H Apple δίνει προτεραιότητα στο AR αντί του αυτοκινήτου

apple ar glasses, H Apple δίνει προτεραιότητα στο AR αντί του αυτοκινήτου

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Apple ενδιαφέρεται αρκετά για την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ωστόσο μέχρι σήμερα δεν την έχουμε δει να κάνει μια κίνηση. Σύμφωνα με μια νέα πληροφορία, η Apple «εντείνει τις προσπάθειές της» βάζοντας στην άκρη περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη ενός εμπορικού προϊόντος.

Την πληροφορία έδωσαν στην δημοσιότητα οι Financial Times, και σύμφωνα με αυτή η Apple θέλει να προχωρήσει από το στάδιο της έρευνας και να φέρει επιτέλους στην αγορά γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Το συγκεκριμένο project φαίνεται να «προσπέρασε» το Project Titan, το πρόγραμμα για την δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος της Apple.

Προηγούμενες φήμες έλεγαν ότι η Apple αναπτύσσει σε συνεργασία με την Carl Zeiss ένα ελαφρύ ζευγάρι γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας. Τα συγκεκριμένα γυαλιά πρέπει να συνδεθούν με μια άλλη συσκευή, όπως ένα iPhone, για να λειτουργήσουν. Πάνω σε αυτό το project φαίνεται ότι εργάζονται εκατοντάδες μηχανικοί. Ωστόσο μέχρι σήμερα η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ή αρνηθεί κάποιες από αυτές τις πληροφορίες.

Τέλος, οι πηγές εκτιμούν ότι για την εμπορική διάθεση ενός προϊόντος επαυξημένης πραγματικότητας ίσως θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον ακόμη ένας χρόνος. Να θυμίσουμε όμως και τις φήμες που λένε ότι μπορεί να δούμε τα AR γυαλιά ακόμη και φέτος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dinos

Συμφωνώ και επαυξάνω. Αρχίζει να διαφοροποιείτε από τις υπόλοιπες εταιρείες με καλό σκοπό για να γίνει πιο ανταγωνιστική από ότι είναι τώρα. Εφόσον μπορεί, θα τα καταφέρει χωρίς να υπερβάλει ακόμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ.

μακάρι να δούμε κάτι καλό και πρωτότυπο στον τομέα AR από την Apple…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.