Chromebooks: Αποκτούν πρόσβαση σε Google Play Store

Η ένωση Android και Chrome OS, είναι κάτι που συζητιέται εδώ και πολύ καιρό. Η ίδια η Google έχει αρνηθεί ότι τα δυο OS θα γίνουν ένα όμως θέλει να ενώσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δύο λειτουργικών συστημάτων.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να έρθουν κοντά τα δυο λειτουργικά γίνεται τώρα. Η Google ανακοίνωσε ότι όλα τα Chromebooks που θα πωλούνται στο εξής θα έχουν υποστήριξη για Google Play Store.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αγοράσουν νέο Chromebook θα έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν και τα αγαπημένα τους Android apps. Μπορείς να έχεις τα productivity apps που είναι απαραίτητα για την δουλειά σου ή παιχνίδια όπως Minecraft, Clash of Titans κλπ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 / C738T και Google Chromebook Pixel (2015), στα οποία είναι διαθέσιμα τα Android apps. Εδώ είναι η πλήρης λίστα με τα μοντέλα που θα έχουν πρόσβαση σε Android app store. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν Chromeboxes και Chrome-on-a-stick συσκευές θα τρέχουν Android apps.

Σύμφωνα με την IDC, το Chrome OS είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για PC στις ΗΠΑ, πάνω από το Mac OS και πίσω από τα Windows.

chromebooks android apps, Chromebooks: Αποκτούν πρόσβαση σε Google Play Store

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Με τo play store το chrome OS γίνεται ένα πλήρες λειτουργικό για οικιακή χρήση και ψυχαγωγία, ενώ παραμένει απλό και ασφαλές. Θα πάει ακόμα ψηλότερα

Παναγιώτης Β

Ξέρει κανείς από πού μπορούμε να κατεβάσουμε το λειτουργικό; Όχι παραπλήσια, το official !!!

James

@Παναγιώτης Β από πουθενά, εκτός και αν έχεις Chromebook και θέλεις το oso για να κάνεις επανεγκατάσταση. Το πιο κοντινό και εύκολο για δοκιμή είναι το cloudready, αλλά δεν έχει play store φυσικά.

Παναγιώτης Β

Γι αυτό ρώτησα , γιατί δεν έχω βρει κάπου το official να το δοκιμάσω σε λάπτοπ.
Ευχαριστώ james

VasiliS7Edge

Βλέπω τα Windows να γίνονται businesswise και τα chromebooks να γίνεται η νέα μόδα. Μου αρέσει.

Alex

Ποιο ανταγωνιστική η αγορά στα λάπτοπ/τάμπλετ. Καλο για εμάς γιατί οι τιμές θα ποικίλουν. Ενδεχομένως ίσως περάσει τα Windows αλλά νομίζω ότι εχει να καταπιεί ακόμα πολλά χιλιόμετρα αυτό το OS. Πλεονέκτημα είναι ότι πολλοί δεν εγκατέστησαν τα δεκάρια στους υπολογιστές τους και έτσι θα κερδίσει έδαφος αυτό στην επόμενη πενταετία. Μένει να δούμε και αντίδραση της Microsoft η οποία δείχνει οτι δεν νοιάζετε για τα δεκάρια, αλλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει όπως Office, OneDrive κλπ.

Ελευθέριος

@VasiliS7 Αυτό που λες δεν ισχύει, γιατί τα chrome books είναι αρκετά χρόνια στην αγορά, και δεν μπορούν να φάνε μεγάλο κομμάτι από την πίτα. Τα Windows & Mac είναι τα πιο σύνηθες

christos1995

Αυτό είναι λειτουργικό ! Όχι σαν τα windows που έχουνε 10 σχετικά καλά παιχνίδια. Μπράβο Google !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.