Smartphones

Apple: Κατέθεσε πατέντα που δείχνει virtual home button και fingerprint sensor

Οι φήμες λένε ότι το επόμενο iPhone που θα κυκλοφορήσει το 2017 θα έχει edge-to-edge OLED οθόνη. Επειδή η οθόνη αυτή θα καλύπτει όλο το μπροστά μέρος της συσκευής, είναι αρκετά πιθανό να δούμε την εξάλειψη του home button. Αυτό θα αντικατασταθεί με ένα εικονικό touch sensitive πλήκτρο, το οποίο θα χρησιμοποιεί και την haptic engine του smartphone.

Μια νέα πατέντα την οποία κατέθεσε η Apple στο US Patent and Trademark Office, δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργεί το virtual πλήκτρο. Η πατέντα αυτή δείχνει μια νέα τεχνολογία για capacitive sensing, η οποία λειτουργεί διαμέσου κενών στον χώρο, επιτρέποντας στην Apple να βάλει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων πίσω από την οθόνη. Επιπλέον, στην πατέντα αυτή δείχνει να ενσωματώνει ηλεκτροστατικούς φακούς, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά από μια σειρά αισθητήρων που «διαβάζουν» το δακτυλικό αποτύπωμα . Με αυτό τον τρόπο η Apple θα είναι ικανή να εισάγει μια edge-to-edge οθόνη στο επόμενο iPhone, αν φυσικά επιλέξει να το κάνει τόσο γρήγορα.

Φυσικά, πάνω σε αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν και άλλες υλοποιήσεις που το λύνουν. Για παράδειγμα, το Sense ID της Qualcomm, χρησιμοποιεί ultrasonic waves για να «διαβάσει» ένα αποτύπωμα δια μέσου επιφανειών όπως γυαλί, μέταλλο και πλαστικό. Αναμένουμε να δούμε το μέλλον και το πως θα τα καταφέρει η κάθε εταιρεία να κάνει καλύτερες τις συσκευές μας.

Πηγή

Σχόλια

  • πολύ βολικό, θα το κρατάς με τσιμπιδάκια μετά για να μη πατάς ότι νά'ναι στην οθόνη!!!! :p

  • Λες να μη το σκεφτηκαν αυτο ρε κολλητε;προφανως η οθονη πιεσης εξυπηρετει στο να μη πατιεται η οθονη εκτος κι αν θες πραγματικα να τη πατησεις

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.