτο το είχε κανει και η puma στο κινιτο που είχε κανει,ενα φεγγάρι,και αυτο που έκανες ήταν να συνδέσεις τα ακουστικά μέσο ενός ανταπτορα που σου έδινε(δωρεάν)στο microUSB
Αυτο θα μπορούσε να κανει η Apple
2)αλλά ακομα και να μην το κανει αυτο,και κανει το κινιτο να δέχεται μονο ασύρματα ακουστικά,δεν ειναι κάτι το κακό,καθώς πλέον όλα αρχίζουν να τινουν προς το ασύρματο
Και ας είμαστε ειλικρινής όλοι ονειρευόμαστε έναν ασύρματο κόσμο,χωρις καλώδια και συμβιβασμούς
ΥΓ.ναι κατέχω αρκετά προϊόντα apple αλλά δεν ειμαι πρόβατο
Και εμένα δεν μου αρέσουν κάποιες παράτολμες πρωτοβουλιες που πέρνει η Apple
Απλά μου αρέσει η λογική της
ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ!!!!!!!

Blacktail

Με τόσες πολλές επιλογές στην αγορά ενός smartphone από 150 μέχρι 250 ευρώ… απορώ πόσα ψυχολογικά έχει ο κόσμος και πάει και σκάει 600-1000 ευρώ για ένα τηλέφωνο και πόσο μάλλον όταν μέσα σε λίγο καιρό μπαίνουν ορισμένοι στη διαδικασία να ανανεώσουν το τηλέφωνο με το επόμενο καινούργιο μοντέλο. Αυτό δεν είναι γκατζετακισμός, είναι μια παράνοια και για τσιρίδες.

Και ειδικά για ένα iphone που για να πάει 470 ευρώ πρέπει να βγουν άλλα 3 τηλέφωνα από πάνω.
Ξυπνήστε ρε, πάτε καλά, πάρτε ένα τηλέφωνο να στέλνετε τα μηνύματα σας, να παίρνετε τα τηλέφωνα σας, να ακούτε την μουσική σας, να χαζεύετε στο ίντερνετ και να βγάζετε κάνα δυο φωτογραφίες με τηλέφωνο 200 ευρώ. Εάν μπορούσα να σας μαζέψω σε μια γωνιά του πλανήτη να σας ανατινάξω θα το έκανα και ούτε που θα με ένοιαζε εάν θα το θέλατε ή όχι.

Φιλάκια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!!!!!

Γιωργος μπλάτσαρας

έχω να χρησιμοποιήσω απο το 2007 τη θύρα των ακουστικών, λόγω bluetooth kai για μουσική και για ομιλία οπότετην έχει δεν την έχει ένα τηλέφωνο η ένα tablet αδιάφορο πραγματικά πιστεύω…

ChrisG

για μερικούς που δεν ξέρουν.όταν το κινητό βρίσκεται στο αυτί και δ’πλα στο κεφάλι το sar με μία τιμή 0,7 σε απόσταση απο τον εγκέφαλο 20 εκατοστών χάνει το 80% ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ!εξόυ και η ανοιχτή ακρόαση ή τα handsfree έιναι σωστικά.το bluetooth όπως και η sim στέλνει διαρκώς ακτινοβολία και λαμβάνει ώστε να υπάρχει αμφόδρομη επικοινωνία.όταν λοιπόν θα το έχεις με τις ώρες μέσα στον ακουστικό πόρο και χιλιοστά δίπλα στον εγκέφαλο μπορεί ένας νοήμων άνθρωπος να καταλάβει τι ζημιά και με τι ακτινοβολία βομβαρδίζει τον εγκέφαλό του.τα κρόυσματα των καρκίνων έχουν αυξηθεί ραγδαία και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες.(γιατί άραγε?).και στο να βγάλει κάτι δις η κάθε εταιρεία ή να δικαιολογόυμε τις τακτικές της για να μην χάσει πωλήσεις και τα κέρδη της…να λέμε ότι η μία ακτινοβολία είναι πιο αθώα απο την άλλη το θεωρώ ανεύθυνο.είναι μία extra ακτινοβολία στην ΗΔΗ υπάρχουσα του κινητού.χειρότερα θα επιδράσει όχι καλύτερα.όποιος δεν νοιάζεται για την υγεία του κακό του κεφαλιού του.αλλά τουλάχιστον μην παίρνετε στον λαιμό σας άλλους ανθρώπους προσπαθώντας να δικαιολογήσετε σήμερα την apple και αύριο την samsung κ.ο.κ.δεκάρα δεν δίνω για τις εταιρείες και τα κέρδη τους.όταν μάλιστα η ακτινοβολία άλλων συσκευών και στο γυρω περιβάλλον ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!(κινητές τηλεφωνίες,gps,δορυφοροι,επίγειες… Συνέχεια »

Agnostos13

@ChrisG
Τα μπερδευεις…αλλο η ανοιχτη ακροαση και αλλο το (ενσυρματο) handsfree.
Στην περιπτωση της ανοιχτης ακροασης θα συμφωνησω οτι θεωρητικα ειναι το πιο υγεινο μεσο. Βεβαια μιλαμε για μεγαλη αποσταση της συσκευης απο εμας. Για να ειμαστε ρεαλιστικοι ομως αυτη η μεθοδος σπανια θα δουλεψει. Το ενσυρματο handsfree αντιθετα για τις περισσοτερες συσκευες λειτουργει σαν εξωτερικη κεραια RF κυματων. Οπως καταλαβαινουμε το να βαζεις μια κεραια στο αυτι σου δεν ειναι και οτι το πιο υγεινο! Εδω το bluetooth υπερτερει…
Αναφερομενος παντα στο bluetooth μιλαμε για τις συσκευες χαμηλης εμβελειας (<10m) που χρησιμοποιουνται στα ακουστικα και οχι στα μεγαλης εμβελειας που ειναι πολυ πιο δυνατα και επιβλαβη!

ChrisG

τα bluetooth σήμερα που υπάρχουν όλα είναι ΑΝΩ των 20 μέτρων εμβέλειας και τα καινούρια 30!και όπως είπα καρφωμένο bluetooth στον ακουστικό πόρο και χιλιοστά απο τον εγκέφαλο ας το υιοθετήσει όποιος θέλει.κακό του κεφαλιού του.καλό είναι όποιος θέλει να ακούει mp3 ας πάρει ένα mp3 player.καλή και κακή ακτινοβολία δεν υπάρχει.αθώα και λιγότερο αθώα.όλα είναι να μην πώ για το τί…όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.και αν λάβω υπόψιν που το πάνε “καποιοι”…σιγά σιγά θα βάλουμε και πυρηνικό εργοστάσιο στον κ@@ο μας!η εμβέλεια των ασυρμάτων συσκευών αυξάνεται διαρκώς και μόνο αθώα δεν είναι.

ChrisG

τέλος όταν μιλάω για handsfree αναφέρομαι στην περίπτωση του κινητού ως Mp3 player και όχι ως κεραία όταν ενεργοποιείς το ράδιο.το μόνο που μεταφέρει ως handsfree σε ομιλία και mp3 είναι ο ήχος(η κεραία σήματος κινητής είναι στο τηλέφωνο).ΟΧΙ ακτινοβολία.άλλωστε ακόμη και bluetooth να βάλεις στο οποιοδήποτε κινητό όταν κάποιο θα έχει ράδιο που ακριβώς θα βάλεις μετά την κεραία;στα bluetooth!;συνεπώς;
το ράδιο άλλωστε όταν είχα τα handsfree το άκουγα απο το ακουστικό του κινητού με ανοιχτή ακρόαση.βλέπεις ακόμη και εκεί το android το προέβλεπε.δεν ήταν apple…το iphone ως γνωστό ράδιο δεν έχει,άρα μιλάμε για mp3 player.(πάρτε ένα mp3 player με 20 ευρώ και τέλος).μην γίνεστε fashion victims για το κέδρος μίας εταιρέιας και είς βάρος της υγεία σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.