iPhone 11 Pro vs iPhone X: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα;

iPhone 11 Pro vs iPhone X camera

Συνήθως, όταν κάποια εταιρεία κυκλοφορεί ένα νέο flaghship smartphone αρχίζουμε να το συγκρίνουμε με τις ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστριών. Πέραν αυτού, η σύγκριση τους με τις προηγούμενης γενιάς συσκευές της εκάστοτε εταιρείας είναι αναπόφευκτη. Η σύγκριση μπορεί να αφορά πολλά στοιχεία και το GSMArena αποφάσισε να κοντράρει την απόδοση της κάμερας του iPhone 11 Pro με αυτή της κάμερα του iPhone X.

Η ιστοσελίδα χώρισε ουσιαστικά την αναφορά της σε δύο κομμάτια, την απόδοση των καμερών τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όπως είναι λογικό η σύγκριση αφορά τις κύριες κάμερες και τους τηλεφακούς, καθώς το iPhone X δεν διαθέτει ultra wide-angle κάμερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η κύρια κάμερα του iPhone X δεν απέδιδε και τόσο καλά τα χρώματα, γι’ αυτό ο διάδοχος του κερδίζει με μικρή διαφορά. Από την άλλη, η αντικειμενική διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών είναι ότι το 11 Pro καταγράφει πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον, η κύρια κάμερα του νεότερου flagship στο φως της ημέρα προβάλει αισθητά καλύτερη μείωση του θορύβου δημιουργώντας πολύ πιο καθαρές εικόνες.

Στη συνέχεια, το site τονίζει ότι τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον τηλεφακό. Το 11 Pro καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες και κάνει καλύτερη διαχείριση του θορύβου. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι ο τηλεφακός του iPhone X αποδίδει πιο ζωντανά χρώματα.

Περνώντας στη σύγκριση των καμερών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το GSMArena αναφέρει το γεγονός ότι το Night Mode εισήχθη στα smartphone της Apple με τα iPhone 11 και σημειώνει ότι είναι απίθανο να δούμε το iPhone X να αποκτά τη λειτουργία ακόμη και μέσω κάποιας αναβάθμισης λογισμικού.

Παρ’ όλα αυτά, προχωρά κανονικά στη σύγκριση και αναφέρει ότι ακόμη και χωρίς το Night Mode οι φωτογραφίες του 11 Pro είναι καλύτερες. Η δυναμική εμβέλεια βελτιώνει σημαντικά την απόδοση και τα νέα flagships καταγράφουν καλύτερα τα highlights. Επίσης, το iPhone X δείχνει να αποδίδει καλά τις λεπτομέρειες σε σημεία με καλό φωτισμό.

Ο ιστότοπος κλείνει τη σύγκριση με την απόδοση των τηλεφακών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τονίζει ότι το πλεονέκτημα της δυναμικής εμβέλειας παραμένει για το 11 Pro το οποίο πλέον ενισχύεται από το ευρύτερο διάφραγμα f/2.0.

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιο από τα δύο iPhones έχει καλύτερες κάμερες; Αξίζει η αναβάθμιση;
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Ψιλοδιαφορές. Εάν έχεις το 10 τουλάχιστον από άποψη καμερών μένεις στο ίδιο και φέτος.

Kostas

Ξεκάθαρα το x

Kostas

Είμαι σίγουρος πως σχεδόν όλες οι φωτογραφίες που εξωραΐζουν μια συσκευή είναι πειραγμένες. Το είδα εγώ όταν έβλεπα την κάμερα του X από εδώ και από εκεί και όταν το πήρα ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω αντίστοιχες φωτογραφίες. Μια πατάτα και μισή. Αυτό το post μαζί με ένα άλλο που συγκρίνει όλες τις κάμερες από το iPhone 4 μέχρι 8 νομίζω δείχνει πόσο παπά πουλάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Qualcomm

Ευπάθεια 5G Chip της Qualcomm επηρεάζει το 40% των κινητών τηλεφώνων

Η ευπάθεια θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να έχει πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων και στα μηνύματα SMS του χρήστη.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi: Κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωπαϊκή αγορά για πρώτη φορά

Η Xiaomi κατατάσσεται τρίτη παγκοσμίως σε διανομές smartphones για τρία τρίμηνα στη σειρά και δεύτερη στην Ευρώπη για πρώτη φορά.

Smartphones Realme Realme Android smartphones

realme: Top 4 σε Ελλάδα, Τσεχία και Σλοβενία σύμφωνα με την Canalys

Η realme κατατάσσεται στην 4η θέση στις εταιρείες smartphone στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβενία για το 1ο τρίμηνο του 2021 όσον αφορά τις αποστολές πωλήσεων.

Smartphones WIND 5G 5G

WIND: Τα συμβατά 5G smartphones για το δίκτυο της

Η WIND ανακοίνωσε την πλήρη γκάμα όλων των πιστοποιημένων 5G Smartphones στο δίκτυο της. Με την προσθήκη και των iPhone 12 της APPLE συνολικά έχουν πιστοποιηθεί 7 Brands.