Apple: Το φιάσκο της Samsung ανεβάζει την μετοχή της

Η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2.3% την Δευτέρα φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο λόγος είναι το φιάσκο που αντιμετωπίζει η Samsung με την δεύτερη απόσυρση του Samsung Galaxy Note 7, την διακοπή πωλήσεων και παραγωγής.

Οι φωτιές σε κομμάτια του Samsung Galaxy Note 7 που υποτίθεται ήρθαν να αντικαταστήσουν τα αρχικά ελαττωματικά Galaxy, ήταν που αφήνουν τη Samsung εκτεθειμένη και όπως ήταν αναμενόμενο, ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της, η Apple, θα ωφεληθεί. Η μετοχή της Apple ανέβηκε κατά 2.66 δολάρια στα 116.72 δολάρια, ενώ η μετοχή της Samsung έπεσε κατά 1.5%.

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του Samsung Galaxy Note 7 δείχνουν πως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο δεν μπορεί να διορθώσει ένα ζήτημα που ήδη του έχει κάνει ζημιά στο brand και απειλεί την ομαλή λειτουργία του τμήματος mobile.

Μεγάλοι πάροχοι στις ΗΠΑ προχώρησαν σε διακοπή πωλήσεων και νέα προγράμματα ανταλλαγής του Samsung Galaxy Note 7 χωρίς να περιμένουν την σημερινή επίσημη ανακοίνωση της Samsung, κάτι που σαφώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις μετοχές της.

Οι αναλυτές της Credit Suisse, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, θεωρούν ότι τα προβλήματα του Note 7 μπορούν να βοηθήσουν την Apple να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της. Υπολογίζεται ότι μια αύξηση 5% στο μερίδιο της αγοράς, θα αυξήσει τα κέρδη της Apple ανά μετοχή κατά 7%.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε το iPhone 7, η μετοχή της Apple έχει ανέβει κατά 13%.

apple shares, Apple: Το φιάσκο της Samsung ανεβάζει την μετοχή της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Ακόμα και αν ήταν η τελευταία εταιρία που είχε απομείνει, το πιο πιθανό θα ήταν να μην είχα τηλέφωνο!!! Δεν πα να ανεβαίνει η μετοχή της, να λένε ότι και καλά αυξάνονται οι πωλήσεις, να λένε ότι είναι και καλά πολύ βελτιωμένο το iphone 7 σε σχέση με το προηγούμενο, ότι έχουν φέρει το φακό της κάμερας από τον πλανήτη Άρη και ότι το σασί του είναι από πλουτόνιο….να προσπαθούν να πείσουν ότι και καλά κάτι έχουν βελτιώσει για να δικαιολογήσουν τα 1000 ευρώ….Δεν πα να λένε ότι μπορείς να φανταστείς…σιγά μην δώσω 1000 ευρώ για μια χαζομάρα!!

viel

@ Dimitris και εμας τι μας νοιαζει τι θα αγορασεις???

Agnostos13

@viel:
+1

Giannis

@viel
+2

Fotis

Viel +3
Και σήμερα ανεβαίνει πάλι κατά 1.99% στα 118 δολάρια

Apostolos

Viel με νοιάζει εμένα τι θα αγοράσει ο Δημήτρης.

Fotis

Μπράβο εμένα όχι

Nio

Viel και εμάς τι μας νοιάζει που δεν σε νοιάζει? Σε ρώτησε κανένας? Και πάει λέγοντας λοιπόν… Οπότε μην κάνετε άκυρα σχόλια.

ChristosT

Πολλοί απο εδώ μέσα σήμερα τρίβουν τα χεράκια τους.
Άξιος ο κόπος τους…και η δουλειά τους.

james

@ChristosT το note ανατιναζοταν, αυτο ειναι μια πραγματικοτητα. Δεν το ανατιναξαν, ουτε το δυσφημισαν αυτοι που λες οτι τριβουν τα χερια τους. Τωρα, αν ειναι και μετοχοι αντιπαλης εταιριας, ορθως τα τριβουν.

ChristosT

Στην ακριβή τεχνική ορολογία καιγόταν. Άν ανατιναζόταν δεν θα ζούσε κανείς.
Όσο για τους άλλους το επισημαίνω χωρίς να υποννοώ οτι δεν είναι φυσιολογικό.
Να μην την λένε σε άλλους ως δήθεν “αντικειμενικοί” να μην προσπαθούνε να μας παρουσιάζονται τονίζω.
Όταν θέλεις να είσαι αντικειμενικός πρέπει και να έχεις την ανάλογη συμπεριφορα και επίπεδο.

GS

Θα ανεβούν οι μετοχές της.Δηλαδή θα φτιάχνει τηλέφωνα με 200-250 δολάρια που κοστίζουν τα εξαρτήματα (βλέπε i7) για να τα πουλάει 1500 ευρώ.Μάλιστα

John_Ritchie

Έχει δίκιο ο Δημήτρης και σταματήστε να τον κράζετε.
Ότι και να έχει ένα τηλέφωνο δεν δικαιολογείται ένα ρημάδι ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ για την αγορά του.
Λες και ζείτε αλλού. Δεν έχει να κάνει με το πόσα βγάζετε, αλλά με την αντίληψή σας.
Το ίδιο ισχύει για όλες τις πανάκριβες συσκευές, για να μην παρεξηγηθώ για μεροληπτικό apple hater. Απλά η Apple το παράκανε. Άσχημα.

Agnostos13

Βλεπετε κανενα poll που να λεει:
Τωρα που ανεβηκαν οι μετοχες της Apple θα αγορασετε iPhone;
1)Ναι
2)Οχι
3)ΔΓ/ΔΑ

Αν ναι…να ζητησω συγνωμη στο Δημητρη και τον καθε Δημητρη…

Dimitris

Εγώ απλά τη γνώμη μου εξέφρασα…το ότι κάποιοι δεν τη σέβονται και κράζουν, απλά αποδεικνύουν και το πόσο πορωμένοι είναι…οι αντικειμενικοί εδώ μέσα πιστεύω καταλαβαίνουν τι εννοώ..

VasiliS7Edge

Η Apple έχει 1 προϊόν για να ζήσει ο κακομοίρης μετοχουλης και με αυτό πορεύεται. Φανταστείτε να πάθαινε αυτό που έπαθε η Samsung. Η αλήθεια είναι ότι βαδίζει με προσεχτικά βήματα και αυτό θα την γλυτώνει από την βαθιά πτώση. Αλλά και για την Apple η έλλειψη innovation δεν την κάνει λιγότερο τραγική από το Note 7 και γι’αυτό δεν θα επωφεληθεί για πολύ.

mourgos1234

Ναι, δεδομενου οτι και το Note 7 και το iphone κατασκευαζονται στην Κινα οι πιθανοτητες να την παθαινε την ζημια η Apple εινα εξ ισου μεγαλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.