BlackBerry CEO: Υπάρχει “μέλλον” και μετά το Priv

Είναι γνωστό το πόσο ζορίζεται η BlackBerry το τελευταίο διάστημα και αυτός είναι ο λόγος που την έκανε να στραφεί στο Android. Λάνσαρε το BlackBerry Priv, ένα slider με το OS της Google, το οποίο κατά πολλούς θεωρήθηκε ότι είναι η τελευταία προσπάθειά της πριν φύγει από την αγορά των smartphones.

Αν και η ίδια η BlackBerry είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να αποχωρήσει στην περίπτωση που το BlackBerry Priv δεν αποφέρει κέρδη το 2016, ο CEO John Chen, τα μαζεύει.

Σε νέα τηλεοπτική συνέντευξη ο CEO της BlackBerry αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στα σκαριά κι άλλες συσκευές μετά το Priv. Μιλώντας στο Fox Business είπε χαρακτηριστικά “it’s not correct to say that the Priv is a Hail Mary [Ave Maria] attempt”. Ο ίδιος τονίζει ότι το Priv υπήρχε πολύ καιρό στα σχέδιά τους και η εταιρεία δεν αποφάσισε από την μια στιγμή στην άλλη να κάνει μια συσκευή για να βελτιώσει τις πιθανότητες να επιβιώσει.

Από τον ίδιο μάθαμε ότι η BlackBerry έχει μια σειρά από νέες συσκευές που σχεδίασε μετά το Blackberry Priv, αλλά δεν θέλει να γεμίσει την αγορά με νέα smartphones. Αντιθέτως θα περιμένει να δει πως θα αντιδράσει η αγορά στο Priv και αν η ζήτηση είναι καλή, τότε θα κυκλοφορήσει νέα Android συσκευή.

Ο ίδιος στην συνέντευξή του δεν διευκρίνισε αν η νέα σειρά συσκευών χρησιμοποιεί Android ή BlackBerry 10, αλλά κατά πολλούς η στροφή στο δικό της OS, θα σήμαινε ότι κάνει βήματα πίσω.

Δείτε το video:

BlackBerry CEO: Υπάρχει "μέλλον" και μετά το Priv, BlackBerry CEO: Υπάρχει “μέλλον” και μετά το Priv

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
george 13

Τα ιδια ελεγε και ο Τσιπρας για την Ελλαδα πριν 2 μηνες !!!!

Χρήστος Β.

Ελπίζω πως δεν θα εγκαταλείψει το δικό της λειτουργικό το BB10 OS. Άλλωστε το Passport είχε πολύ καλή πορεία.

Nick

Και έδω Ελλάδα έχουμε μέλλον 7 εκατομμύρια άνεργοι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση…τα ίδιο με εμάς είναι και η blackberry…

JohnWave

Ας βγάλει ένα 5ιντσο android κινητό με το design του priv, χωρίς φυσικό πληκτρολόγιο, με full hd οθόνη, με επεξεργαστή ram και gpu επιπέδου 50000 benchmark , μπαταρία στα 2500 και πολύ καλή κάμερα ( χωρίς να φτάνει τα επίπεδα των s6, g4, z5 ). Σε αυτό το upper midrange κινητό ας θέσει τιμή 400€. Ο συνδυασμός του δυνατού brand name, αυτών των τεχνικών χαρακτηριστικών και μιας τέτοιας τιμής θα είναι η μόνη σωτηρία για την εταιρία. Ναι θα υπάρχει ανταγωνισμός από Κίνα αλλά καμιά κινεζική εταιρία δεν έχει φτιάξει ακόμα τόσο δυνατό όνομα στην αγορά. Αν πεις στο μέσο καταναλωτή ότι έχεις δύο δίδυμα κινητά εσωτερικά και εξωτερικά στην ίδια ακριβώς τιμή και ότι το ένα είναι είναι BlackBerry και το άλλο είναι Huawei/Xiaomi/Oppo/Meizu, το BlackBerry θα πάρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Blackberry

BlackBerry: Το οριστικό τέλος έρχεται στις 4 Ιανουαρίου 2022

Το κύκνειο άσμα του BlackBerry OS είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιανουαρίου 2022 με τη λήξη της υποστήριξης των βασικών λειτουργιών του.

Smartphones Blackberry Blackberry android smartphones BlackBerry Smartphones

Έρχεται νέα συσκευή BlackBerry με φυσικό πληκτρολόγιο μέσα στο 2021

Η BlackBerry θα επιστρέψει στην αγορά, χάρη στην εταιρική συνεργασία για licensing συσκευών με τις OnwardMobility και FIH Mobile Limited.

Internet Blackberry

Χάκερς με επαφές με την Κίνα έχουν χτυπήσει Linux servers για περισσότερο από μια δεκαετία

Στέλεχος της BlackBerry δηλώνει ότι χάκερ που διατηρούν επαφές με την κυβέρνηση της Κίνα έχουν καταφέρει να αποσπάσουν πολύτιμα δεδομένα από servers.

Software Blackberry Twitter

Η BlackBerry κατέθεσε μήνυση εναντίον του Twitter

Εχτές η BlackBerry Ltd, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, στην οποία κατηγορεί την Twitter Inc, για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.