Apple: Σκέφτεται να μεταφέρει εκτός Κίνας το 15-30% της παραγωγής

Apple, Apple: Σκέφτεται να μεταφέρει εκτός Κίνας το 15-30% της παραγωγής

Η Apple λόγω της έντονης διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας που ξεκίνησε από τον αποκλεισμό της Huawei, σκέφτεται να μετακινήσει ένα μέρος της παραγωγής εκτός Κίνας.

Πιο συγκεκριμένα, το 15-30% της συνολικής παραγωγής ίσως μετακινηθεί στην Νοτιοανατολική Ασία, “με ή χωρίς τον τελικό φόρο των $300 δισεκατομμυρίων”. Ινδονησία, Μεξικό, Μαλαισία, Ινδία και Βιετνάμ είναι μερικές από τις χώρες στις οποίες υπολογιζει η Apple. Στην Ινδία υπάρχει ήδη ένα εργοστάσιο παραγωγής παλαιότερων iPhone αλλά το 90% της παραγωγής προϊόντων έχει έδρα την Κίνα.

Επιπλέον, η μετάβαση ενός εργοστασίου παραγωής από μία χώρσα σε μία άλλη κρύβει κινδύνους. Μία τέτοια αλλαγή ίσως διαρκέσει μέχρι και τρία ολόκληρα χρόνια και πηγές αναφέρουν ότι ένας προμηθευτής πέρασε 3-5 μήνες για την εκτίμηση μιας περιοχής και έπειτα ανακάλυψε ότι υπάρχει κίνδυνος διακοπής ρεύματος. Η Κίνα όμως έχει φροντίσει για όλα αυτά και έχει επενδύσει σε υποδομές δημιουργώντας μέχρι και κοιτώνες για τους εργαζόμενους πράγμα που καθιστά την φυγή της Apple δύσκολη.

Apple, Apple: Σκέφτεται να μεταφέρει εκτός Κίνας το 15-30% της παραγωγής

Στο πλευρό της Apple βρίσκεται η Foxconn η οποία θα βοηθήσει τον μεγάλο κολοσσό της Αμερικής, εγκαταλείποντας τα εργοστάσια παραγωγής iPhone στην Κίνα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Η Apple δεν εχει δικα της εργοστασια αλλα στηριζεται σχεδον αποκλειστικα στην Hon Hai precision (Foxconn) και στην Pegatron. Οι Κινεζοι λοιπον της Pegatron εχουν εκδηλωσει ενδιαφερον να φτιαξουν εργοστασιο στην Ινδονησια με επενδυση $ 1 δις (βλεπε “Pegatron could start making iPads & MacBooks in Indonesia as early as June”. Αυτο επρεπε να λεει το αρθρο και οχι να μιλαει για ανυπαρκτες γραμμες παραγωγης της εταιρειας. Αλλωστε δεν ειναι μυστικο οτι ολα τα προιοντα της Apple φτιαχνονται στην Κινα.

Agnostos13

Το άρθρο αναφέρεται στην μετακίνηση της παραγωγής των συσκευών της Apple και όχι στην μετακίνηση των γραμμών παραγωγής της Apple. Είναι γνωστό οτι η Apple συναρμολογεί τις συσκευές της σε εργοστάσια τρίτων (όπως και πολλοί άλλοι), δεν μας λες κάτι νέο! Καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικά και να μην αφήνεις τον αρνητισμό και τις προκαταλήψεις να σε συνεπάρουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.