Κίνα: Πάνω απο 200 App Store διαθέσιμα για Android χρήστες

Η Google είναι πολύ διάσημη στην Κίνα αλλά από το 2010 και μετά δεν υπάρχει το επίσημο Play Store, με συνέπεια την ύπαρξη διακοσίων App Store τύπου Play Store τα οποία εξυπηρετούν τους Android χρήστες οι οποίοι σε συντριπτική πλειοψηφία υπερέχουν αυτών που διαθέτουν iPhone.

Με τα έσοδα να είναι μηδενικά μιας και όλοι οι Android χρήστες “κατεβάζουν” εφαρμογές και παιχνίδια από όλα τα υπόλοιπα App Stores, οι πιθανότητες για τη Google να πραγματοποιήσει μια μεγάλη αλλαγή με τη διάθεση του επίσημου Play Store στην Κίνα το 2016 είναι πραγματικά ελάχιστες και ο προβληματισμός στη Google έντονος.

Τα κορυφαία app store είναι το 360 Mobile Assistant με 400 εκατομμύρια χρήστες, Myapp με 110 εκατομμύρια downloads τη μέρα και Baidu το οποίο είναι το app store της δημοφιλούς search engine στην Κίνα ενώ υπάρχουν και άλλα, εντείνοντας το πρόβλημα των εσόδων της Google στην Κίνα, κάτι το οποίο η Apple έχει λύσει μιας και το App Store είναι η μοναδική πηγή των νόμιμων εφαρμογών για τους Κινέζους χρήστες iPhone, iPad και iPod Touch.

Αν λάβουμε υπ όψιν ότι η πειρατεία είναι έντονη στη χώρα και όμως η Apple καταφέρνει το 65% των εφαρμογών να “κατεβαίνουν” από το επίσημο App Store της εταιρείας, καταλαβαίνουμε ότι η Κίνα είναι μια πολύ μεγάλη πηγή εσόδων και μεγάλη αγορά για την εταιρεία από το Cupertino. Η Κίνα έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε κατέβασμα εφαρμογών και παιχνιδιών από το επίσημο App Store της Apple, με τις Η.Π.Α να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας ενώ αποτελεί για την Apple την τρίτη μεγαλύτερη πηγή εσόδων σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Google έχει δρόμο μπροστά της να διανύσει και μεγάλες προσπάθειες να καταβάλλει όχι μόνο για να πείσει τους χρήστες στην Κίνα να αγοράσουν από το επίσημο Play Store της Google όταν αυτό γίνει διαθέσιμο, αλλά και να ρίξει νοκ-αουτ τα υπόλοιπα App Store κερδίζοντας τους υπάρχοντες χρήστες τους, κάτι το οποίο δεν ακούγεται και πολύ εύκολο.

china, two, hundred, app, stores, android, users, Κίνα: Πάνω απο 200 App Store διαθέσιμα για Android χρήστες

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.