Διαδικασία ενεργοποίησης απενεργοποίησης ειδοποιήσεων SMS έκτακτης ανάγκης

, Διαδικασία ενεργοποίησης απενεργοποίησης ειδοποιήσεων SMS έκτακτης ανάγκης

Τα μοντέλα smartphones που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις εκπομπής κυψέλης (Cell Broadcasting) και στα οποία είναι εγκατεστημένη η ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος μετά το Δεκέμβριο του 2019, η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων μέσω εκπομπής κυψέλης είναι ενεργοποιημένη.

Εάν θέλετε να ελέγξετε εάν οι ειδοποιήσεις μέσω εκπομπής κυψέλης είναι ενεργοποιημένες ή αν θέλετε να τις απενεργοποιήσετε (δεν προτείνεται), ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας.

Εάν δεν έχετε smartphone, μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε email.

Δεν προτείνεται να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μέσω εκπομπής κυψέλης στο κινητό σας.

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Android

Η διαδικασία ενεργοποίησης/απενεργοποίησης των ειδοποιήσεων μέσω εκπομπής κυψέλης στις συσκευές Android εξαρτάται από τον κατασκευαστή. Ακολουθείστε τις οδηγίες ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής σας. Για άλλες συσκευές Android, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω.

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Εκπομπής Κυψέλης
Μεταβείτε στο Μενού: Ρυθμίσεις > Περισσότερα … > «Εκπομπές Έκτακτης Ανάγκης» > «Έλεγχος Εμφάνισης Ακραίων Απειλών».

Ανάγνωση Ειδοποιήσεων
Σε ένα Android Phone μπορείτε να διαβάσετε μια Ειδοποίηση Εκπομπής Κυψέλης (Cell Broadcasting) μέσω του εικονιδίου των Μηνυμάτων. Στα Μηνύματα επιλέξτε «Ρυθμίσεις» > «Ειδοποιήσεις έκτακτης Ανάγκης».

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε iPhone

Οι ειδοποιήσεις μέσω Εκπομπής Κυψέλης είναι ενεργοποιημένες αυτόματα στα iPhone που πωλούνται στην Ελλάδα και έχουν εγκατεστημένο το iOS 13.3 ή νεότερο.

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Ειδοποιήσεων Εκπομπής Κυψέλης
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποίηση. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε την επιλογή “Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης” στο κάτω μέρος.

Ανάγνωση Ειδοποιήσεων
Σε ένα iPhone μπορείτε να διαβάσετε μια Ειδοποίηση Εκπομπής Κυψέλης μέσω του κέντρου μηνυμάτων. Στην κύρια οθόνη, σύρετε από την κορυφή προς τα κάτω για να ανοίξετε το κέντρο μηνυμάτων.

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Samsung

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Μηνύματα > Ειδοποιήσεις > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε την επιλογή «Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης».

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Xiaomi

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ασύρματα και Δίκτυα > Περισσότερα > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Nokia

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και Ειδοποιήσεις > Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Huawei

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι > Περισσότερες ρυθμίσεις ήχου > Εκπομπές κινητής τηλεφωνίας. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τις επιλογές «Ακραίες Απειλές» και «Σοβαρές Απειλές».

Ανάγνωση ειδοποιήσεων
Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι > Περισσότερες ρυθμίσεις ήχου > Εκπομπές κινητής τηλεφωνίας > Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης.

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε LG

Μεταβείτε στις Εφαρμογές και επιλέξτε την εφαρμογή Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης. Επιλέξτε Μενού > Ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε όλες τις επιλογές.

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Sony

Μεταβείτε στο Μενού > Μηνύματα > Ρυθμίσεις > Πληροφορίες περιοχής. Κάτω από το Off, απενεργοποιήστε/ενεργοποιήστε Off.

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Motorola

Μεταβείτε στο Μενού, Ρυθμίσεις, Ήχος, Ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση Ακραίων Απειλών».

Ειδοποιήσεις Εκπομπής Κυψέλης σε Alcatel

Μεταβείτε στο Κύριο μενού, Μηνύματα, Επιλογές, Ρυθμίσεις, Μηνύματα περιοχής. Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε την επιλογή «Τοπικά Μηνύματα».

Δεν προτείνεται να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις μέσω εκπομπής κυψέλης στο κινητό σας.

, Διαδικασία ενεργοποίησης απενεργοποίησης ειδοποιήσεων SMS έκτακτης ανάγκης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sotiris

Έχω το samsung s7edge και δυστυχώς η ρύθμιση για Ειδοποιήσεις Έκτακτης Ανάγκης είναι ανενεργή και χωρίς τρόπο ενεργοποίησης.

I am

Το ίδιο σε άλλη συσκευή samsung

Αλεξης

Και εγω το ιδιο πως θα γινει να το ενεργοποιήσουμε

ΝΑΝΤΙΝ

και εγώ έχω το Α52s και ενώ είναι όλα ενεργοποιημένα τα μηνύματα από 112 δεν έρχονται καθόλου τι πρέπει να κάνω;

Χαράλαμπος

έχω το sony xz premium και το google messages που έχει για τα sms δεν υποστηρίζει. αν γνωρίζετε κάποιο άλλο app, πείτε μου

Θοδωρής Χ.

Σε Samsung Note 5, με Resurrection Remix (Android 9), άρχισε να βαράει σαν δαιμονισμένο. Στην αρχή, νόμισα ότι κάτι έπαθε το κινητό, μέχρι να καταλάβω τι γίνεται.

Yannis

Στο ταπεινο μου iPhone 6 plus δυστυχως δεν ηρθε το μηνυμα:(

Θοδωρής Χ.

Πιθανότατα και στη δική μου συσκευή να μην ερχόταν, αν δεν είχα εγκαταστήσει κάποια custom rom, καθώς η Samsung σταμάτησε την επίσημη υποστήριξη με την έκδοση Android 7.

ιωαννης β

σε huawei πως μπορουμε να αλλαξουμε τον ηχο για αυτην την ειδοποιηση; για να μην μας τρομαζει ; .

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δεν μπορεί να αλλάξει σε κανένα smartphone.

Μιχάλης

Τα έχω όλα ενεργοποιημένα αλλά δεν παίρνω μηνύματα έκτακτης ανάγκης. Καμία ιδέα;

Αντρέας

Κάντε κλικ στην επιλογή δεν έχω smartphone και ακολουθήστε τα βήματα να κάνετε εγγραφή χειροκίνητα το ίδιο έκανα εγώ που έχω κινητό xiaomi

Θάνος

Κώστα, έχω Sony Xperia Z5 Premium, με Android 7.1.1 (firmware 3761073091), αλλά δεν υπάρχει πουθενά επιλογή για ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης. Ούτε στις ρυθμίσεις, ούτε στα μηνύματα. Μπορώ να κάνω κάτι ή να γραφτώ στην υπηρεσία των ειδοποιήσεων με SMS;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.