Apple: Η αποκλειστική χρήση USB type-C θα βλάψει την καινοτομία

Apple, Apple: Η αποκλειστική χρήση USB type-C θα βλάψει την καινοτομία

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε μία είδηση η οποία αποκαλύπτει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ψηφίσει νόμο που θα μπορούσε να αναγκάσει τους κατασκευαστές smartphones, όπως η Apple, να υιοθετήσουν ένα κοινό πρότυπο φόρτισης. Η ΕΕ πιστεύει ότι από αυτή την κίνηση θα ωφεληθούν οι καταναλωτές και το περιβάλλον, καθώς όλα τα smartphones θα χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο φορτιστή.

Κατά της ψήφισης νόμου που υποχρεώνει τη χρήση USB type-C

Όπως όλα δείχνουν, η Apple δήλωσε ότι η υιοθέτηση ενός κοινού προτύπου φόρτισης θα καταπνίξει την καινοτομία. Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι, εάν αυτό γίνει υποχρεωτικό, θα δημιουργήσει σωρό ηλεκτρονικών αποβλήτων και θα βλάψει τους καταναλωτές.

Η Apple, η οποία παρέχει φορτιστές Lightning με τα περισσότερα από τα iPhone, θα έχει μεγάλες απώλειες εάν η ΕΕ καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση ενός ενιαίου φορτιστή από όλα τα smartphones. Ένα σημαντικό κομμάτι των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την πώληση αξεσουάρ, όπως φορτιστές, καλώδια Lightning και προσαρμογείς.

Από την άλλη, τα περισσότερα Android smartphones υποστηρίζουν ήδη τη φόρτιση μέσω USB type-C. Οπότε, αρκετοί θεωρούν ότι η μετάβαση της Apple από το Lightning στο USB type-C δεν είναι τόσο δύσκολη όσο την παρουσιάζει η εταιρεία.

Ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino ισχυρίζεται ότι εκτός από την καινοτομία και τους καταναλωτές, η εφαρμογή ενός νόμου που υποχρεώνει τη χρήση ενιαίου προτύπου φόρτισης θα βλάψει και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Για να στηρίξει τη δήλωση της, η Apple παρουσίασε ως τεκμήριο μια μελέτη από την Copenhagen Economics, στην οποία περιγράφονται η πιθανή ζημία των καταναλωτών από την υποχρεωτική χρήση ενιαίου φορτιστή.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου θα κοστίσει στους καταναλωτές 1,5 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τα 13 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Η Apple θεωρεί ότι η επιβολή ενός τέτοιου νόμου δεν είναι απαραίτητη καθώς οι κατασκευάστριες στρέφονται ήδη προς τη χρήση USB type-C και τα σχετικά καλώδια σύνδεσης. Από την άλλη, αν και το iPhone 11 Pro διαθέτει φορτιστή USB type-C, οι κάτοχοι του χρειάζονται ακόμη ένα καλώδιο USB type-C σε Lightning.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να αναζητά μια λύση που δεν θα περιορίζει την ικανότητα της βιομηχανίας να καινοτομεί. Μέχρι τότε, εμμένει στη χρήση της Lightning, όσον αφορά τα δικά του smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bill

την πια?
ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Anonymous

Την καινοτομία. Ωχ σου έμαθα μια νέα λέξη όσοι έχουν Android δεν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη «καινοτομία». Όσοι έχουν iPhone ξέρουν…

George

Η Apple ΔΕΝ θέλει την θύρα USB type-C γιατί πολύ απλά θέλει να πουλάει (πανάκριβα) τους δικούς της φορτιστές και καλώδια. Το ζήτημα είναι πολύ απλό.

KnightRider

Τόσα τρισεκατομμύρια έχουν και αντιδρούν λες και θα γίνουν φτωχοί…

George

@Knightrider: ‘Οσα τρισεκατομμύρια και εάν έχει μια εταιρία, στόχος της είναι να αποκτήσει ακόμα περισσότερα. Οι πρακτικές που η εταιρία χρησιμοποιεί, καθώς και ο σεβασμός της προς τον καταναλωτή, είναι που κανουν την διαφορά από εταιρία σε εταιρία.

Nassos

Με αυτα τα τρισεκατομυρι στο μελλον θα δεις που θα φτιαξουν αυτοκινητα πλοια τρενα αεροπλανα πυραβλουα και οτι αλλο θες.οχι σαν τους κινεζους του τσιγκουνιδες με τα φθηνιαρικα υλικα μια ζωη σταθεροι μονο σε μικρες συσκευες

George

@Nassos: Το 98% των εξαρτημάτων ενός πανάκριβου iPhone αποτελείται από “φτηνιάρικα” εξαρτήματα, όπως τα αποκαλείς, made in China. Επίσης η κατασκευή και η συναρμολόγηση του κινητού είναι 100% made in China, από Κινέζους πολίτες. Όσο για τις μικρές συσκευές που λες, ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά περίμενε και θα δεις τα επόμενα χρόνια τι ετοιμάζουν οι Κινέζοι. Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου…

I am

Μόλις καταλάβαμε απ που συντηρείται η apple

JR

Η Apple βγάζει υπερκέρδη απευθυνόμενη σε δύο κατηγορίες καταναλωτών , τους άσχετους και τα ψώνια.

Dimitris LA

η Apple δήλωσε ότι η υιοθέτηση ενός κοινού προτύπου φόρτισης θα καταπνίξει την καινοτομία

Ηθελα να δω τη δηλωση της Apple αν η Ευρωπαικη Ενωση ηθελε για ολες τις συσκευες lightning.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.