Αύξηση τιμών στα Xiaomi smartphones λόγω ελλείψεων σε chips;

, Αύξηση τιμών στα Xiaomi smartphones λόγω ελλείψεων σε chips;

Φήμες θέλουν την Xiaomi να ανεβάζει τις τιμές στα smartphones της εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής επεξεργαστών. Οι συνέπειες από την αδυναμία των κατασκευαστών επεξεργαστών να καλύψουν τη ζήτηση φαίνεται ότι είναι πολλαπλές.

Μειωμένη προσφορά σημαίνει άνοδο στις τιμές, κάτι που διδάσκει η οικονομική θεωρία. Αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση των Xiaomi smartphones, τα οποία έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την μειωμένη τιμή. Ένα πλεονέκτημα της αγοράς εξανεμίζεται από τις συνθήκες στα εργοστάσια κατασκευής επεξεργαστών.

Το ενδεχόμενο αύξησης τιμών σε Redmi και Mi Smartphones της Xiaomi τέθηκε ως πιθανότητα από τον πρόεδρο της Xiaomi, Wang Xiang, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Δεν το θεώρησε βέβαιο, αλλά σημείωσε ότι είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να εξετάζεται.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι δεν είναι μόνο η Xiaomi που θα επηρεαστεί από την έλλειψη επεξεργαστών, αλλά στην περίπτωση της ίσως και να είναι πιο εμφανή τα αποτελέσματα, καθώς εκεί οι τιμές των προϊόντων είναι αρκετά μειωμένες. Μένει να δούμε τι συνέπειες θα έχει συνολικά για την αγορά των smartphones το ζήτημα των επεξεργαστών.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχαλης

Ολοι θα αγορασουν τσιπς πιο ακριβα οποτε ολοι θα ανεβασουν τιμες, εκτος αν οι ακριβες μαρκες δεν ανεβασουν και μειωσουν το κερδος τους, πραγμα πολυ δυσκολο

Dem

δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν τιμές ειδικά μεγάλες εταιρείες (ενωω να μειώσουν τα κέρδη ) αυτό αυτομάτως συνεπαγεται δυσαρεστημένους μετόχους που σαν συνέπεια αργότερα (πολλές φορές και άμεσα) πτώση στης μετοχές….. η αλλιώς καλύτερα αν μην βγάζαμε καν συσκευη

Alex

Για αυτό και δημιούργησαν την τεχνίτη έλλειψη σε επεξεργαστές με σκοπό να ανεβάσουν τις τιμές του. Αρκετά τους έχουμε ανεχτεί με τις διαφημίσεις που κατακλιζουν τις συσκευές τους. Ειδικά η Xiaomi το έχει ξεφτιλιση. Εγώ το πέταξα και πότε ξανά κάτι από αυτούς. Ευτυχώς που η υπάρχει η Samsung, Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.