Τα συνολικά έσοδα από smartphone το 2021 άγγιξαν τα 448 δισ. δολάρια

Smartphone, Τα συνολικά έσοδα από smartphone το 2021 άγγιξαν τα 448 δισ. δολάρια

Smartphone, Τα συνολικά έσοδα από smartphone το 2021 άγγιξαν τα 448 δισ. δολάρια

Η τελευταία έκθεση Counterpoint Research τσεκάρει τα έσοδα των κατασκευαστών smartphone για την περασμένη χρονιά. Συνολικά, καταγράφηκαν έσοδα 448 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, τα οποία εμφανίζουν αύξηση 7% σε σύγκριση με τις τιμές για το 2020.

Η μέση τιμή πώλησης smartphone (ASP) αυξήθηκε κατά 12% σε ετήσια βάση και έφτασε τα 322 δολάρια, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για Συσκευές 5G. Υπολογίζεται ότι το 40% όλων των smartphone που κυκλοφόρησαν το 2021 είχαν δυνατότητα σύνδεσης 5G, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σύγκριση με τις τιμές του 2020.

Smartphone, Τα συνολικά έσοδα από smartphone το 2021 άγγιξαν τα 448 δισ. δολάρια

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκουμε την Apple με συνολικά έσοδα 196 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μερίδιο 44% όλων των εσόδων στην αγορά των smartphone. Μέσα στο 2021 σημειώθηκε αυξημένη ζήτηση για τη νέα του σειρά iPhone 13, καθώς και για τα μοντέλα iPhone 12 προηγούμενης γενιάς. Το ASP για iPhone το 2021 έφτασε τα 821 $, το οποίο είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ. Η Apple συνέχισε την άνοδό της σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Βραζιλία.

Στη δεύτερη θέση (πολύ μακριά από την Apple) βρίσκεται η Samsung με 72 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 11% σε σύγκριση με τα 64 δισεκατομμύρια δολάρια του 2020. Το ASP των συσκευών Samsung αυξήθηκε κατά 5% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 263 $. Τα τμήματα midrange και premium συνέβαλαν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη της εταιρείας, με τη ναυαρχίδα της σειράς Galaxy S και τα μοντέλα μεσαίας κατηγορίας Galaxy A και M να πωλούν τις περισσότερες μονάδες.

Η Xiaomi είναι η τρίτη κορυφαία μάρκα με έσοδα 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι μια αύξηση 49% σε σύγκριση με τις τιμές του 2020, με την Ινδία να αποτελεί τη βασική αγορά της.

Ακολούθως, η Oppo σημείωσε έσοδα 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αύξηση 15% στο ASP των τηλεφώνων της, που τώρα ανέρχεται στα 259 δολάρια. Η Find X3, η σειρά Reno 6 της μάρκας και η σειρά OnePlus 9 της αδελφής εταιρείας ήταν οι πιο περιζήτητες συσκευές. Πάνω από το 50% των τηλεφώνων Oppo που κυκλοφόρησαν το 2021 ήταν συμβατά με 5G.

Η πέμπτη θέση ανήκε στη θυγατρική της BBK, vivo, η οποία σημείωσε έσοδα 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το smartphone ASP της ανήλθε επίσης στα 259 $ και ήταν επίσης η πέμπτη μεγαλύτερη μάρκα όσον αφορά τις παγκόσμιες αποστολές smartphone για το 2021.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo: Αποκάλυψε το BlueImage για την τεχνολογία της κάμερας – Μάλλον θα το δούμε με το το vivo X100 Ultra

Η vivo παρουσίασε το brand “BlueImage” που θα περιλαμβάνει την τεχνολογία απεικόνισης και θα κάνει ντεμπούτο με το vivo X100 Ultra.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Smartphones iPhone 15 Pro Max OPPO

iPhone 15 Pro Max VS Oppo Find X7 Ultra: Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα;

Η κάμερα του Oppo Find X7 Ultra έχει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον ιστότοπο κάμερας DXOMark, πιο υψηλή από του iPhone 15 Pro Max.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.