Blackberry: O CEO είναι πρόθυμος να αφήσει το BB10 για το Android

Η BlackBerry είναι μια εταιρεία η οποία έχει χτίσει το όνομά της πάνω στην επιτυχία των τηλεφώνων που κατασκεύασε αλλά και το λογισμικό της. Παρόλα αυτά, τα πράγματα έχουν αλλάξει σήμερα, με το Android να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή στα λειτουργικά συστήματα. Η Καναδική εταιρεία δεν έχει την απήχηση που είχε στο παρελθόν όσον αφορά στο BlackBerry OS.

Στην πραγματικότητα φαίνεται ότι η BlackBerry αγκαλιάζει μεν το Android με το επερχόμενο BlackBerry Priv, αλλά θα έλεγε κανείς απρόθυμα. Να θυμίσουμε το άβολο η hands-on του John Chen στο BlackBerrry Priv. Ωστόσο, ο CEO της Blackberry μιλώντας στο Code/Mobile Conference δήλωσε ότι η εταιρεία θα σκεφτόταν να παραχωρήσει την θέση του BB 10 για το Android, τα επόμενα χρόνια.

Πριν όμως βγάλουμε συμπεράσματα υπάρχουν σημαντικά πράγματα να γίνουν. Πριν κάνει αυτή τη κίνηση, η BlackBerry θέλει πρώτα να φέρει τα χαρακτηρηστικά ασφαλείας του BB10 στο Android, αλλιώς η μετάβαση δεν θα γίνει. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι κάτι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς BB10 και το Android είναι αρκετά διαφορετικά, τόσο πολύ που η δήλωση του Chen μπορεί να θεωρηθεί ως μια απλή υπόθεση και όχι ως πλάνο της εταιρείας.

Παρόλα αυτά ο Chen παραδέχτηκε ότι μια κίνηση προς το Android θα βοηθούσε να κλείσει το κενό στις εφαρμογές, που ταλαιπωρεί αρκετά την εταιρεία. Ενώ μερικές εφαρμογές του Android μπορούν να εγκατασταθούν σε BlackBerry OS smartphones, η εμπειρία δεν είναι ίδια και κάποιες άλλες δεν γίνεται να μεταφερθούν καθόλου.

Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό με το BlackBerry Priv, πράγμα που ίσως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για μετάβαση στο Android αλλά και την παραμονή της BlackBerry στον τομέα των smartphones.

Διαβάστε επίσης: BlackBerry Priv: Αν αποτύχει ίσως να είναι το τελευταίο της smartphone

Blackberry: O CEO είναι πρόθυμος να αφήσει το BB10 για το Android, Blackberry: O CEO είναι πρόθυμος να αφήσει το BB10 για το Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Και στο android να στραφει παλι δεν θα πουλησει . Πλεον εχει καταντησει σαν κατι γιαγιαδες που δεν λενε να καταλαβουν οτι στερεψε η μπογια τους .

gericho

Με αυτές τις δηλώσεις, είναι σα να προδικάζει την κηδεία του BBOS.

Και θα πρέπει να βρούμε ποιανού ‘δούρειος ίππος’ είναι ο κύριος John Chen.
lol

forneverarrow

Εμένα δεν μου αρέσει η στροφή προς το Android. Ναι μεν το Priv δείχνει υποσχόμενο, και θα σκεφτώ και να το πάρω στο μέλλον, αλλά θα ήθελα ένα BB OS ως έχει, με το play store πλήρες.

Animamundi

Κουβεντες,αρθρα,συζητησεις,εικασιες.
Βάλε το λουκέτο σου ρε BB να τελειώνουμε!!
Το παιχνίδι το έχασες!!!

gericho

Θα το ξαναπώ:
η BB εκτός από κατασκευαστής λειτουργικού
είναι και κατασκευαστής συσκευών.

Τί εμπόδιζε τη BB να παραμετροποιήσει και να επιλέξει
dual boot (BBOS+Android) στις δικές της συσκευές,
αν πραγματικά ήθελε να να προμοτάρει και να στηρίξει το δικό της λειτουργικό;

Για ποιό λόγο να βγάλει συσκευή με Android οκ με τις υπηρεσίες της
και να είναι μόνο single boot στο Android;

Λέμε τώρα…

Darth

δεν νομίζω να αλλάξει κάτι με της τιμές που έχει….

+ το δικό της os ίνα καλύτερο του android απλός δεν το προώθησε κατάλληλα ούτε το έδωσε σε άλλους

Χρήστος Β.

Το ΒΒ10 OS σαφώς είναι ανώτερο από το Android, θα είναι πολύ κρίμα να το εγκαταλείψει.
Χρειάζεται να δώσει έμφαση στις εφαρμογές, να παρέχει περισσότερες η ίδια που να καλύπτουν τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Και σίγουρα να βελτιώσει το Marketing. Έχει δυνατότητα να ανακτήσει αρκετό από το χαμένο έδαφος.

Εκτός από κινητά η Blackberry ασχολείται και με υπηρεσίες σε εταιρίες τις οποίες μάλιστα παρέχει και σε Android και iOS. Και επίσης ασχολείται με το Internet of Things. Πολλά αυτοκίνητα έχουν το QNX operating system που έχει αναπτύξει για τον τομέα αυτό.

Οπότε και να εγκαταλείψει το χώρο των smartphones σίγουρα δεν σημαίνει πως θα τελειώσει σαν εταιρία, όπως πολύ σπεύδουν να προδιαγράψουν.

Manolis

μετά το πρόσφατο κράξιμο από το Crackberry πιστεύω ότι το Priv θα έχει χαμηλότερη τιμή απ’ ότι λογικά θα όριζαν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.