iPhone 11 Pro vs iPhone X: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα;

iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro vs iPhone X: Ποιο έχει καλύτερη κάμερα;

Συνήθως, όταν κάποια εταιρεία κυκλοφορεί ένα νέο flaghship smartphone αρχίζουμε να το συγκρίνουμε με τις ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστριών. Πέραν αυτού, η σύγκριση τους με τις προηγούμενης γενιάς συσκευές της εκάστοτε εταιρείας είναι αναπόφευκτη. Η σύγκριση μπορεί να αφορά πολλά στοιχεία και το GSMArena αποφάσισε να κοντράρει την απόδοση της κάμερας του iPhone 11 Pro με αυτή της κάμερα του iPhone X.

Η ιστοσελίδα χώρισε ουσιαστικά την αναφορά της σε δύο κομμάτια, την απόδοση των καμερών τους κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Όπως είναι λογικό η σύγκριση αφορά τις κύριες κάμερες και τους τηλεφακούς, καθώς το iPhone X δεν διαθέτει ultra wide-angle κάμερα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η κύρια κάμερα του iPhone X δεν απέδιδε και τόσο καλά τα χρώματα, γι’ αυτό ο διάδοχος του κερδίζει με μικρή διαφορά. Από την άλλη, η αντικειμενική διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών είναι ότι το 11 Pro καταγράφει πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με περισσότερες λεπτομέρειες. Επιπλέον, η κύρια κάμερα του νεότερου flagship στο φως της ημέρα προβάλει αισθητά καλύτερη μείωση του θορύβου δημιουργώντας πολύ πιο καθαρές εικόνες.

Στη συνέχεια, το site τονίζει ότι τα ίδια περίπου ισχύουν και για τον τηλεφακό. Το 11 Pro καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες και κάνει καλύτερη διαχείριση του θορύβου. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα περίεργο ότι ο τηλεφακός του iPhone X αποδίδει πιο ζωντανά χρώματα.

Περνώντας στη σύγκριση των καμερών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το GSMArena αναφέρει το γεγονός ότι το Night Mode εισήχθη στα smartphone της Apple με τα iPhone 11 και σημειώνει ότι είναι απίθανο να δούμε το iPhone X να αποκτά τη λειτουργία ακόμη και μέσω κάποιας αναβάθμισης λογισμικού.

Παρ’ όλα αυτά, προχωρά κανονικά στη σύγκριση και αναφέρει ότι ακόμη και χωρίς το Night Mode οι φωτογραφίες του 11 Pro είναι καλύτερες. Η δυναμική εμβέλεια βελτιώνει σημαντικά την απόδοση και τα νέα flagships καταγράφουν καλύτερα τα highlights. Επίσης, το iPhone X δείχνει να αποδίδει καλά τις λεπτομέρειες σε σημεία με καλό φωτισμό.

Ο ιστότοπος κλείνει τη σύγκριση με την απόδοση των τηλεφακών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τονίζει ότι το πλεονέκτημα της δυναμικής εμβέλειας παραμένει για το 11 Pro το οποίο πλέον ενισχύεται από το ευρύτερο διάφραγμα f/2.0.

Εσείς τι πιστεύετε; Ποιο από τα δύο iPhones έχει καλύτερες κάμερες; Αξίζει η αναβάθμιση;
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Ψιλοδιαφορές. Εάν έχεις το 10 τουλάχιστον από άποψη καμερών μένεις στο ίδιο και φέτος.

Kostas

Ξεκάθαρα το x

Kostas

Είμαι σίγουρος πως σχεδόν όλες οι φωτογραφίες που εξωραΐζουν μια συσκευή είναι πειραγμένες. Το είδα εγώ όταν έβλεπα την κάμερα του X από εδώ και από εκεί και όταν το πήρα ποτέ δεν κατάφερα να βγάλω αντίστοιχες φωτογραφίες. Μια πατάτα και μισή. Αυτό το post μαζί με ένα άλλο που συγκρίνει όλες τις κάμερες από το iPhone 4 μέχρι 8 νομίζω δείχνει πόσο παπά πουλάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone x

iPhone X: Έσωσε τη ζωή στρατιώτη σταματώντας σφαίρα

Πολλές φορές τα κινητά τηλέφωνα έχουν σώσει τη ζωή των ιδιοκτητών τους και όχι επειδή τα χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν βοήθεια.

Smartphones Apple iOS iPhone 8

iOS 17: Ποια iPhone δεν θα το πάρουν φέτος

Η Apple ανακοίνωσε το νέο της λογισμικό iOS 17 στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της WWDC, με πολλές αξιοσημείωτες μικρές βελτιώσεις.

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.