BlackBerry Passport, οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία

Το BlackBerry Passport όπως έχουμε ξαναπεί ήταν η ευκαιρία της εταιρείας να κάνει το comeback και να επιστρέψει στα κέρδη και όπως φαίνεται η παράξενη συσκευή με το τετράγωνο σχήμα που στοχεύει στους επαγγελματίες, τα πηγαίνει πολύ καλά. Ο CEO της BlackBerry, John Chen αναφέρι ότι οι μέχρι τώρα πωλήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Με το BlackBerry Passport, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο 30% της αγοράς που χρησιμοποιεί τις συσκευές για επαγγελματικούς λόγους και όχι για ψυχαγωγία.

Η BlackBerry πούλησε 52.3 εκατομμύρια συσκευές το 2010 αλλά πέρσι οι πωλήσεις της μειώθηκαν δραματικά στα 13.7 γεννώντας πολλά ερωτήματα για το μέλλον της εταιρείας και για το αν θα μπορούσε τελικά να επιβιώσει, ο Chen όμως τελικά ως φαίνεται πηγαίνει τη BlackBerry στη σωστή πορεία.

“I’m glad to have inventory issues. It shows that people want the phone. We took a very conservative approach and didn’t order too many”, αναφέρει σε συνέντευξή του.

Η BlackBerry έχει ήδη στα σχέδιά της τον διάδοχο του Passport ενώ τον επόμενο μήνα θα λανσάρει το BlackBerry Classic ως mid-range συσκευή και το BlackBerry Z3 σε αναδυόμενες αγορές.

Πηγή

Σχόλια

  • @George ναι ελληνοκαναδός. Σταυρίδης νομίζω λέγεται. Αλλά έχει φύγει πλέον από την blackberry

  • spyros, Είναι αμφίβολο αν θα έρθει. Για παράδειγμα ρώτησα τις προάλλες της Vodafone, εταιρεία που παραδοσιακά έφερνε τα smartphones της BlackBerry στην Ελλάδα και μου απάντησαν ότι δεν έχουν σκοπό να το διαθέσουν.

  • Έχω το blackberry Q10 4G και είμαι πολύ ευχαριστημένος σαν τηλέφωνο αλλά για παιχνίδια δεν κάνουν.

  • Κανένας πάροχος δεν θα φέρει το passport. Ούτε plaisio και public. Τον Απρίλιο η Vodafone ίσως φέρει ένα νέο high end BlackBerry (next Gen slider στις 5.2 ίντσες)

  • Μπράβο της...πήγαινε για φούντο αλλά δεν το έβαλε κάτω...και σήκωσε κεφάλι χωρίς να αντιγράψει κανέναν...βγάζοντας κάτι τελείως διαφορετικό από τον ανταγωνισμό...Thumbs Up από εμένα...Keep Going BlackBerry!!!

  • Από μια ματιά που έριξα θα είναι διαθέσιμο σε γνωστό διαδικτυακό κατάστημα απο τις 7/11/14 στην τιμή των 680 euro.

  • Παιδιά όταν λέει ότι το κινητό είναι για επαγγελματίες τι ακριβώς εννοεί; Τι δηλαδή νοείται αυτό το "επαγγελματικό" που κάνει το συγκεκριμένο κινητό που δεν μπορεί να κάνει ένα άλλο ;

  • Και μόνο την αναλογία της οθόνης άμα παρατηρήσουμε θα δούμε ότι είναι κατάλληλη περισσότερο για δούμε site, κείμενο, εργασίες κλπ. Για προβολή φωτογραφιών και video δεν βολεύει.

  • Πράγματι η εταιρεία προσπάθησε με δική της καινοτομία και ντιζάιν να σωθεί διατηρώντας ένα δικό της χαρακτήρα. Αυτό είναι προς τιμήν της.
    Το passport έχει ωραία οθόνη, πλήκτρα για να γραφεις γρήγορα κείμενα, μεγάλη μπαταρία για μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον εν κινήσει για πολλές ώρες. Όλα αυτά σε ένα τηλ με καλό λειτουργικό, ωραίο ντιζάιν και μπραντ επαγγελματικού εργαλείου. Νομίζω για αυτό διαφημίζεται ως επαγγελματικό κινητό γιατί και η εταιρεία έχει αυτον τον χαρακτήρα. Βεβαίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε άλλο λόγο πχ ακόμα και για παιχνίδια.

  • Και επανέρχομαι ..ποιος είναι ο επάγγελματιας που θα χρειαστεί αυτού του είδους το κινητό.. μπαταρία μεγάλη έχουν αρκετά κινητά. Μεγάλη οθόνη πάνω από 5,5 ίντσες έχουν τα περισσότερα ειδικά όταν τα γυρίσεις σε landscape βλέπεις πολλά. σταθερό λειτουργικό όσα είναι από το 14 και μετά έχουν όλα. Apps έχει τα λιγότερα. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι διάφορες παει να προμοταρει το συγκεκριμένο κινητό που θα με κάνει να το προτιμισω σαν αγοραστής επαγγελματίας σε σχέση με τα καινούργια flagship apple sony lg samsung κλπ κλπ.. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ blackberry οπότε δεν γνωρίζω τι παραπάνω έχουν.. Ας με διαφωτίσει κάποιος..

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.