Apple: Συνεργάζεται με LG για να φέρει αναδιπλούμενο iPhone το 2020;

apple lg foldable iphone, Apple: Συνεργάζεται με LG για να φέρει αναδιπλούμενο iPhone το 2020;

Το iPhone X, το οποίο αναμένεται σύντομα στα ράφια των καταστημάτων, χρειάστηκε πάνω από δυο χρόνια για να αναπτυχθεί από την Apple και σύμφωνα με τον Jony Ive σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το design.

Από την Apple περιμένουμε να υιοθετήσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό για όλη τη σειρά του iPhone που θα λανσάρει στο εξής. Ωστόσο, στην πρόσφατη συνέντευξή του ο Ive ανέφερε επίσης ότι η Apple εργάζεται επάνω σε “πολλές μεγάλες ιδέες” για τις μελλοντικές εκδόσεις των iPhones. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ένα αναδιπλούμενο κινητό;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Νότια Κορέα, η Apple θα συνεργαστεί με την LG για την ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου iPhone. Η συσκευή δεν αποκλείεται να βγει στην αγορά μέσα στο 2020.

LG Innotek λέγεται ότι έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα που θα αναπτύξει flexible πίνακες κυκλωμάτων για μια τέτοια συσκευή. Η LG Display θα αναλάβει την δημιουργία OLED panel για το iPhone του 2020. Η LG αναφέρεται ότι ολοκλήρωσε το πρώτο της prototype πριν από δυο με τρία χρόνια και από τότε έχει βελτιώσει την ανθεκτικότητα και το ρυθμό απόδοσης.

Γιατί όχι τη Samsung;

Για το iPhone X, η Apple συνεργάζεται με τη Samsung από την οποία προμηθεύεται το OLED panel και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανάλογη οθόνη σε iPhone. Γιατί όμως για το αναδιπλούμενο κινητό στράφηκε στην αντίπαλη LG και όχι στη Samsung; Οι ίδιες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες λένε ότι η απόφαση ελήφθη λόγω των “φόβων για διαρροή” στη Samsung Electronics.

Από την άλλη, η Samsung έχει πει ότι θα κυκλοφορήσει το πρώτο της αναδιπλούμενο κινητό μέσα στο 2018, άρα θα έρθει πρώτη στην αγορά και θα έχει προβάδισμα δυο ετών από την Apple (αν ισχύουν όλες οι παραπάνω πληροφορίες).

Για το 2018, η Samsung αναμένεται να είναι αυτή που θα αναλάβει να προμηθεύσει την Apple με όλα τα OLED panels για τα iPhone, ενώ το 2019 θα μπει στο παιχνίδι η LG, μιας και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Κορέα. Η Apple είχε προσφερθεί να επενδύσει στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, με στόχο να διασφαλίσει ότι δεν θα εξαρτάται πλέον πλήρως από την Samsung Display.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Καλα η Samsung θα κυκλοφορήσει αναδιπλωμένη συσκευή μέσα στο 18 πλην όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τις ναυαρχίδες της s9 -note9 ..
Θέλω να πω πως θα ειναι ένα beta τηλέφωνο με πιθανή διαφορετική ονομασία,μεταξύ όλων των υπολοίπων τηλεφώνων που κυκλοφορεί η Samsung μέσα στη χρονια ..
Οταν με το καλο το τελειοποιήσει κ δει οτι υπάρχει απήχηση θα το περάσει κ στις ναυαρχίδες της ..
Απο την άλλη η Apple ως συνήθως θα έρθει τελευταία αφού αφουγκραστεί την αγορά κ τελειοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία Θα την περάσει όμως κατευθείαν στη ναυαρχίδα της .

bezilys

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μου φαίνεται χάλια αναρωτιέμαι πως θα είναι το κινητό με αυτή την τεχνολογία!

Agnostos13

@bezilys:
Στο αποτερο μελλον θεωρητικα smartwatch που θα ξεδιπλωνει και θα γινεται tablet!

bezilys

@Agnostos13 ούτε για αστείο!

Manolis

και η τιμη πανω απο 2000 και ο τιμ θα μας λεει
its value for money

ΝΙΚΟΣ

Ώπα ώπα παιδιά. Μην μπερδεύετε τον κόσμο. Με την σειρά οι φήμες . Σειρά έχει η αναθέρμανση για το Χ και κάνα αρθράκι για τις ικανοποιητικές πωλήσεις του 8. Μετά οι φήμες για το νέο IPhone 2018 και μετά βλέπουμε για τις επόμενες καινοτομίες της Apple .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.