Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

, Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για την καταπολέμηση του κορονοϊού

Το Folding@Home είναι ένα project του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ το οποίο χρησιμοποιεί χιλιάδες δικτυωμένους υπολογιστές – όπως ο δικός σας – για να δημιουργήσει έναν εικονικό υπερυπολογιστή που επεξεργάζεται στοιχεία προσπαθώντας βρει θεραπείες για ασθένειες όπως καρκίνος, ALS, Parkinson, Γρίπη και τώρα για τον κορονοϊό Covid-19.

Το λογισμικό είναι δωρεάν, το φορτώνεται στον υπολογιστή σας, αυτό με την σειρά του επικοινωνεί με τους κεντρικούς διακομιστές και λαμβάνει τις ονομαζόμενες “μονάδες εργασίας“. Στη συνέχεια, το Folding@Home τρέχει στο background του υπολογιστή σας όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται και αξιοποιεί την επεξεργαστική του ισχύ για να αναλύσει δεδομένα που απαιτούνται για να βρεθούν οι θεραπείες των παραπάνω ασθενειών και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης: Διαδικασία ενεργοποίησης απενεργοποίησης ειδοποιήσεων SMS έκτακτης ανάγκης

Πρόκειται για εργασίες που απαιτούν τεράστια ποσά επεξεργαστικής ισχύς από ένα υπολογιστή, έτσι αντί να βασίζεται σε ένα μόνο υπερυπολογιστή, το Folding@home αξιοποιεί και την δύναμη του δικού σας υπολογιστή (όταν αυτός δεν χρησιμοποιείται) ή ενώ συνεχίζετε με τις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς όμως να τον κουράζει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του Folding@home για την καταπολέμηση του κορονοϊού μπορείτε να βρείτε εδώ και μπορείτε να κάνετε λήψη του λογισμικού που είναι κατάλληλο για τον υπολογιστή σας εδώ (Windows, macOS, Linux).

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChriStef

Πολύ ενδιαφέρον… Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.