Τρίτη
12/11/2013

BlackBerry, Αρνείται τις φήμες για υποστήριξη του Google Play

Λίγες μέρες πριν, έκαναν την εμφάνιση τους στο Internet κάποιες φωτογραφίες που έδειχναν το Google Play store να “τρέχει” σε BlackBerry 10. Αν και η πλατφόρμα μπορεί να “τρέξει” συγκεκριμένες εφαρμογές Android, εντούτοις δεν μπορεί να τρέξει υπηρεσίες όπως το Google Play ή εγκεκριμένες από την Google εφαρμογές.
Θα μπορούσε να υποθέσει πολύ εύκολα κάποιος, ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών, έφτασε σε κάποιο άλλο επίπεδο, αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι η BlackBerry αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Τελικώς, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της BlackBerry, αφού δεν υπάρχουν σχέδια για υποστήριξη του Google Play store από την εταιρείας. Στην ανακοίνωση, γίνεται σαφές, ότι υπάρχει το BlackBerry World, για εφαρμογές και περιεχόμενο στις συσκευές BlackBerry.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: “Δεν είναι στα σχέδια μας η υποστήριξη του Google Play στο BlackBerry. Το BlackBerry World παραμένει η πρωταρχική πηγή για έμπιστες και ειδικά βελτιστοποιημένες εφαρμογές για BlackBerry και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα ανοιχτά πρότυπα και τα ανοιχού λογισμικού εργαλεία ώστε οι developers να συνεχίσουν να δημιουργούν εξαιρετικές εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες που υποστηρίζουμε“.

Με το Google Play store, θα άνοιγε ένας νέος κόσμος εφαρμογών και πιθανοτήτων για την πλατφόρμα, ωστόσο από ότι φαίνεται παίζονται πολλά. Ίσως ήταν κάτι “δοκιμαστικό”, που τελικώς απερρίφθη.

BlackBerry Z10

Πηγή

Μάθε για: , , ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η tech21man λέει:

    Να το πω? Θα το πω. Ποιος νοιαζεται?

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.