Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Πριν περίπου δύο εβδομάδες ο τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino αποκάλυψε τα νέα Apple Watch Series 5. Τώρα, το γνωστό site iFixit έκανε βίδες τα έξυπνα ρολόγια και αποκάλυψε ότι τα εξαρτήματα τους είναι αρκετά πανομοιότυπα.

Τα ευρήματα του iFixit δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη διότι τα Apple Watch Series 5 έχουν ταυτόσημο design με τα Watch Series 4. Σε γενικές γραμμές η μεγαλύτερη διαφορά των δύο έξυπνων ρολογιών είναι η Always-On display που διαθέτουν τα νεότερα wearables της εταιρείας.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Το iFixit ανοίγοντας τα Watch Series 5 ήλπιζε να ρίξει μία ματιά στις αλλαγές που έγιναν ώστε να γίνει εφικτή η νέα τεχνολογία. Ωστόσο, προς μεγάλη του απογοήτευση οτιδήποτε σχετίζεται με την Always-On display δεν είναι αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Το site αποκάλυψε τον νέο αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος ο οποίος είναι ενσωματωμένος κάτω από το OLED panel. Ωστόσο, η Apple αναφέρει ότι έχουν εγκατασταθεί πιο προηγμένα προγράμματα οδήγησης για την οθόνη και στα Apple Watch Series 5 έχει προστεθεί ένα βελτιωμένο chip διαχείρισης ενέργειας.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Επιπλέον, υπάρχει μία νέα ενσωματωμένη πυξίδα και η μπαταρία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των Series 4, συγκεκριμένα 1.4% μεγαλύτερη στο μοντέλο των 44 χιλιοστών.

Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 5: Έχουν πανομοιότυπα εξαρτήματα με τα Series 4

Αν και τα Watch Series 5 έχουν 32GB χώρο αποθήκευσης, από 16GB που είχαν τα Series 4, και διαθέτουν τη νέα πυξίδα, η CPU και GPU έχουν παραμείνει οι ίδιες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πραγματικές βελτιώσεις στην απόδοση.

Το iFixit αναφέρει ότι υπάρχουν μικρές αλλαγές στους συνδέσμους για την Tapch Engine, την οθόνη και τη μπαταρία, πράγμα που σημαίνει ότι τα εξαρτήματα δεν μπορούν να αλλαχθούν. Τέλος, τονίζει ότι οι δύο συσκευές είναι πολύ παρόμοιες στο εσωτερικό τους και βαθμολογεί τα Apple Watch Series 5 με 6 στα 10 όσον αφορά το πόσο εύκολα επισκευάζονται.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.