Dimensity 1200 και 1100: Τα flagship SoC των 6nm από τη MediaTek

MediaTek, Dimensity 1200 και 1100: Τα flagship SoC των 6nm από τη MediaTek

H MediaTek μπορεί να μη μπαίνει στο παιχνίδι των 5nm μέχρι το 2022, όμως παρουσίασε τα ανανεωμένα Dimensity 1200 και 1100 SoC, κατασκευασμένα με τη μέθοδο των 6nm. Ακόμα και με αυτή την αλλαγή αναμένουμε να δούμε βελτίωση σε κατανάλωση και επιδόσεις, τουλάχιστον σε σχέση με το Dimensity 1000 στα 7nm.

Το Dimensity 1200 είναι η premium πρόταση της MediaTek για τα “οικονομικά flagships”. Ο CPU έρχεται με έναν πυρήνα Cortex-A78 στα 3.0GHz, τρεις πυρήνες Cortex-A78 στα 2.6GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης Cortex-A55 στα 2.0GHz. Επιπλέον, υποστηρίζει οθόνες έως και 168Hz, ενώ το ISP πέντε πυρήνων μπορεί να αντέξει αισθητήρες κάμερας έως 200MP.

Το μικρότερο μοντέλο έρχεται και αυτό με πυρήνες Cortex-A78, όμως τέσσερις χρονισμένους στα 2.6GHz, χωρίς τον “μεγάλο” δηλαδή. Επιπλέον, βλέπουμε και εδώ τέσσερις πυρήνες Cortex-A55. Η διαφορά τους είναι πως το Dimensity 1100 μπορεί να σηκώσει οθόνες έως 144Hz και αισθητήρες κάμερας έως και 108MP.

Τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν την ίδια GPU, Mali-G77, με 9 πυρήνες, όπως είδαμε και στην περσινή σειρά 1000 της MediaTek. Το θετικό είναι ότι το AV1 video πλέον έχει hardware acceleration, ενώ βλέπουμε ενσωματωμένο 5G modem. Οι πρώτες συσκευές με τα νέα chipsets της MediaTek θα κυκλοφορήσουν τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, από εταιρείες όπως Realme, Xiaomi, Vivo και Oppo.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.