Χωρίς Gorilla Glass το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung;

χωρίς gorilla glass αναδιπλούμενο smartphone samsung, Χωρίς Gorilla Glass το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung;

Ο CEO του τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung, DJ Koh, είχε δηλώσει πως το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα παρουσιαστεί μέσα στο 2018 με την οθόνη του να μην είναι τόσο ανθεκτική όσο θα θέλαμε να είναι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Όπως συνηθίζεται στην πλειοψηφία των smartphone που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι εφοδιασμένα με οθόνες οι οποίες προστατεύονται από διάφορες εκδόσεις του Gorilla Glass της Corning, κάτι το οποίο φαίνεται πως δε θα γίνει στο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung.

Ο λόγος για τον οποίο θα γίνει κάτι τέτοιο έχει να κάνει με τη φύση του smartphone, μιας και πρόκειται για μια αναδιπλούμενη συσκευή. Έτσι, η Samsung φαίνεται πως θα προτιμήσει τη χρήση μιας διάφανης μεμβράνης πολυϊμίδιου (transparent polyimide) της Ιαπωνικής εταιρείας Sumitomo Chemical.

Εαν συγκρίνουμε την ποιότητα αυτής της προστασίας σε σχέση με αυτήν που προσφέρει η Corning με το Gorilla Glass θα δούμε πως θα κάνει την οθόνη λιγότερο ανθεκτική αλλά θα της επιτρέπει να αναδιπλώνεται και να έχει αντοχή στη θερμότητα. Το παράδοξο σε αυτήν την επιλογή, εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι πως η Corning έχει αναπτύξει λύσεις για την προστασία των αναδιπλούμενων συσκευών, με τη Samsung να πιστεύει πως δεν είναι τόσο εξελιγμένες όσο αυτή της Sumitomo Chemical.

Μένει να δούμε το αναδιπλούμενο smartphone στην επίσημη παρουσίαση της Samsung, για να διαπιστώσουμε όχι μόνο το είδος της προστασίας που χρησιμοποιήθηκε στην οθόνη αλλά κάθε χαρακτηριστικό αυτού του νέου είδους συσκευών που φαίνεται πως όλοι οι κατασκευαστές αναπτύσσουν.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Κάτι παραπάνω από λογικό και αναμενόμενο

Panagiotis

Λίγο χαζό το αρθρό; Πως ήταν δυνατόν να έχει και να διπλωνεί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.