iPhone 6s: Η διαφορά TSMC Α9 και Samsung A9 chip είναι 2% με 3% υπέρ του πρώτου

Εν μέσω των συζητήσεων για το εάν ο επεξεργαστής A9 των iPhone 6s και 6s Plus που κατασκευάζουν Samsung και TSMC έχει διαφορά στην απόδοση και την μπαταρία, η Apple δίνει την δική της απάντηση. Σε σχετική δήλωση επισημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ τους είναι ανεπαίσθητη, μόλις 2% με 3%, ποσοστό το οποίο είναι ανεκτό.

Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με την Apple, είναι αποδεκτό ακόμη και σε μοντέλα που φορούν επεξεργαστή της ίδιας εταιρείας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δυο κατασκευάστριες εταιρείες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους κατασκευής, η Samsung χρησιμοποιεί την διαδικασία των 14nm FinFET ενώ η TSMC είναι στα 16nm FinFET.

Πρόσφατο Geekbench battery test έδειξε ότι η διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας δεν είναι τόσο αμελητέα, με το iPhone 6s που φορά την TSMC έκδοση του A9 να τα πηγαίνει καλύτερα από την τον Samung-made A9. Επίσης, σε πρόσφατο άρθρο είδαμε ότι το AnTuTu έδωσε ελαφρώς καλύτερο σκορ στο TSMC powered iPhone 6s.

Η Apple μεταξύ άλλων δήλωσε: “It’s a misleading way to measure real-world battery life. Our testing and customer data show the actual battery life of the iPhone 6s and iPhone 6s Plus, even taking into account variable component differences, vary within just 2-3% of each other”.

Geekbench battery test
iPhone 6s: Η διαφορά του TSMC Α9 και Samsung A9 chip είναι 2% με 3% υπέρ του πρώτου, iPhone 6s: Η διαφορά TSMC Α9 και Samsung A9 chip είναι 2% με 3% υπέρ του πρώτου

AnTuTu
iPhone 6s: Η διαφορά του TSMC Α9 και Samsung A9 chip είναι 2% με 3% υπέρ του πρώτου, iPhone 6s: Η διαφορά TSMC Α9 και Samsung A9 chip είναι 2% με 3% υπέρ του πρώτου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βαγγέλης

Το θέμα που μένει είναι όσοι έχουν τα χρήματα να πάρουν iPhone πως μπορούν να δουν απο τη συσκευασία ποιά έκδοση παίρνουν…

viel

υπαρχει προγραμμα να δεις όταν το παρεις. ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι να χαλαρωσουμε και να μην δουμε τιποτα, μας εχουνε κανει να εχουμε αγχος για 1-2% διαφορες. οποιο και αν σου τυχει θα εχεις ενα καταπληκτικο τηλεφωνο. πρεπει αυτο το πραγμα που μας τρωει να το σταματισουμε, ενα benchmark βγαζει 50 βαθμους παραπανω και ολοι λεμε ναι ναι αυτο το καλύτερο… οι αλλοι ξενερωνουν και κανεις δεν ειναι ευχαριστημενος. αυτες οι διαφορες δεν εχουν σημασια και μην δίνετε τοπο καν.

KostasB

Οι περισσότεροι που θα πάρουν iPhone 6S δεν θα τους νοιάζουν τέτοια πράγματα. Θα τους ενδιαφέρει να δουλεύει καλά. Και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχει κανένα θέμα αντιληπτής απόδοσης σ’ αυτά…

Themazerunner

Προγραμμα υπαρχει αλλα πως θα το κανεις εγκατασταση για να δεις οταν το παρεις online ή ακομη και σε μαγαζι αν πας.
Τι θα τους πεις;καθιστε λιγο να ανοιξω την συσκευασια να βαλω το προγραμμα και αν δεν εχει TSMC δεν το παιρνω και ανοιξτε μου αλλη συσκευασια κλπ…μεχρι σε ποιο σημειο;

Eιναι καθαρα θεμα τυχης και στατιστικης…:)

Βαγγέλης

Μετρημένες σχεδον 2 ώρες χρήσης παραπάνω δεν είναι 2% εγώ το έθεσα γιατί το ίδιο είχε γίνει με το g3 και ξεχώριζε ο κόσμος τις προβληματικές εκδόσεις μέσω τις συσκευασίας και γιατί για αυτό χρησιμεύουν τα blogs

Agnostos13

Ειχαμε να διαλεγουμε τις οθονες (θερμες LG με ψυχρες Samsung), τωρα θα διαλεγουμε και τον επεξεργαστη…
Γιατι δεν το κανουμε “φτιαξ’ το μονος σου”, να διαλεγουμε τα εξαρτηματα που θελουμε;

Themazerunner

Βαγγελη για να ξεχωρισεις μια εκδοση ενος κινητου αναλογως του επεξεργαστη θα πρεπει να υπαρχει συσχετισμος serial number ή κατι αλλο με την παρτιδα του επεξεργαστη ωστε να το βλεπεις στο κουτι.
Οπως π.χ στα samsung(τυχαια το λεω λογω διαφορετικων επεξεργαστων)οπου ηξερε καποιος το F snapdragon το C exynos.
Μεχρι στιγμης και ουτε προκειται μαλλον να γινει αυτος ο διαχωρισμος δεν υπαρχει κατι.Συνεπως αν θελεις να αγορασεις 6s με TSMC ειναι σχεδον αδυνατον και βασιζεται στην τυχη και στην στατιστικη.Το πηρες,το ανοιξες,εχεις 14nm ή 16nm μεγεια σου.
Ανταλλαγη δεν προκειται να σου κανουν αφου δεν το θεωρουνε ελλατωματικο.
Καταλαβαινω οτι οταν δινεις 1000 ευρω θελεις το “καλυτερο” αλλα πρεπει να συμβιβαστεις σε αυτο που θα παρεις.Γνωμη μου ειναι να περιμενεις μεχρι τα χριστουγεννα και να εχεις μια σφαιρικη αποψη αναλογως ποιων διορθωσεων θα γινουν και πως θα αλλαξει το σκηνικο.Τωρα ξεκινησε το μοντελο να δουλευεται.Δες πρωτα τι θα βγει με τον καιρο και μετα το αγοραζεις εχοντας ολα τα δεδομενα επανω στο τραπεζι.

Μαρκος

αυτο με τον επεξεργαστη ειναι μεγαλο θεμα για την σαμυ γιατι ,συνωμοσια κατα της σαμυ .Μπραβο apple κατι καταφερνει

NLS

Μεγάλη πλάκα για τους απέξω.
Αλλά και οι από μέσα το 90% δεν θα το μάθουν. Οι ειδήσεις σπεύδουν να πουν για τις ουρές όταν βγαίνει νέο iPhone, αλλά ποτέ για τέτοια θέματα. Η Μενεγάκη νομίζετε θα μάθει ποτέ αν έχει TSMC ή Samsung;

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το ζουμί. Δηλαδή:

1) Γιατί με τον Samsung είναι (λίγο οκ) πιο αργό και (λίγο οκ) πιο ζεστό; Έχει σχέση με την Samsung ως ανταγωνιστή άραγε; Η λογική λέει όχι, γιατί θα έβγαινε το θέμα σε σύγκριση με τον άλλο συνεργάτη/κατασκευαστή. Αν η Samsung το είχε κάνει επίτηδες, έκανε βλακεία αφού εκτίθεται και αυτή.

2) Πως δικαιολογείται (ασχέτως μάρκας) να βγαίνει πιο αντιοικονομικό στην μπαταρία και πιο ζεστό ένα CPU που είναι με 14nm από ένα ίδιο 16nm; Η λογική λέει το αντίθετο.

Από το όλο θέμα πάντως εκτίθεται και η Apple, γιατί λες τελικά ΤΙ ΣΟΪ quality testing κάνει αυτή η εταιρία; (που όλοι την εκθειάζουν ΚΥΡΙΩΣ για αυτό;…)

Όπως και να έχει, ας είναι καλά τα ανήλικα που σας τα συναρμολογούν για πενταροδεκάρες.

giannogeorge

Δεν ξέρω για συνωμοσίες και σενάρια ή οτιδήποτε άλλο, το θέμα με τον χρόνο χρήσης/μπαταρίας εάν και εφόσον είναι αληθινό -που φαίνεται πως είναι- ε, πώς να το κάνουμε, είναι σημαντικό. Δύο ολόκληρες ώρες είναι τεράστιο ζήτημα.

SOLON

Αν ήταν μόνο το σκορ στο Antutu θα ήταν σιγά τα ωά αλλα 2 ώρες διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας….συγνώμη Apple έχεις πρόβλημα.

Themazerunner

Πραγματικα μεγαλο fail.Δυο ωρες διαφορα ειναι πολυ μεγαλη.Το 2% που το ειδε η apple αναρωτιεμαι…οπως ειπε και ο NLS αυτη η εταιρεια εχει το πιο ακυρο beta quality testing.Παρε ενα με TSMC και παρε ενα με samsung προτου αρχισεις να τα παραγεις.Κανε τα καταλληλα tests σου και κρινε.
Σου λεει ομως τι quality tests και ανοησιες…απο την στιγμη που θα βαλω το logo τελειωσε.Θα πουλησω οπως και να εχει…και το 6αρι λυγιζε και τρεχανε ολοι να βγαλουν τους παντες τρελους αλλα μετα η ιδια η apple το διαφημιζε ως καινοτομια οτι τωρα δεν λυγιζει με την σειρα 7000.
Να μην αναφερουμε τους υπερασπιστες της που σημερα τα πουλανε αρον αρον ενω τοτε λεγανε οτι ειναι υπερβολη.
Η σοβαροτητα στο μεγαλειο της.

Agnostos13

Και μεχρι τωρα ηταν αξιοπιστη η Samsung στην κατασκευη hardware… Κριμα!

Γιάννης

2-3% είναι η διαφορά σύμφωνα με την Apple , προφανώς υπάρχει κάποιο λάθος στο Geekbench. Ξεχνάτε μερικοί ότι τα benchmark καμιά φορά μετράνε και λάθος (για διάφορους λόγους).

NLS

Α εντάξει αφού το λέει η Apple έτσι θα είναι.
Οι άλλοι κάνουν λάθος επίτηδες, τους έβαλαν οι άλλες οι κακές εταιρίες.
ΟΚ.

Themazerunner

Η αρχιτεκτονικη για μερικους που την λενε εξωλοκληρου στην samsung να θυμισω ειναι της apple.Ισως στα 14 να ειχε προβλημα και η TSMC.Το οτι αυτη πηγε στα 16 κατι δεν μπορεσε να υλοποιησει προφανως.
Η ευθυνη στην συντριπτικη πλειοψηφια ανηκει στην apple οπου στο beta και quality testing δεν εκανε στα δειγματα μετρησεις.Σταματηστε μερικοι την καραμελλα οτι μια ζωη φταινε οι αλλοι και ποτε η apple.Αυτη υπογραφει αυτη πουλα.Εαν η samsung στην δικη της αρχιτεκτονικη αποτυχει εχετε το εκατο τοις εκατο να την κραξετε.Μεχρι σημερα οι exynos ειναι τερατακια και περιμενουμε ακομη καλυερα chips.

Themazerunner

Τελος για οσους δεν ξερουν να μετρανε οι 2 ωρες στις 8 δεν ειναι 2%.Καντε τις πραξεις και μετα αποδεχτειτε τα μαθηματικα της apple.Το 14αρι δειχνει να ειναι ενεργοβορο καθαρα.Τωρα αν αυτο διορθωνετε με fix καλως.Αν οχι οφειλει να αποζημιωσει τους πελατες της και να τους δωσει αλλη παρτιδα με διορθωνενο chip.Εαν προσωπικα αγοραζα κινητο 1000 ευρω θα απαιτουσα τον ελεγχο και παραλαβη του σωστου chip.Αν οχι…απλα δεν θα το αγοραζα.Χιλια ευρω δεν τα εχει για πεταμα κανεις σκεπτομενος αγοραστης φανταζομαι.Αναμενουμε επισημη απαντηση της apple…

KostasB

Αρχικά η TSMC δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό αυτή τη στιγμή για να παράγει chips στα 14nm. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι τα 16. Προφανώς της samsung έχουν κάποιο θεματάκι γιατί, τουλάχιστον στα χαρτιά, θα έπρεπε να είναι καλύτερο αποδοτικά σε όλους του τομείς. Παρόλα αυτά, φυσικά και φέρει ευθύνη και η apple γιατί θα έπρεπε να κάνει την σωστή παραμετροποίηση ώστε να μην υπάρχουν αντιληπτές διάφορες ανάμεσα στα 2 chip. Απλά προτίμησε την σίγουρη λύση του συνδυασμού των 2 κατασκευαστών για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα αποθέματα γιατί απ’ ότι έχει δείξει μέχρι τώρα μόνο για τα έσοδα της ενδιαφέρεται.

Themazerunner

Φιλε μου…τι θεμα να εχει να εχει η samsung στα 14;εβγαλε ή δεν εβγαλε ενα σωστο τερας στα 14 7420;τι να αποδειξει ή τι πρεπει να καταλαβει καποιος αλλος;οταν καποιος πεισματικα εμενει στα διπυρηνα επομενο θα ηταν.
Ο 810 που βγηκε αποτυχημενος την qualcommδεν κραζουμε;τον κατασκευαστη;δικη της αρχιτεκτονικη σε ΟΛΑ!!!
Εαν εγω π.χ σαν μηχανικος σχεδιασω κατι ελλατωματικο και πεσει το κτιριο φταιει ο εργολαβος;εκανε ελεγχο η apple προτου παραξρι μαζικα;οχι.Το χρημα την νοιαζει και τιποτε αλλο…και ερχεται τωρα να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα με αθλια μαθηματικα.Εαν ο 820 βγει τερας η samsung θα παρει τα ευσημα;φυσικα και οχι αλλα η qualcomm.Απο το Α εως το Ω η ευθυνη ανηκει στην apple.Ειτε αποζημειωνει ειτε διορθωνει.

KostasB

Δεν είπα εγώ ότι πρέπει να αποδείξει κάτι η samsung. Ανέκαθεν κατασκεύαζε καλούς και δυνατούς επεξεργαστές. Έκατσε και το στραβοπάτημα της qualcomm φέτος και πήρε τα πάνω της. Απλά στον συγκεκριμένο επεξεργαστή που ήθελε η apple πιθανόν να προέκυψε κάποιο θέμα στα 14nm που δεν υπάρχει στα 16. Τα nm κατασκευής δεν τα ορίζει η apple. Είναι οι δυνατότητες του κάθε εργοστασίου. Και απ’ ότι ακούγεται του χρόνου τον A10 θα τον κατασκευάσει στα 10nm η TSMC. Το λάθος της ήταν που επέλεξε 2 διαφορετικά εργοστάσια.

Sakis

Ιστοριες….το 6s plus 64αρι μου,εχει της Samsung.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.