Η Apple παρέμεινε στην κορυφή των tablet, η Samsung δεύτερη με διαφορά

Με τα smartphones να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο τις οθόνες τους, η αγορά των “παραδοσιακών” tablets δυσκολεύεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Το ερώτημα είναι πως τα πάνε οι κατασκευαστές και ποιος βρέθηκε στην κορυφή.

Για το 2016, η Apple κατάφερε να αποστείλει συνολικά 42.5 εκατ. tablets, αφήνοντας πολύ πολύ πίσω τη Samsung με 27 εκατ. αποστολές. Η ίδια η αγορά των tablets σημείωσε πτώση 6.6% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά.

Παρά την πρωτιά, η Apple είχε το 2016, πτώση της τάξης του 14.1% στις πωλήσεις iPad. Υπήρχαν όμως και αυτοί που είδαν τις αποστολές τους να αυξάνονται. H Amazon πούλησε 11 εκατ. Fire tablets και η Lenovo 10.9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 12.3%.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Trendforce, το iPad θα συνεχίσει να σημειώνει πτώση στις πωλήσεις και το 2017, αλλά η Apple θα παραμείνει στην πρώτη θέση.

Φέτος η Apple αναμένεται να λανσάρει τρία διαφορετικά iPads, ένα οικονομικό με οθόνη 9.7 ιντσών, ένα νέο μοντέλο στις 10.5 ίντσες και την ανανεωμένη έκδοση του 12.9 ιντσών iPad Pro.

ipad sales, Η Apple παρέμεινε στην κορυφή των tablet, η Samsung δεύτερη με διαφορά

ipad sales, Η Apple παρέμεινε στην κορυφή των tablet, η Samsung δεύτερη με διαφορά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης Κουνδής

Αν δεν έχεις ιδέα πας και παίρνεις Apple & iOS ή Android… Οκ για τα κινητά, αλλά στα Tablet αν δεν πάρεις Windows που είναι ολοκληρωμένο και τα πατάει όλα κάτω, για ποιο λόγο τότε να πάρεις μια συσκευή-κινητό με τεράστια οθόνη;; Έλεος..

Ιωάννης jb

Η Sony πάλι απουσιάζει!!
Δε μπορώ να την καταλάβω ενώ μπορεί να τους βάλει λουκέτο τους υπόλοιπους (ειδικά στο τομέα tablet)!
Έχει τα καλύτερα tablet στην αγορά και.. Δε τα συνεχίζει
Η απουσία της είναι αδικαιολόγητη!!

ChristosT

Η Sony είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα και δικαίως βάσει ότι κάνει σε όλα τα επίπεδα.
Η Samsung για ότι προσφέρει στους χρήστες απο υποστήριξη, ποιότητα κλπ…έχει απαράδεκτα μεγάλο ποσοστό, αντικειμενικά. Πάνω απο 1,5 αναβάθμιση δεν παίρνεις.
Μετά κλαίγονται όλοι εδώ μέσα…άν θέλει να γίνει σωστή εταιρεία άς κατασκευάζει συσκευές και το λειτουργικό άς το αναθέσει σε ΑΛΛΟ ΤΜΗΜΑ αποκλειστικό που θα υποστηρίζει τις συσκευές για 4-5 χρόνια.
Σε custom roms τα παιδιά βγάζουν με μεράκι και ΧΩΡΙΣ να αμοίβονται πυραύλους σε κάθε έκδοση android, ενώ αυτή που τα αρπάζει, κοροιδεύει τον κόσμο ολόκληρο.
Απλά…ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

One

@ Ιωάννης jb Το Ζ4 Tablet ηταν το καλυτερο android tablet εδω και 2 χρόνια αλλα η Sony με το ανύπαρκτο marketing, την ανυπαρξία της στα καταστήματα, και το κράτημα των τιμων σταθερα υψηλά ακομα και σημερα ουσιαστικά θαβει τις συσκευές της.

Τωρα το Ζ4 Tablet ειναι ανύπαρκτο στα καταστηματα και δεν ξερουμε καθολου αν θα κυκλοφορησει η Sony κανενα καινούριο. Αντι να βγαζει ναυαρχίδα καθε 6 μηνες καλύτερα ειναι να δίνει ενα τα tablet & ναυαρχίδα μια φορα το χρονο και να προωθει καλύτερα τις συσκευες της.

Η Apple μπορεί να ειναι ακριβή αλλα την βρισκεις σε ολα τα μεγαλα καταστήματα, εχει πολυ καλο marketing και στην εμφάνιση δειχνει πολυ ωραιο σαν προιον, και τραβάει ετσι τα βλεματα του καταναλωτή.

bezilys

Όντως θα συνφωνισο με τον@Ιωάννης jb η Sony είναι κορυφή στα tablet με το z4 που ακόμα και τώρα μετά από 2 χρόνια μπορεί και τρέχει τα πάντα!

VasiliS7edge

Εγώ έχω το Galaxy Tab 2 και δουλεύει ακόμα ρολόι. Επίσης με το service της Samsung δεν είχα ποτέ κανένα απόλυτος πρόβλημα ισα ισα που έχει και ένα πολύ κοντά μου και όσες φορές χρειάστηκε κάτι εξυπηρετηθηκα. Έχω 2 τηλεορασεις, κινητό, πλυντήριο, και φούρνο μικροκυμμάτων και όλα άψογα.
Βλέπω ο καθένας μεταφέρει την προσωπική του εμπειρία οπότε το κάνω και εγω.

ChristosT

@VasiliS7edge εδώ μιλάμε για tablet…για ψυγεία ssd, πλυντήρια κλπ…σε άλλο άρθρο.
@One καλά όλα για αυτά που είπες περί apple, αλλά ξέχασες το σημαντικότερο.
Έχει UP-Dates…για πολύ καιρό και σταθερό, ελαφρύ λειτουργικό.

VasiliS7edge

Christos έχω αναφέρει το tablet. Και σε βεβαιωνω ότι υπάρχει και λόγος ποιότητας που είναι δεύτερη η Samsung. Όσο για την Sony την εκτιμώ και πιστεύω ότι όντως έπρεπε να έχει καλύτερο μερίδιο.

Katsantour

Λογικο για αλλη μια φορα η apple να ειναι κορυφαια και στα tablets με πανισχυρα και πανεμορφα μοντελα

aptalikos

@ChristosT, λέει ο φίλος παραπάνω για tablet και μερικές άλλες συσκευές της Σαμυ και εσύ απομονώνεις τις υπόλοιπες συσκευές μόνο και μόνο για να του την πεις. Αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις δεν χρειάζεται να γράφεις πάντα.

Genesis

Δυστηχως το μεγαλυτερο ποσοστο του κοσμου δεν ξερει να κανει σωστες αγορες και ιδου τα αποτελεσματα, αμα ηξεραν δεν θα περνανε ios η android tablets…

ChrisatosT

@aptalikos ε ναί ρε φίλε…την άλλη φορά που σύντομα θα υπάρχει άρθρο για την samsung άς πούμε και για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, τα μαχαιροπήρουνα, τις μετοχές, που έκλ#σε ο CEO της samsung κ.ο.κ…
εσύ γιατί γράφεις για να μας την πέις;
Έλα χαλάρωσε και απόλαυσε την συζήτηση…

giannis

@Genesis άνοιξε τα μάτια των καταναλωτών σε όλο τον πλανήτη. Δώσε τα φωτα σου στην ανθρωπότητα. Πες μας τι ακριβώς πρέπει να αγοράζουμε σαν ένας άλλος Steve Jobs. Μην μας κρατάς στο τεχνολογικό σκοτάδι.

Solon

Έχω δουλεψε όλα τα κορυφαία Android tablets. Σαν τα Sony δεν υπάρχουν. Πολύ κρίμα που τα παράτησε αυτή η εταιρία.

James

Τα ταμπλετς θα ξαναπάρουν τα πάνω τους από του χρόνου που θα βγουν Windows tablets με arm επεξεργαστές και το Android θα αντικατασταθεί από chrome OS. Φθηνές συσκευές που με ένα keyboard θα γίνονται κανονικοί υπολογιστές.

bezilys

@Genesis για το ios που λες θα συνφωνισο αλλά και για τα Android??!τι να το κάνει το Windows στα tablet τα Android μια χαρά κάνουν την δουλειά τους στα tablet και καλύπτουν και τις ανάγκες των πιο απαιτητικών.τώρα για Windows υπάρχουν και τα pc υπάρχουν και τα laptops….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.