Apple: Πατέντες για πιο λεπτά ηχεία και οθόνη από ύφασμα

H Apple πήρε την έγκριση για μια πατέντα που είχε καταθέσει από το 2014 και αφορά στην κατοχύρωση τεχνολογίας για τα μελλοντικά iPhones. Αυτό με τη σειρά του θα τη βοηθήσει να δημιουργήσει iPhone με πιο λεπτό πάχος.

Η πατέντα με αριθμό 9,525,943 “Mechanically actuated panel acoustic system” θα δώσει στην Apple τη δυνατότητα να προσφέρει Hi Definition ήχο σε μια συσκευή χωρίς να απαιτείται η χρήση micro drivers. Η Apple έχει ήδη κάτι παρόμοιο στο 12.9 ιντσών iPad Pro, αλλά χρησιμοποιεί micro drivers.

Αν η Apple χρησιμοποιήσει πράγματι την τεχνολογία αυτή για τα επόμενα iPhone, θα μπορούσε να ελευθερώσει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία. Και φυσικά κανείς δεν λέει όχι σε μεγαλύτερη μπαταρία.

Επιπλέον, η Apple κατοχύρωσε και μια δεύτερη πατέντα (No. 9,521,885) για “Woven Display”. Πρόκειται για μια πατέντα που περιγράφει μια μέθοδο, η οποία επιτρέπει σε ίνες που μεταφέρονται με το φως, να “υφανθούν” στο εσωτερικό του υφάσματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας οθόνης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με συσκευές όπως το Apple Watch. Επίσης, το ύφασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως υλικό σε ανεξάρτητη ηλεκτρονική συσκευή.

Ηχεία

Οθόνη

Πηγή

Σχόλια

  • Από πατέντες χορτάσαμε όλα αυτά τα χρόνια από τη μηλοεταιρία. Ας στρωθεί καλύτερα να βγάλει ένα σοβαρό τηλέφωνο για τα 1.000€ που ζητάει.

  • Να υποθέσω ότι το σχίσιμο του υφάσματος θα αντικαθίσταται. Θα είναι φθηνό. Μόνο 10000ευρώ.

  • Αμάν με τις πατέντες αυτή η Apple - είναι και σοβαρή εταιρία πανάθεμα και αντί να βγάλει κάτι καλό συνεχώς βγάζουν ότι να ναι και το πληρώνεις και ακριβά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.