Η Foxconn θα εγκαταλείψει τα εργοστάσια των iPhone στην Κίνα αν χρειαστεί

Foxconn, Η Foxconn θα εγκαταλείψει τα εργοστάσια των iPhone στην Κίνα αν χρειαστεί

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ της Αμερικής και της Κίνας ξεκίνησε με τον αποκλεισμό της Huawei που αποφάσισε η κυβέρνηση Τραμπ. Εξαιτίας του αποκλεισμού της Huawei, η Κίνα ενδέχεται να διακόψει την προμήθεια υλικών στις ΗΠΑ και μία μαύρη λίστα στην οποία ίσως βρίσκεται η Apple.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών ίσως επιβαρύνει και την Apple αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος απείλεί το Πεκινό με επιβολή νέων κυρώσεων ύψους περίπου 300 δισ. δολαρίων συμπεριλαμβανομένων και των iPhone και iPad που δημιουργήθηκαν από την Foxconn.

Νέα τιμολόγια έχουν ήδη επιβληθεί σε αξεσουάρ της Apple αλλά η επίδραση τους είναι μικρή. Στα iPhone όμως η επιβολή νέων τιμολογίων θα επιφέρει αύξηση της τελικής τιμής και συνολικά θα αποτελέσει ένα μεγάλο χτύπημα στα κέρδη της Apple.

Ένας senior executive της Foxconn βγήκε και απάντησε σε όλα αυτά και δήλωσε πως η εταιρεία μπορεί να εγκαταλείψει τα εργοστάσια παραγωγής iPhone και iPad της Κίνας που απευθύνονται στην Αμερικανική αγορά μεταφέροντας τα σε κάποια άλλη χώρα, αν χρειαστεί.

Η Foxconn είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης της Apple και όπως δήλωσε ο Young Liu, επικεφαλής του τμήματος ημιαγωγών, το 25% της παραγωγής των προϊόντων της Apple γίνεται εκτός Κίνας και η εταιρεία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Apple ώστε να καλύψει την ζήτηση της Αμερικής.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί οδηγίες για μετακίνηση της παραγωγής εκτός Κίνας, τα στελέχη όμως της Foxconn υπέγραψαν σύμβαση με την Αμερικανική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί εργοστάσιο στο Winsconsin των ΗΠΑ που θα ανοίξει 2.000 θέσεις εργασίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Σιγά τα ωα!
Θα παράγει από Ινδία για τις ΗΠΑ και τα κινεζικής συναρμολόγησης θα πηγαίνουν στις υπόλοιπες χώρες…

Άγνωστος32

Αυτό που όλοι ξέρετε και το τι θα γίνει είναι όλα τα λεφτά γιατί δεν έχετε ιδέα τι γράφετε σιγά τα ωά όλοι η iphonakides γελάτε τώρα αλλα θυμήσου τι σου λέω θα γελάω και εγώ και πολλοί άλλοι εδώ είμαι και εδώ είσαι

Chris_BMW

Πωωωω κάτι τέτοια σχόλια διαβάζω και έρχονται και εκλογές …

Θα γελάω λέει I phonakides…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.