Τετάρτη
20/11/2013

ARM, Επιβεβαιώνει τον 64-bit Exynos και μιλάει για chips 128-bit μελλοντικά

Σύμφωνα με πηγές της Korea Herald, οι Samsung και ARM είχαν συνάντηση για να καθορίσουν τα σχέδια και την στρατηγική τους σχετικά με τον επεξεργαστή 64-bit που θα καταλήξει στο Samsung Galaxy S5, αλλά και πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη επεξεργαστών Cortex-M για χάρη της Samsung, που θα βρουν την θέση τους σε έξυπνες εφαρμογές και συσκευές για το σπίτι.

Αν και οι φήμες σχετικά με τον επεξεργαστή Exynos 64-bit που θα τοποθετηθεί στο Samsung Galaxy S5 ή στο Samsung Galaxy Note 4 είναι αρκετές, το στέλεχος της ARM που μίλησε στην Korea Herald δεν το επιβεβαίωσε. Πάντως δεν παρέλειψε να εκμυστηρευτεί, ότι η ARM από το 2015 θα ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε σχέδια επεξεργαστών 128-bit.

Ο λόγος που η εταιρεία προσανατολίζεται σε κάτι τέτοιο, μεταξύ άλλων, είναι και οι μεγάλες απαιτήσεις εφαρμογών που αφορούν σε βιομετρικά χαρακτηριστικά ή σε εξελιγμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Εμείς θεωρούμε ότι τα 128-bit όχι μόνο είναι ανέφικτα με την σημερινή τεχνολογία αλλά και αχρείαστα. Οι φήμες είναι φήμες, τις αναπαράγουμε με ρίσκο, αλλά από την άλλη έχουμε και τον… νού μας.

ARM SoC

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Θάνος λέει:

    Πιστέυω πως θα είναι ισχυρή

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.