CES 2023: Το Snapdragon Satellite της Qualcomm έρχεται σύντομα στο Android OS

Smartphones
snapdragon satellite qualcomm, CES 2023: Το Snapdragon Satellite της Qualcomm έρχεται σύντομα στο Android OS

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τσιπ Qualcomm ανακοίνωσε στη CES 2023 ότι συνεργάζεται με την Iridium, μια παγκόσμια εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών, για να φέρει την πρώτη στον κόσμο αμφίδρομη λύση ανταλλαγής μηνυμάτων βασισμένη σε δορυφόρους σε premium smartphone με Android OS.

Η αρχή θα γίνει με τα smartphone που χρησιμοποιούν το νέο κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2. Θα χρησιμοποιούνται τα συστήματα μόντεμ-RF 5G που βρίσκονται στο hardware μαζί με την τεχνολογία για την παροχή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης της Iridium.

«Η αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης στο Snapdragon Satellite σχεδιάζεται να είναι διαθέσιμη σε smartphone επόμενης γενιάς (με Android OS) και θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες περιοχές από το δεύτερο εξάμηνο του 2023», σημείωσε η Qualcomm.

H εταιρεία είπε ακόμα πως το Snapdragon Satellite μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων φορητών υπολογιστών, tablet, οχημάτων και ΙοΤ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ