Sony Xperia T με κάμερα 13 Megapixel εναντίον Galaxy S III και One X με κάμερα 8 MP

Εδώ και μερικές ημέρες κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά το Sony Xperia T η νέα ναυαρχίδα της Sony Mobile με οθόνη 4.6 ίντσες HD και κάμερα 13 Megapixel με φακό Sony Exmor-R. Τα Megapixel της κάμερας καθώς και η τεχνολογία του φακού μας έκαναν να θέλουμε να δοκιμάσουμε τις φωτογραφικές δυνατότητες του Xperia T με τα Samsung Galaxy S III και HTC One X και τα δύο με κάμερα 8 Megapixel. Δείτε τα αποτελέσματα.

Όλες οι ρυθμίσεις είναι στο auto. Οι φωτογραφίες ακολουθούν ανά τρεις, πρώτα αυτή του Xperia T, μετά αυτή του Galaxy S III και μετά αυτή του One X.

Sony Xperia T τεχνικά χαρακτηριστικά
Ανάλυση φωτογραφίας: 4128×3096 pixels
Τυπικό μέγεθος φωτογραφίας: 1.6MB – 2.8MB

Samsung Galaxy S III τεχνικά χαρακτηριστικά
Ανάλυση φωτογραφίας: 3264×2448 pixels
Τυπικό μέγεθος φωτογραφίας: 1.7MB – 2.1MB

HTC One X τεχνικά χαρακτηριστικά
Ανάλυση φωτογραφίας: 3264×2448 pixels
Τυπικό μέγεθος φωτογραφίας: 1.5MB – 3.3MB

Χωρίς φλας σε σκοτεινό σημείο

Με φλας σε σκοτεινό σημείο

Σε αρκετά σκοτεινό σημείο χωρίς φλας.

Σε πολύ σκοτεινό σημείο χωρίς φλας.

Με φλας σε σκοτεινό σημείο.

Σημεία crop από τις φωτογραφίες σε native ανάλυση.

Xperia T

Galaxy S III

One X

Xperia T

Galaxy S III

One X

Επεξεργάστηκε την 14 Νοεμβρίου 2012 18:20

Σχόλια

  • 'Η το galaxy s3 κάνει παπάδες ή τα μάτια μου κάνουν πουλάκια :Ρ
    ειδικά εκεί που παίζει και φλάς είναι μακράν το καλύτερο

  • Eγω νομιζω οτι στα εξωτερικα το s3 ειναι μπροστα σε ολες τις περιπτωσεις αλλα στα εσωτερικα χωρις flash και με χαμηλο φωτισμο νομιζω htc....το sony, δεν σωνει σε τιποτα, σε ολα μετριο...
    καλα λενε κυριοι οτι και τον Jimy Bond τον επιασε η κριση και την βγαζει με gadgetakia της σειρας...

  • δεν ξερω τη λετε εσεις αλλα με το Xperia T φαινονται ποιο αληθινες να το πω καπως ετσι! οποτε εγω λεω Xperia! στο galaxy ειναι πολυ φωτεινες! :)

  • Είναι πολύ καλές και με τα 3 κινητά... Ίσως είναι και θέμα γούστου αλλά δεν θα ξεχώριζα κάποιο. Είναι εξίσου ικανοποιητικά όλα. Σαν τηλέφωνο γενικότερα θα επέλεγα το xperia T για το υπέροχο design του.

  • περιμενα πολυ καλυτερη φωτογραφια απο το σονυ αλλα το σαμσουνγκ ειναι πολυ πολυ μπροστα..τουλαχιστον τα δικα μου ματακια αυτο λενε...μονο σε μια περιπτωση πολυ σκοτεινο μερος χωρις φλας εκει μου φανηκαν καλυτερα τα αλλα δυο..

  • Xperia T FTW, καλύτερη αντίθεση, λεπτομέρειες, ίσως λίγο πιο κορεσμένα χρώματα απ'ότι θα έπρεπε αλλά τα υπόλοιπα φαίνονται ξεθωριασμένα σε ορισμένες περιπτώσεις, επίσης στην τελευταία με το φλας κάποια μ....κία παίχτηκε δεν εξηγείται αλλιώς, στο auto το είχες; Αν ναι δεν αναγνώρισε σωστά το setting

  • Το xperia έχει καλύτερη αντίθεση σε όλες σχεδόν τις φωτογραφίες. Το S3 πιστεύω πως είναι το χειρότερο by far!

  • Μονο κ μονο λογω της καλυτερης αποδοσης σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου, λεω xperia T. Σε ολες τις αλλες φωτο δε διακρινω κατι περα απο το swift στο white balance που διαθετει ο καθε αισθητηρας...

  • για μια ακομη φορα αποδειχθηκε οτι το μεγεθος δε κανει την διαφορα αλλα το πως το χρησημοποεις...κατα τα αλλα δε με ενθουσιασε κανενα...αν κ κατοχος SIII..σε ολα χαλια μαυρα

  • εγω αν και xperiakias περιμενα το s3 να ειναι πρωτο ομως βλεπω οτι και τα αλλα δυο ειναι πολυ καλα ειδικα το xperia t στο σκοταδι πρωτο.

    στη φωτο με το τραμ το t κανει τη διαφορα νομιζω αν και δεν ειμαι ειδικος το γρασιδι και οι κιτρινες γραμμες κατω ειναι all the money

  • Γελάω με τους φωτογράφους του πληκτρολογίου που βλέπουν "μεγάλες διαφορές" στις 3 αυτές συσκευές. Γενικώς όλες ήταν κάτω του μετρίου με λίγο καλύτερη την κάμερα του S3.

    Κανονικά για να καταλάβει ο κόσμος θα έπρεπε να υπάρχει σύγκριση με μια φωτογραφία απο DSLR φωτογραφική μηχανή ωστε να φαίνεται και η διαφορά στους χρωματισμούς αλλά και στην λεπτομέρεια.

  • Sony RULES in photography since far far past!! Αλλά όποιος έχει συνηθίσει σε σοβαρά android phones, δεν υπάρχει λόγος να το επιλέξει!!

  • το sony εχει πιο φωτεινο φακο,δηλαδη χαμηλοτερο σταθερο διαφραγμα.αυτο σαν κατασκευη το κανει πιο ακριβο σαν κατασκευη,τουλαχιστον στο φωτογραφικο κομματι.το τι αρεσει στον καθενα ειναι υποκειμενικο.αλλα μη ξεχνατε οτι ο γιαπωνεζος κατασκευαστης εχει πολυ μεγαλυτερη ιστορια και εμπειρια στα multimedia πραματα και δη στα profesional

  • Άλλες φορές τα πάει καλά το s3 άλλες το one x και σε άλλες το t. Αλλά νομίζω το s3 έχει την πλειοψηφία αν και σε χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά.

  • ο καθενας κρινει αναλογα με την εταιρια στην οποια ειναι φαν ή αναλογα με κινητο που εχει αγοράσει, προφανώς για να στηριξει την επιλογή του, ωστοσο αντικειμενικα τις καλυτερες φωτο τις τραβάει το one x

  • Κατά την γνώμη μου σε όλες τις φώτο με χαμηλό ή πολύ χαμηλό φωτισμό το Xperia T είναι σαφώς καλύτερο από τα άλλα δύο, σε όλες τις άλλες φώτο δεν βλέπω εμφανείς διαφορές.

  • Καθαρίστε τα μάτια σας...Αν σε αυτό το άρθρο είδατε ότι το Τ και το One X είναι καλύτερα στις φωτό, τότε θέλετε οφθαλμίατρο..Με εξαίρεση μια φωτό χωρίς φλας σε πολύ σκοτεινό σημείο, σε όλες τις άλλες το S3 έκανε παπάδες..Μακράν την καλύτερη κάμερα από τα άλλα 2...Ειδικά το ΗΤC αδιάφορο εντελώς..Ας έμπαινε το iPhone 5 για σύγκριση καλύτερα.Κώστα, θέλουμε και την δική σου άποψη...

  • στις πρωτες 3 φωτογραφιες με το καγκελο αμα προσεξετε το εδαφος το s3το βγαζει ιδιο χρωμα σχεδον μονο στο t k sto x φαινεται η πραγματικη τριχρωμια που εχει το χωμα κ ιδιαιτερα στο xperia

  • Στις φώτο ημέρας το S3 είναι το καλύτερο με μικρή διαφορά από το T.Στο σκοτάδι με φλάς όλα μία από τα ίδια...(φαντάζομαι στο T κάτι έγινε με το autofocus).Φώτο σε σκοτεινό σημείο χωρίς φλάς για μένα δεν έχουν λόγο ύπαρξης.Συμφωνώ και εγώ ότι έπρεπε να μπεί και το iphone στη σύγκριση ,ίσως και το lumia ώστε να δούμε αντικειμενικά(και όχι από συγκρίσεις προσκείμενων στην nokia site) αν όντως το pureview είναι τόσο καλύτερο από τα άλλα.

  • Για μένα η κάμερα δεν είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ενός κινητού αν ήταν δεν θα έπαιρνα το SGS III αλλά το Nokia 808 PureView ή θα περίμενα για το Lumia 920.

  • @Panides
    ο πόνος είναι μεγάλος που δεν ασχολείται κανεις με το πολυτελέστατο κινητό σου εε?
    Κρίμα..ασχολήσου μονος σου και άσε μας εμάς να ασχολούμαστε με τα NFC,τα BT & τις κάμερες που δεν μοβιζουν στον ήλιο. ;)

  • και τα τρία κινητά πάνω κάτω τα ίδια βγάζουν με το SIII και T να είναι πανομοιότυπα (αν και σε μειρκά σημεία SII τρανή καλύτερα και σε μερικά το T)
    όπως και να έχει φωτογραφίες είναι μέτριες προς κακές
    πέρα από nokia 808 κανένα κινητό δεν βγάζει σωστές photos....... για iphone δεν συζητάω τα χρώματα στις photos και το contrast είναι λες και πέρασαν από photoshop

  • Siii & T σχεδόν τις ίδιες φώτο βγάζουν την ημέρα, όσο για τις φωτογραφίες που είναι τραβηγμένες σε σκοτάδι χωρίς φλας, το βρίσκω ανούσιο όπως προανέφερε ο dimitris πιο πάνω. Με φλας σε σκοτάδι βγάζει μακράν καλύτερες το Siii. Όσον αφορά το HTC. ουδέν σχόλιο.!!!

  • Και εγω βλέπω το Galaxy S3 αρκετα καλύτερο απο τα αλλα δυο...Το μονο που διχνει το πραγματικό χρώμα στο δολλαριο ειναι το S3.....
    Περίμενα το ΧΤ αρκετά καλύτερο, κρίμα....

  • Πολύ καλύτερο το s3 το είδατε άλλωστε όλοι στην πράξη.Καλά για την οθόνη δεν εχω να πω κάτι. ..γνωρίζετε όλοι τι εστί Samsung στο θέμα χρωμάτων.Το εχω ευχαριστηθεί το τηλ όσο δε πάει...

  • Όλες οι φωτογραφίες του One X "Μωβίζουν"! Καθησα και ειδα μια μια τις φωτογραφίες που έχω τραβήξει με το δικό μου και καμιά μα καμία δεν το έχει. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με το X?

    Προτίθεμαι να διαθέσω φωτογραφίες απο το One X μου προς σύγκριση.

    • MasterMind, Το One X που χρησιμοποίησα για τη δοκιμή είναι δικό μου αγορασμένο από τη Γερμανία και ήταν σφραγισμένο στο κουτί του. Βρίσκεται στη διάθεσή σου για οποιοδήποτε έλεγχο. Ανέβασε τις φωτογραφίες σου κάπου (dropbox, flickr, picasa) και δώσε μας το link να τις δούμε και αυτές.

  • Μάλλον μπέρδεψε τα φωτο . Έχω κάνει συγκρίσει HTC one x με το s 3 . HTC είναι πολύ ανώτεροι στην κάμερα .

  • Μάπα είναι και οι τρείς. Τραβάνε σαν κακές compact. Επειδή προσοπικά μονο το 808 παραδέχομαι σε κινητά για το εν λογω thread θα νερώσω το κρασί μου και θα πω την άποψή μου (σσ. είμαι χρήστης SLR, και premium comact οπότε τα κινητά δεν τα παραδεχόμαστε γενικά).

    Σαν φωτογραφική ανάγκης είναι αλήθεια πως το κινητό έχει φωτογραφική αξία κυρίως διότι ισχύει "μια (έστω κακή) φωτογραφία είναι καλύτερη από καθόλου φωτογραφία". Οι αισθητήρες τους (sensors) είναι παρόμοιων δυνατοτήτων και αυτό φαίνεται από τα crops, αλλα η επεξεργασία μέσω λογισμικού της ωμής λήψης (γνωστό ως iq) διαφέρει. Καλύτερο στήσιμο έχει το SIII, που κάνει κάποιο auto correct (auto levels) και βελτιώνει έτσι τα χρώματα και το συνολικό contrast. Το htc είναι το πιο μουντό.

    Στα σκοτεινά, εχουν και διαφορετική φιλοσοφία στο NR (μείωση θορύβου) και αυτό φαίνεται. Επίσης μάλλον έχουν και διαφορετικό f στο φακό. Δεν έχω αρκετό δείγμα να τα συγκρίνω.

    Με αυτά και με αυτά.. SIII για να πώ κάτι.. (808 είναι η επιλογή μου :P)

  • εγώ λέω SONY με χιλια γιατί πάντα είχαν πολύ καλές κάμερες και δευτερον αν μερικοι δεν γνωρίζουν ακόμα και στο IPHONE έχει κάμερα από την SONY!

  • οντως λιγο σικε η συγκριση... που ειναι το 808 pureview; μηπως το αποτελεσμα θα μειωσει τα "θηρια" και τι θα κανουμε αν μειωθει το αντροιντ....

  • Παιδια δεν γινεται να εχουμε ολα τα μοντελα την ιδια περιοδο στα χερια μας. Αυτα εχουμε τωρα (το Xperia T οχι πια) και αυτα καναμε.

  • Γιατι δεν εβαλες μεσα το iPhone.τι φοβήθηκες;σε ολα τα άρθρα σε ολα τα site οτι κινητο θελουμε να συγκρίνουμε βάζουμε κ το iPhone μεσα.απλα πραγματα.δεν αφήνεις ποτε εξω το δυνατότερο εργαλείο αδερφε.νομος της αγοράς.

  • Tolis, για το iPhone 5 το παραδεχομαι σε προηγουμενο σχολιο οτι το ειχα στη διαθεση μου και το ξεχασα. Επρεπε να το βαλω, συμφωνω απολυτα.

  • όχι ότι θα βλέπαμε κάτι καλύτερο με το iPhone αλλά λέμε τώρα κουβέντα να γίνεται. είμαι κατόχος S3 αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι το xperia έχει πολύ καλή κάμερα.

  • το Τ και γενικα ι σονυ, ειναι αρχοντες του σκοτους!! επισης το Τ εχει περισσοτερη λεπτομερια και καθαροτερες εικονες.
    τα mp παιζουν ρολο στην ποιοτητα ως προς το μεγεθος και οχι στην ποιοτητα γενικα, μην τα μπερδευτε!! για παραδειγμα, αν πασ να βγαλεις μια αφησα, απο μια 8ρα καμερα, θα εχεις την μεγυστη ποιοτητα σε μικροτερες διαστασεις σε σχεση μια περισσοτερων mp...
    και μην ξεχνατε οτι ειναι κινητα και οχι dslr, κανενα κινητο δεν αξιζει τοσα χρηματα ΜΟΝΟ για την καμερα!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.