Asus Zenfone 6: Με Flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και τιμή 500 ευρώ

Το Asus Zenfone 6 σχεδιάστηκε με στόχο να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν ότι αυτοί θέλουν. Η συσκευή κοστίζει 500€ και η ανακοίνωση εν μέρη προκάλεσε έκπληξη, διότι πλέον σπάνια βλέπουμε flagship συσκευές με χαμηλή τιμή.

Η Asus είχε θέσει εξ αρχής κάποιους σχεδιαστικούς στόχους. Το Asus Zenfone 6 δεν έπρεπε να είναι πλατύτερο από 75 χιλιοστά και οι διατάσεις του έπρεπε να επιτρέπουν το άνετο κράτημα. Τα παραπάνω καθόρισαν το μέγεθος της IPS LCD οθόνης, η οποία είναι 6,4 ίντσες, έχει μέγιστη φωτεινότητα 600 nits, υποστηρίζει DCI-P3 και καλύπτει το 92% της πρόσοψης.

Asus Zenfone 6, Asus Zenfone 6: Με Flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και τιμή 500 ευρώ

Επιπλέον, η Asus θέλοντας να επιτύχει έναν all-screen σχεδιασμό χωρίς παρεμβολές, απέφυγε τη χρήση notch ή punch hole. Ωστόσο, για να καταφέρει να διατηρήσει το κόστος του Asus Zenfone 6 χαμηλό, χρησιμοποίησε παραδοσιακό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και όχι in-display.

Η προσπάθεια της μείωσης του κόστους, αλλά και της διατήρησης του all-screen σχεδιασμού συνεχίστηκε με τις κάμερες του Asus Zenfone 6. Η εταιρεία προσανατολίστηκε στη λογική του Samsung Galaxy A80 το οποίο έχει ένα σετ καμερών για κανονική και selfie χρήση. Απλά η Asus δημιούργησε έναν flip-up μηχανισμό που αναδιπλώνει της κάμερες εμπρός και πίσω από τη συσκευή.

Οι κάμερες του Asus Zenfone 6 είναι μία 48MP Sony IMX586 με 0.9µm pixels και διάφραγμα f/1.8, μαζί με μία 13MP 125° ultra-wide. Από πλευράς δυνατοτήτων, οι κάμερες του flagship της Asus καταγράφουν 4K βίντεο στα 60fps με EIS, ενώ η Asus ανέπτυξε το HDR+ Enhanced και τη Night Mode που βασίζονται στη σύνθεση πολλών καρέ για τη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας.

Asus Zenfone 6, Asus Zenfone 6: Με Flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και τιμή 500 ευρώ

Στο εσωτερικό του Asus Zenfone 6 θα βρούμε τον Snapdragon 855, 8GB μνήμη RAM, μέχρι 256GB UFS 2.1 επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης, 5.000mAh μπαταρία με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 18W, και το ZenUI 6 που είναι βασισμένο στο Android 9 Pie.

Κλείνουμε με το πακέτο υπηρεσιών που προσφέρει η Asus, και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά. To Asus Zenfone 6 διαθέτει διπλούς ενισχυτές και είναι πιστοποιημένο με Hi-Res Audio και η οθόνη είναι προστατευμένη με Gorilla Glass 6.

Asus Zenfone 6, Asus Zenfone 6: Με Flip-up κάμερα, 4K στα 60fps, 5.000mAh μπαταρία και τιμή 500 ευρώ

Επιπλέον η εταιρεία υπόσχεται ότι θα αναβαθμίσει το λογισμικό της συσκευής στις επόμενες δύο εκδόσεις του Android (Q και R) και πώς θα προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Όσον αφορά τον περιβόητο flip-up μηχανισμός, αυτός κλείνει αυτόματα σε περίπτωση πτώσης και αντέχει 100.000 άνοιξε-κλείσε. Όλα αυτά, η Asus τα προσφέρει με 500€, και η συσκευή θα κυκλοφορήσει στις 23 Μαΐου.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Εγώ θα πω μπράβο στην Asus, πρώτα πρώτα γιατί δεν είναι τυχαία στο χώρο της τεχνολογίας και 2ον για το καταπληκτικό κινητό και μου κάνει εντύπωση πως χώρεσε τη 5000 mha μπαταρία σε τόσο λεπτή συσκευή
Well done Asus.

John Real

Δεν θα το έλεγα λεπτό με 8.9 mm πάχος, προσωπικά θα προτιμούσα να είναι κάτω από τα 8 mm με μια λογική μπαταρία πχ. 4000 nah.

NikosAr

Μπερδεύτηκα με το πλάτος ….👍🏼

I am

Υπέροχο..

ΚώσταςD.

Σούπερ σε όλα τα χαρακτηριστικά του!!!! Αν είχε και αμολεντ ακόμη καλύτερα, αλλά προφανώς δεν την έβαλε για να κρατήσει την τιμή χαμηλά. Φαντάζομαι η ips θα έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας! Και ο τρόπος που γυρίζει η κάμερα εμπρός από τους καλύτερους!!! “Έγραψε” η ASUS!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.