Ποιό είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης smartphone; [poll]

126

Αυξάνονται και πληθύνονται τα διαθέσιμα tabletόφωνα στην αγορά. Οι 5 ίντσες και άνω τείνουν να γίνουν το στάνταρτ τουλάχιστον για τις εταιρείες μιας οι καταναλωτές δείχνουν να μην εστερνίζονται αυτή την πορεία και να παραμένουν πιστοί στις κλασσικές διαστάσεις οθόνης των 4 και 4.3 ιντσών. Το debate για το ιδανικό μέγεθος οθόνης στα smartphone μας ξεκινάει.

Για εσάς ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος οθόνης και γιατί; Ψηφίστε και πείτε μας τη γνώμη σας με ένα σχόλιο.

iphone 5s xperia t2 ultra

126
Σχόλια

avatar
126 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
122 Σχολιαστές
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΝικοςΦανηςAvgerinosSteliosGk Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
Κυριακος
Επισκέπτης
Κυριακος

Νομίζω ότι οι 5 ίντσες είναι ένα καλό μέγεθος για να κάνεις τα πάντα, χωρίς να χρειάζεσαι βίντσι για τη μεταφορά ή να πρέπει να είσαι hiphoper για να το βάλεις στην τσέπη.
εννοείται πως για σερφάρισμα πρόκειται για λύση ανάγκης όταν είσαι εν κινήσει ή αν βαριέσαι να σηκωθείς από τον καναπέ.
γιατί τελικά τίποτα δεν είναι πιο βολικό από έναν desktop υπολογιστή (ούτε τα laptop τα θεωρώ βολικά, και ας τα χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο).

Νικος
Επισκέπτης
Νικος

Γιατι ετσι μ;αρεσει!!!

forneverarrow
Επισκέπτης
forneverarrow

Έχω S4 με 5″ αλλά θεωρώ ιδανικές τις 4.3″. Ενώ από επιδόσεις είμαι καλυμμένος, το μέγεθος είναι κάτι που με δυσκολεύει σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά έξω από το σπίτι ή το γραφείο. Ωστόσο, δυστυχώς τα 4.3″ μοντέλα είναι πολύ underpowerd (να δούμε βέβαια την κίνηση της Sony).

Νίκος
Επισκέπτης
Νίκος

Έχω nexus 4 με 4,7″. Έχοντας δουλέψει και με 5″ θεωρώ πολύ βολικό το Ν4..Οι 5″ είναι πιο καλές στην χρήση αλλά στην μετακίνηση (τουλάχιστον για μένα) δεν…έστω και οι 0,3″ κάνουν την διαφορά!!

Prototype
Επισκέπτης
Prototype

Καλημέρα! Εχω το νοτελι 3 αλλά πιστεύω ότι ένα κινητό με 4.7 είναι το “ταβάνι” τς άνεσης να μιλάς άνετα και να το δουλεύεις άνετα με το ένα χέρι και ταυτόχρονα να πεις ότι έχεις και μια οθόνη τς προκοπής – να μη βγάζεις και τα μάτια σου! αλλά είναι υποκειμενικό αυτό! Την Καλημέρα μου ξανά!

mikekodima
Επισκέπτης
mikekodima

Για εμένα θεωρώ πως η 4.3″ & 4.5″είναι αυτό που πρέπει!!!

Δημητρής
Επισκέπτης
Δημητρής

25% ΟΙ 5″ ?!? Υπερβολικό μεγάλο μέγεθος για “κινητό”. Σίγουρα δουλεύεις και βλέπεις καλύτερα σε μεγάλη οθόνη, αλλά στη μετακίνηση σίγουρα όχι!!

GiannisG
Επισκέπτης
GiannisG

And so it begins…

Enzo
Επισκέπτης
Enzo

Για μένα το ταβάνι ήταν η οθόνη το S3 (4,8) αλλά εφόσον η Samsung κατάφερε να έχει τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις με οθόνη 5”, η ιδανική διάσταση για μένα είναι πλέον 5”. Σε γενικές γραμμές θέλω την μεγαλύτερη δυνατή οθόνη με εξωτερικές διαστάσεις όσο το S4.

Με αυτό το μέγεθος οθόνης μου είναι εντελώς περιττή η χρήση tablet.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επέστρεφα σε οθόνες 4 ή 4,3”.

manolis
Επισκέπτης
manolis

για κινητό με έμφαση στα email-κλήσεις-SMS-chat τότε 4,5 με 4,7″.

Για κινητό με τα παραπάνω συν καμιά ταινία ή σειρά και συν παιχνίδια τότε 5,2 με 5,7″..

Οτιδήποτε παραπάνω για κινητό το θεωρώ άβολο μιας και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ χρειάζεσαι handsfree!!!

diofar
Επισκέπτης
diofar

Είχα το S2 στις 4.3, πολύ πλατύ. Έχω το GS4 mini στις 4.3 μακρόστενο, τέλειο.
Οπότε, 4.3 σε αναλογία 16:9.

iikostas1
Επισκέπτης

Έχοντάς περάσει από HTC στις 4.3 σε oneX στις 4.7 και σε GS4 στις 5 και τώρα σε note3 στις 5.7 πιστεύω πως ένα μέγεθος από 4.7 με 5 είναι το ιδανικό μέγεθος για smartphone… να μπορείς να το χειρίζεσαι με το ένα χέρι καθώς και να έχεις άνετη περιήγησή στο διαδίκτυο… από εκεί και πέρα, όσο πιο μεγάλη οθόνη τόσο πιο τέλειο gaming..

ΑντώνηςΤ
Επισκέπτης
ΑντώνηςΤ

Με αφορμή ο Xperia Z compact, και συγκρίνωντας το με το μέγεθος του XperiaSP (που ακόμα δεν καταλαβαίνω τα 0.5mm που χάνει στο μήκος μόνο και μόνο για τα 3 led του) θεωρώ ότι το ιδανικό μέγεθος είναι στις 4.5 inches (το Z Compact με τις διαστάσεις του Xpera SP). Δυστυχώς το compact θα μπορούσε να έχει λίγο μεγαλύτερη οθόνη στις ίδιες διαστάσεις (όχι ότι τα 0.2’’ κάνουν τεράστια διαφορά). Βέβαια βλέποντας τα περιθώρια μην ξεχνάμε ότι οι σχεδιαστές δεν στριμώχνουν μόνο την οθόνη αλλά και όλο το υπόλοιπο hardware του κινητού στις διαστάσεις αυτές οπότε ίσως να μην τους «έπαιρνε» μεγαλύτερη οθόνη.

jonjon
Επισκέπτης
jonjon

Εγώ note με 2 ιδανικό για εμένα είναι 4.7-5.2 αν είναι σαν το g2 με ελάχιστα bezel.

NickShark
Επισκέπτης
NickShark

Εγώ ένα ξέρω αν πας σε μεγάλες ίντσες ..Δεν γυρνάς πίσω με τίποτα. Όλα θέμα συνήθειας είναι .

Δημήτρης
Επισκέπτης
Δημήτρης

Νομίζω ότι αν πρέπει να βάλουμε κάπου ένα όριο, αυτό θα πρέπει να έχει να κάνει με τις συνολικές διαστάσεις του τηλεφώνου και όχι με το μέγεθος της οθόνης. Όσο πιο μεγάλη οθόνη καταφέρει να χωρέσει ένας κατασκευαστής μέσα σε ένα πλαίσιο, τόσο το καλύτερο! Για μένα το όριο είναι η τσέπη. Το τηλέφωνο θα πρέπει να χωράει άνετα σ´ αυτή ώστε να μπορεί κανείς να κάθεται χωρίς να κινδυνεύει να το σπάσει.

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος
Επισκέπτης

Από 4.5 έως 5 είναι ό,τι πρέπει.4.7 έβαλα αλλά ένα Note 3 δε θα με χαλούσε καθόλου!

Dimitris Tsints
Επισκέπτης
Dimitris Tsints

4.3-4.7, στο poll ψηφισα 4.5 που είναι ο μέσος όρος. Προσωπικά χρησιμοποιώ Nexus 4 (4.7″) αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσα να δουλέψω και ένα με μεγαλύτερες ίντσες και ελάχιστο bezel όπως το LG G2.

Marinos
Επισκέπτης
Marinos

Από 6″ και πάνω και αδιάβροχο οπωσδήποτε. Σε απαλλάσει από την ομπρέλα τις βροχερές μέρες… Ας σοβαρευτούμε, οι 4.3″ – 4,5″ είναι το ιδανικό μέγεθος για μια συσκευή που την αποκαλούμε “κινητό” τηλέφωνο και την χρησιμοποιούμε κυρίως γι αυτό το σκοπό.

Μάκης
Επισκέπτης
Μάκης

Θέλω μια αρκετά μεγάλη οθόνη ώστε να μπορώ να χειρίζομαι το κινητό με το ένα χέρι . Οπότε οι 4,5 – 4,7 είναι μονόδρομος . Όταν πας στις 5″ όσο ελάχιστα bezels και να εχει δε μπορείς να φτάσεις κάθε γωνία με το ένα χέρι. Προσωπικά αν θα αγόραζα κάποιο κινητό τώρα θα επέλεγα το Xperia Z1 compact γιατί εχει κορυφαία χαρακτηριστικά στις ιδανικές για μένα αναλογίες .

Darth
Επισκέπτης
Darth
NJ67
Επισκέπτης

Εγώ παιδιά είχα iPhone 3gs που έχει 3.5″,Samsung Galaxy S2 που έχει 4.3″ και τώρα έχω Sony Xperia T που έχει 4.5″.Και πρέπει να πω ότι το ιδανικότερο από τα τρία ήταν το Xperia T στις: 4.5″ διότι και είναι άνετο στην μεταφορά(από το μικρό bezel που έχει πάνω) αλλα και άνετο στα παιχνίδια,σερφάρισμα στο internet και άλλα πράγματα και δεν χρειάζεται να πάρεις ένα κινητό με μεγαλύτερες ίντσες κατά τη γνώμη μου.Οπότε γι’αυτό ψηφίζω 4.5″

Αποστόλης Ρόδος
Επισκέπτης
Αποστόλης Ρόδος

Για μένα 4.3 με 4.7 MAX και με μικρα bezels… Ψήφισα τις ενδιάμεσες 4,5 ίντσες

Στέργιος
Επισκέπτης
Στέργιος

Πάνω από 5,5 ίντσες για να μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς να κουράζεται το μάτι σου.
Μεγάλη οθόνη = πλεονέκτημα.

Tasos
Επισκέπτης
Tasos

3,7 αντε 4 ιντσες ποιο πανω ειναι υπερβολή

Thodoris1988
Επισκέπτης

Το θέμα δεν είναι το μέγεθος της οθόνης για το χέρι αλλά το Bezel. Το Galaxy S3 με τις 4,7 και το Galaxy S4 με τις 5 έχουν το ίδιο μέγεθος, λόγω Bezel. Για αυτό το λόγο θα επιλέξω ανάμεσα σε αυτά τα δύο και τελικά επιλέγω 4,7.

Υ.Γ. Οι 4″ του iPhone όπως βλέπετε και στα αποτελέσματα δεν είναι στις γενικότερες επιλογές των επισκεπτών.

apostolos
Επισκέπτης
apostolos

Οι 4.3 είναι το ιδανικό μέγεθος (ή 4.7 με ελάχιστο bazel)

Κυριάκος
Επισκέπτης
Κυριάκος

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι μόνο το μέγεθος της οθόνης που μετράει.

Τα περιθόρια γυρο από την οθόνη είναι επίσης παράγοντας, είναι ο λόγος που προσωπικά δεν αγόρασα το Ζ1 της Sony, μου φαινόταν τεράστιο στο χέρι μου και την τσέπη.

Επίσης τα onscreen κουμπιά για μένα είναι παράγοντας, δεν έχω παράπονο από G2 που έχω περίπου 2 μήνες τώρα αλλά οι 5,2 ίντσες γίνονται ουσιαστικά 5 από τον χώρο που πιάνουν τα softkeys (ναι ναι ξέρω… μπορείς με root να τα κρύβεις και σε κάποιες εφαρμογές γίνονται μικρότερα χωρίς root αλλά και πάλι είναι ένα θέμα για εμένα).

Και γιατί δεν αγόρασα samsung θα μου πείτε… και μικρά περιθόρια και κουμπιά εκτός οθόνης…
Γιατί?
Γιατί έτσι μας αρέσει! Γούστα είναι αυτά!
Ψηφίζω 5 ίντσες αν και έχω 5,2 αφού το συνολικό μέγεθος της συσκευής είναι 5 ιντσών και το οφέλημο μεγεθος της οθόνης επίσης είναι 5 ίντσες (τουλάχιστον στο stock LG rom).

Φιλικά!!!

Χρήστος Παπαβασιλείου
Επισκέπτης
Χρήστος Παπαβασιλείου

Οι 4.3 ίντσες σε συσκευή με μικρά περιθώρια είναι η καλύτερη επιλογή για κινητό. Ζηλεύω τους χρήστες iphone5 + αν και έχω nexus 4 με 4.7. Απολαυστική η μεγάλη η οθόνη αλλά για τα δικά μου χέρια είναι μεγάλη! Και γενικά ενώ τα καταφέρνεις με ενα χέρι σε μια συσκευή με 4.7 είναι στιγμές που θα βάλεις και το άλλο χέρι! Ή όπως έχει συμβεί πολλές φορές σε εμένα, όταν χειρίζομαι το κινητό μου με ένα χέρι αν με σκουντίξει κάποιος θα μου φύγει γτ δεν το κρατάω καλά!

4.3 ίντσες λοιπόν αλλά όχι σαν το Z1 compact που είναι λίγο πιο κοντό από το nexus 4 που έχω. $.3 ιντσες με bezels αλλά LG G2. Θα ήταν ιδανικό

Mergeo
Επισκέπτης
Mergeo

5 ίντσες είναι το τέλειο!!
Galaxy S4 rulez !!
🙂

DIMIS
Επισκέπτης
DIMIS

4.5 inches…είναι το ιδανικό μέγεθος…από εκεί και μετά η κατάσταση πρακτικά αρχίζει να…δυσκολεύει…

Dimitris k
Επισκέπτης
Dimitris k

Απο τις 3,8 πηγα στις 4,7. Δεν υπαρχει επιστροφη. Ακομα και 5 ιντσες δε θα με χαλαγαν. Ενταξει, χρειαζεται και δευτερο χερι σε πολλες περιπτωσεις, αλλα τα πλεονεκτηματα ειναι πολυ περισσοτερα. Για τους φιλους που λενε οτι ενα τηλεφωνο πρεπει να ειναι μικρο, η γνωμη μου ειναι οτι δε μιλαμε πλεον για “τηλεφωνα” με την κλασικη εννοια. Μιλαμε για μικρους υπολογιστες που μπορουν να κανουν και τηλεφωνικες κλησεις.

almir
Επισκέπτης
almir

4.7 είναι το max. αλλά κ ενα
πολύ καλό μέγεθος για πλοήγηση στο internet κ αναπαραγωγή video…!

xariss4Mini
Επισκέπτης
xariss4Mini

4.3 katoxos s4 mini pisteuw einai oi kaluteres intses gia metafora t kinitou se tseph

tech21man
Επισκέπτης
tech21man

Ειχα κινητα με απο ολα εως 4,8 ιντσες. Οταν μιλαμε για κινητα δεν χρειαζεται υπερβολικο μεγεθος στην οθονη εκτος πια και αν το εχεις κανει media player.

Το καλυτερο και πιο ανετο ηταν το xperia mini για μενα, χωρουσε παντου, το εποιανες αρκετα ευκολα και εκανε τα παντα για τις λιγες στιγμες που χρειαζεσαι ιντερνετ η μουσικη. Και αν δεν το σκαλιζεις πηγαινε 5 μερες (ταλαιπωρημενο που το εχει τωρα η γυναικα μου).

Αλλα φανταζομαι οτι λιγοι ειναι αυτοι πλεον που ψαχνουν για τηλεφωνο με εμφαση στο τηλεφωνο…4,3 ισως ειναι το ιδανικο τοτε. Το xperia mini z πως το λενε.

savvas94
Επισκέπτης
savvas94

Είχα για τρία χρόνια smartphone στις 3.2. Τώρα που πήγα στις 4.3 μου φαίνεται λίγο μεγάλο. Και όχι τόσο σε μεταφορά (πρόβλημα στην τσέπη κλπ), αλλά στην άνεση που δεν έχω όταν χρειαστεί να είμαι στο δρόμο και να το έχω στα χέρια μου. Πλέον είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση με μόνο ένα χέρι, οπότε σε περιορίζει πολύ αν είσαι όρθιος και κρατάς κάτι ακόμα στο άλλο χέρι. Όποτε αναγκάζομαι να το κάνω έτσι δεν φτάνω όλα τα σημεία της οθόνης και το κινητό είναι πάντα επίφοβο να μου πέσει… έβαλα όμως ιδανικές τις 4.3 γιατί προσφέρουν πολλά, σίγουρα όμως δεν πρόκειται να πάρω κινητό με μεγαλύτερη οθόνη.

demetrius
Επισκέπτης
demetrius

σαν το xperia z ultra(που θα ηθελα να εχω!!)εντάξει δεν υπάρχει..!!

AKIS
Επισκέπτης
AKIS

Το καλύτερο μέγεθος είναι οι 7 ιντσες Τώρα που τα κινητά γίνονται πιο λεπτά και ελαφριά είναι ευκαιρία για κάτι τέτοιο με πενάκι εννοείται. Το ιδανικό βέβαια είναι να υπάρχει αυτό το μέγεθος σε ευκαμπτη οθόνη όπως το βιντεάκι της samsung όπουτο tablet διπλώνει και γίνεται κινητό
Πιστεύω ότι δεν είμαστε πολυ μακριά

Chris9
Επισκέπτης
Chris9

Κάτοχος xperia z (5 ιντσο) με βολεύει βέβαια νομίζω οι 4.7 με μικρό bezel θα ήταν λίγο καλύτερα αλλά η διαφορά είναι πολύ μικρή κατά τα άλλα μεγέθη νομίζω είναι μη βολικό κάποιος να πάει αλλά υπάρχουν και ατομα που τα γουστάρουν

Gmis
Επισκέπτης
Gmis

εγω ψηφισα 4” . ουτε μεγαλη ουτε μικρη . ετσι κι αλλιως για κινητα δεν μιλαμε ?

jimo
Επισκέπτης
jimo

πιστευω οτι το συνολικο μεγεθοσ ενος κινητου δεν πρεπει να ξεπερναει σε διαστασεις αυτες του Iphone 5 αν καταφερουν και βαλουν οθονη 4.3 ιντσες στο Iphone (αν και οι 4 ειναι μια χαρα για ολεσ τησ δουλειες) χωρις να χαλασουν τον τροπο που το χειριζεσαι με ενα χερι θα ειναι το απολυτο κινητο σε θεμα ευχρηστιας μεταφορας παραγογικοτητας !!

αν καποιος θελει κινητο με μεγαλη οθονη ας παρει tablet !!!!

fanis
Επισκέπτης
fanis

ψηφισα 5” γιατι δουλεψα τετοιο κινητο αλλα και 5.2” με bezel σαν του g2 για μενα ειναι πολυ ενταξει…

Φίλιππος
Επισκέπτης
Φίλιππος

Καλές οι μεγάλες οθόνες, αλλά έχει καταντήσει γελοίο…Ειδικά όταν βλέπω κάτι παιδάκια με Note να μιλάνε στο τηλέφωνο, κλαίω απ’τα γέλια!
Ιδανικό μέγεθός μεταξύ 4,3 και 4,7 αν και τώρα έχω 5,2…Περιμένω πως και πως το Z1 compact!

nikos
Επισκέπτης
nikos

Εγω δεν εχω βαλει οριο τις ιντσες βλεπεις πχ s3 και g2 με ιδιο μεγεθος το ενα 4,7 και το αλλο 5,2.
Αυτο που κοιταω ειναι να μπορει ο αντιχειρας και ο δεικτης μου να αγκαλιασουν το κινητο

Mpoklis
Επισκέπτης
Mpoklis

5.2 με τις διαστασεις του G2. Οτι πιο ιδανικο!

manos
Επισκέπτης
manos

4.7-5.2 ειδανικο για μενα!!

Kosmas
Επισκέπτης
Kosmas

εγω παιδια που εχω το nokia lumia 520 θεωρω πως οι 4 με 4.5 ιντες ειναι αρκετα καλες για καθημερινη χρηση( τηλεφωνα,σερφαρισμα,κανα παιχνιδακι κ βολευει και στην τσεπη). αλλιως μετα θεωρω παμε σε κινητα-tablet.

GeeZe Jacksoné
Επισκέπτης
GeeZe Jacksoné

Για ‘μένα από 5.5 εώς 6 είναι τέλειο.

Beholder
Επισκέπτης
Beholder

Τι έγινε ρε παιδιά ???
Η τέλεια αναλογία των 3.5-4.0 ιντσών κατά την Apple και τους fans, παίρνει μόνο 7% ???
Θα τρίζουν τα κόκαλα του Jobs… αλλά έτσι είναι, μεγάλωσαν πλέον οι αντίχειρες, εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος.

Tse
Επισκέπτης
Tse

Πιστεύω 5″ είναι το ιδανικότερο μέγεθος αλλά η συσκευή να ξεπερνάει 137 x 70 mm σε διαστάσεις.
πχ Xpeiria zl 131.6 x 69.3mm η Galaxy S4 136.6 x 69.8mm

runner
Επισκέπτης
runner

Πριν 2,5 χρονια θα ελεγα οτι το ιδανικο μεγεθος ειναι 3,7-4″. Αφου πηρα κινητο 3,7″ και το δουλεψα, με τον καιρο αναθεωρησα οτι το ιδανικο για εμενα θα ηταν 4-4,3″. Πλεον εχω κινητο με 4,7″ και πιστευω οτι το ιδανικο ειναι στις 4,3-4,7″. Παραπανω απο 4,7″ το θεωρω δυσχρηστο σε φορητοτητα. Ακομα και το 4,7″ το θεωρω μεγαλο αλλα ανεκτο και ξεκουραστο για browsing.

Συνεπως αναμεσα 4,3″-4,7″ ψηφιζω το ενδιαμεσο.

Βεβαια σε αυτα παιζουν ρολο και το bezel.

Με λιγα λογια το ιδανικο μεγεθος αλλαζει με τα χρονια αλλα θα πρεπει να μπει και ενα ταβανι. Ειναι τρομερα ακαλαισθητο να βλεπεις κινητα 5,5″. Χωρις bluetooth ή handsfree, δεν μπορεις να τα δουλεψεις καθως νιωθεις οτι εχεις εβαλει ενα τηγανι στο κεφαλι σου.

gpower
Επισκέπτης
gpower

Ειπα να βαλω απο 5.5 και πανω αλλα τελικα εβαλα 5.2-5.5.Απλα γιατι παντα μου αρεσαν οι μεγαλες οθονες και ποτε δεν ειχα προβλημα οπως ολοι που γκρινιαζουν γιατι τα μεγαλωνουν καθε χρονο.Γιαυτο και μου εκανε εντυπωση που πρωτο ειναι το 5 ιντσες.Απο την μια ολοι την βρισκουν να κραζουν και απο την αλλη πανε και τις ψηφιζουν.

Beowolf
Επισκέπτης
Beowolf

Kατοχος htc one με 4,7”.

Ψηφισα 5”, αν και τις θεωρω οριακά ταβανι. Μια σωστοτερη τοποθετηση μου ειναι 4,5”-5”, αλλά αν μπορει η κατασκευαστρια να διαχειριστει το εξωτερικο μεγεθος και πεντε ιντζες ειμαστε ΟΚ.

Με τις 4,7” του one, εχω ουσιαστικα καταργησει το tablet που επιτηδες ειχα αγορασει προ 2ετιας στις 7”. Αν ειναι να κουβαλαω 10” μαζι μου,…κουβαλαω και το λαπτοπ και ειμαι ο αρχοντας της ανεσης. Το ταμπλετ πλεον το χρησιμοποιω περιστασιακα μόνο σαν book reader, ή movie player, μακρια απ το σπιτι. Το One πλεον τα κανει όλα….ασε που και στο σερφαρισμα κανει καλο, διοτι απο καποια στιγμη και μετά σε κουραζει – το κλεινεις, και κανεις και κατι διαφορετικο στην ζωη σου!

Nio
Επισκέπτης
Nio

Μεχρι 12.5 ιντσες παραπανω δεν παει παιδια… Ειναι υπερβολικο.!

killbillgr
Επισκέπτης
killbillgr

Θα ήθελα να βρίσκονται τα κινητά στις 4,3″ έως 4,7″ ίντσες. Όσο για τα 5″ ίντσα η θα πρέπει να μην έχουν μεγάλα κάδρα και να πέσει το βάρος τους κατά πολύ, για να μπορείς να βαδίζεις χωρίς να πέφτει το παντελόνι ή να πούμε στους σχεδιαστές ρούχων να κάνουν καλύτερες τσέπες για χάρη τον 5″ ιντσών. Εαν κάποιοι θέλουν 5″+ ίντσες να καταφύγουν σε Tablet. Γιατί κάθε χρόνο. Βλεπουμε τα κινητά γίνονται και όλο ποιο μεγάλά που στο τέλος αντί να κουβαλάμε κινητά στο τέλος μας βλέπω να κουβαλάμε κορνίζες….
ειμαι κάτοχος Nokia lumia 920 και Iocean X7 5″ ίντσες και Nokia 700

Βασίλης Μπαλτζ
Επισκέπτης
Βασίλης Μπαλτζ

Έχω το z ultra με τις 6.44ιντσες και δεν το χόρταινω. Πλέον δεν υπάρχει γυρισμός σε κάτι πιο πιο μικρό. Πάρτε το χαμπάρι σε κάνα δυο χρόνια όλοι με 5 και 6ιντσα τηλ θα γυρνάμε.

Kilplix
Επισκέπτης
Kilplix

4.7 πιστευω ειναι το καλυτερο γιατι δεν ειναι ουτε πολυ μικρο ουτε πολυ μεγαλο κανοντας το ιδανικο για multemedia,sefing και gaming

Akis S
Επισκέπτης
Akis S

Πιστεύω πως 4.7 το πολύ 5 είναι η καλύτερη διάσταση (αυτή δηλαδή που καθιστά τη χρήση ταμπλετ εκτός παιχνιδιού). Ως κάτοχος 5 ιντσών(galaxy s4) έχω δυσκολία στη χρήση με το ένα χέρι (δηλαδή όταν είμαι πάνω σε 2 ρόδες και να χρειαστεί να το βγάλω από την τσέπη, ενώ είναι και καινούργιο στάζει ιδρώτας :p )
ΥΓ : Βλέπω και ακούω ότι οι περισσότεροι παραπονιέστε ότι δε χωράει στις τσέπες, ρε παιδιά πραγματικά δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με καμία τσέπη παντελονιού με 5 ίντσες, πως βρίσκετε παντελόνια με τσέπες που δεν χωράνε ούτε 5 ίντσες? 😛 εννοείτε μαγιό?

Κώστας
Επισκέπτης
Κώστας

4.5-4.7 για μένα είναι ότι το καλύτερο μην αναφέρω συσκευές όπως p6, LG L2,με μικρά bezels . αν και αυτή τη στιγμή εχω note3 & HTC one τα(μικρα) έχουν άλλη χάρη στο χέρι και δεν θέλουν τσαντάκι.

ΑΡΗΣ
Επισκέπτης
ΑΡΗΣ

Εξαρτάται …Οι έως 25 ετών σίγουρα θέλουν φορητή t.v! ( κ κάποια πιο μεγάλα “παιδιά” επίσης) Οι πιο πάνω σε ηλικία ( νομίζω) θέλουμε έως 4.3″ κ μάλιστα με ελάχιστα bezel .

Kostas
Επισκέπτης
Kostas

Για μενα απο 4-4,7 ειναι πολυ καλο το μεγεθος. Ψηφισα 4,5 βεβαια, αφου δεν ειχε πολλαπλη επιλογη. Απο κει και πανω νομιζω οτι γινεται δυσχρηστο και ογκωδες.
Καποτε ψαχναμε κινητα οσο πιο μικρα γινοταν. Τωρα εχουν ερθει τα πανω κατω.

Aston Putcher
Επισκέπτης
Aston Putcher

Οτιδήποτε πάνω από 4.3″ είναι απαράδεκτο για smartphone. Ίσως να είναι ιδανικό για χιονοπέδιλο, pad κοπής κρέατος, ρακέτα ή ταψί, αλλά όχι για κινητό. Άσε που όπως πάνε σε λίγο θα θέλεις κοτσαδόρο με τρέιλερ ή παλετοφόρο για να μετακινήσεις ένα κινητό. Αν αφαιρέσεις το “mobility” από μία συσκευή, παύει να λέγεται “mobile”.

teo
Επισκέπτης
teo

ψήφισα 4,5” αλλά συνήθως εξαρτάται από την ηλικία ας πούμε οτι οι ηλικίες 13-17 είναι αρκετά καλές οι 4” μετά από τα 18 η μεγάλη οθόνη παίζει πολλή ρολο γιατί χρησιμοποιουν το κινητό για πολλά περισσότερα πράγματα

Emmanuel
Επισκέπτης
Emmanuel

Η τέλεια οθόνη είναι αυτή που βολεύει τον καθένα. Αν έχεις τα δάχτυλα του Καριμ Αμπντουλ Τζαμπαρ το ΝΟΤΕ 3 είναι λίγο μικρό ….. Αν πάλι έχεις τα δάχτυλα των Ουμπα Λουμπα, οι 3” είναι πολλές!!! Οπότε ο καθένας πέρνει οτι του βολεύει.

Δημήτρης
Επισκέπτης
Δημήτρης

Στο δικό μου (μικρό) χέρι οι 4 ιντσες ειναι τέλειες. Ο αντιχειρας μου φτάνει απο ακρη σε ακρη ενω απο τις 4.3 και πάνω δυσκολεύομαι. ..αλλα ενας με μεγαλύτερα χερια χειριζεται τις 5 με την ιδια ευκολία..

Όλα ομως θα είναι τέλεια οταν επιτέλους οι σαμσουνγκ και τ’αλλα τα παιδιά φυσικά βγάλουν επιτέλους τα αναδιπλουμενα κινητα στην αγορά.

Αναστάσης
Επισκέπτης
Αναστάσης

4,7 είναι αρκετά καλό εφόσον δεν ξεφεύγει από το μέσο μέγεθος τσέπης και είναι το όριο αντοχής τις τσέπης jean… Άνετα θα έπερνα και με 5+ αλλά μιλάμε για smartphone όχι για phablet

Αναστάσιος Γιαχαλής
Επισκέπτης
Αναστάσιος Γιαχαλής

Κατά τη γνώμη μου οι 5 ίντσες είναι η κορυφή για ένα smartphone. Βέβαια με το LG g2 τείνω να αναθεωρήσω λιγο. Το ότι έχει καταφέρει να βάλει μία οθόνη 5.2 ιντσών σε ένα “σασί” που το κάνει μικρότερο από το Sony xperia z π.χ. ειναι πολύ θετικό. Δηλαδή οι εταιρίες προσπαθούν να αυξήσουν την οθόνη, αλλά μικραίνοντας τα περιθώρια (bezels) να κάνουν τα κινητά να φαίνονται μικρά. Βέβαια μία οθόνη 6 ιντσών π.χ. όσο και να μικραίνουν τα bezels, δεν παύει να είναι μία “παντόφλα” που τουλάχιστον σαν τηλέφωνο θα με δυσκόλευε.

panagiotisa
Επισκέπτης
panagiotisa

4.7″ με 5″
παιδια δεν ζουμε στο 2007 (και τοτε το iphone παντοφλα το ελεγαν καποιοι)
δουλεψτε ενα κινητο με με νορμαλ διαστασεις (οχι καμια κινεζικη τεραστια migato) στις 5″ και μετα δουλεψτε σε ενα με 3.5″ NO WAY!!!
πιστευω σε 1 χρονο οι 5″ θα ειναι το μινιμουμ

Γιώργος
Επισκέπτης
Γιώργος

Μεγάλο παράγοντα παίζει και το βάρος. ΠΧ το Lumia 820 είναι 4.3 αλλά βαρύ. Το S4 Mini είναι 4.3 και πανάλαφρο. Νομίζω 4.5 είναι το ιδανικό κινητό. Κινητό έτσι, όχι κουβαλάω μαζί φορτιστές, καλύμματα, τσάντες, στυλό κτλπ. Αλλιώς πάμε σε άλλη κατηγορία. κ-ι-ν-η-τ-ο-

sokopa
Επισκέπτης
sokopa

Για κινητό είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις 4,3″ του S2 μου και νομίζω είναι ιδανικό για να χωράει στο χέρι

Tryf
Επισκέπτης
Tryf

Αν το θέλεις πρώτα σαν τηλέφωνο και μετά σαν smartphone τότε οι 4-4,3 ίντσες είναι καλά. Αν το θέλεις πρώτα σαν υπολογιστη τσέπης και μετά σαν τηλέφωνο τότε θέλεις πάνω από 5,5 ίντσες.

serpico
Επισκέπτης
serpico

Πιστεύω πως το ιδανικότερο μέγεθος είναι 4.3″-4.7″ ανάλογα και με τις συνολικές διαστάσεις της συσκευής.

Βασίλης Μ.
Επισκέπτης
Βασίλης Μ.

Προσωπικά έχω κινητό με 4.3 ίντσες και ακόμα δυσκολεύομαι να φτάσω όλη την οθόνη με τον αντίχειρα. Νομίζω πώς ο ιδανικός συμβιβασμός θα ήταν οι 4 ίντσες και ανάλυση 720p.

Ανέστης
Επισκέπτης
Ανέστης

Κοιταχτε εγω εχω το Xperia T στις 4,55 και μου ειξναι μια χαρα εως και λιγοτερο απο αυτο που μπορω και με βολευει να κρατησω, εχοντας και ενα σχετικα μεγαλο χερι που επιασα Xperia Z, Z1 SGS4 μου φανηκε ιδανικοτατο το μεγεθος,
Μετα σε iphone οχι οτι μου πεφτει και τοσο μικρο δα αλλα ας ειμαστε και λιγο εγωιστες.
Πανω απο 5 (δλδ 5,5-6,4) φευγει το πραμα, Z Ultra και Τ2 Ultra θα παρω για tablet και οχι γι ακινητο.
Αρα για μενα απο 4-5 ειναι ενα ιδανικο μεγεθος αλλα 5 θ λεγα ειναι το καλυτερο

stavros
Επισκέπτης
stavros

Κάτοχος Desire S με 3,7 ίντσες πήρα και ένα inew – V3 με 5 ίντσες. Απλά τέλεια. Νομίζω το ιδανικό μέγεθος τώρα.

tetra82
Επισκέπτης
tetra82

Πανω απο 5.5. Aν πας σε Note 3 δεν γυρνάς πίσω!

Aris Pateras
Επισκέπτης
Aris Pateras

Έχω το G Pro (LG φυσικά) με οθονάρα 5,5″. Δεν παίζεται το εργαλείο! Να σας πω κάτι έτσι μιας και γνωριστήκαμε τώρα? Παρακάτω ΔΕΝ πρόκειται να πέσω! Μεταξύ μας, έτσι? ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ! Και φυσικά ΠΑΝΤΑ LG!

Zόρζ
Επισκέπτης
Zόρζ

Εγώ είμαι της γνώμης, να έχω ένα κινητό 4-4.5 ίντσες και ότι άλλη δουλειά χρειάζομαι με μεγαλύτερη οθόνη να χρησιμοποιώ το tablet ή τον σταθερό υπολογιστή ακόμα καλύτερα! Είμαι χρήστης Samsung Galaxy S3 και δεν αντέχω όταν δεν μπορώ να κάτσω γιατί χτυπάει το κινητό μου στο μπούτι….

Αλέξανδρος
Επισκέπτης
Αλέξανδρος

5.5″ και πάνω πλέον διότι, ένα έχεις android και κατεβάζεις softkeys και τα τοποθετείς όπου θέλεις στην οθόνη και δουλεύεις άνετα με το ένα χέρι και δύο έχεις ένα μικρό Ταμπλετάκι και κανείς σχεδόν τα πάντα από εκεί.
Όποιος χρησιμοποιήσει μεγάλο κινητό δύσκολα γυρνάει πίσω γιατί πλέον μιλάμε για υπολογιστές χειρός και όχι για μια συσκευή που απλά πραγματοποιεί κλήσεις.

alex
Επισκέπτης
alex

5” αλλα μονο αν ειναι borderless σα το G2. Αλλιως σε κινητα με λιγο παχια πλαισια 4,7”.

βαγγελης
Επισκέπτης

Εχω το g2 ειναι τελειο δεν γυριζω πισω!!!

kabamaru
Επισκέπτης
kabamaru

4,5 !!!!
Θα ψήφιζα και 4,7 αν έχει μικρά τα περιθώρια γύρω γύρω. Δύσκολα για παραπάνω.

JohnWave
Επισκέπτης
JohnWave

Ψήφισα 4.7 γιατί και χειρίζονται άνετα με το ένα χέρι ( ο αντίχειρας μου φτάνει στα πάνω πάνω κουμπιά χωρίς δυσκολία και αυτό είναι το σημαντικό κριτήριο για μένα ) και δεν δημιουργούν κανένα θέμα στην τσέπη. Ίσως οριακά να έπαιρνα κι ένα κινητό στις 5 με μικρά bezels ώστε να μη ξεφεύγει το συνολικό ύψος του κινητού.

dimitris
Επισκέπτης
dimitris

Οι 5 inches ειναι το τελειο μεγεθος διοτι οι περισσότερες ειναι full hd και τα βλεπεις ολα τελεια σε μεγαλη οθονη χωρις να κολαει το βίντεο στο YouTube στο hd για παραδειγμα.

kostas
Επισκέπτης
kostas

LG G2 το επαγγελματικο μου και XPERIA SP το προσωπικο μου…αρα 4,5 – 5 ιντσες και βεβαια το ασυγκριτα βολικο σχημα του g2 με τα ανυπαρκτα περιθωρια γυρω γυρω…

tarif16
Επισκέπτης
tarif16

με nexus 4 ψηφιζω 4,3 ιντσες.αντικειμενικα μπορεις να το χειριστης μ ενα χερι ανετα και αν συνδυαστει με καλα specs και design θα ηταν η ιδανικοτερη και βολικοτερη επιλογη.στο κατω κατω της γραφης τηλεφωνο ειναι…βεβαια και αυτη η αποψη ειναι λιγο υποκειμενικη γιατι ενας 2μετρος ανθρωπος μπορει υποθετω να κανει ανετα μ ενα χερι με 5,5+ ιντσες οτι μπορω να κανω εγω με 4,3 που ειμαι 1,80.

Danny
Επισκέπτης
Danny

4.7 ιντσες ασυζητητι!!GALAXY NEXUS ιδανικό μέγεθος οθόνης!!

bonamin
Επισκέπτης
bonamin

Πιστεύω πως 4 ίντσες είναι το sweet spot για κανονική χρήση, απλά για όσους κάνουν παραπάνω απο κανονική χρήση, 4,5 με 5 είναι ακόμη πιο άνετα.

Πάνω απο 5 νομίζω πως είναι υπερβολή. Το δικό μου κινητό είναι 4,7″ και με μερικά παντελόνια έχω πρόβλημα. Μένει απέξω. Επίσης στα δικά μου χέρια, με τα δικά μου δάκτυλα, 4,7″ ήταν η μέγιστη διαγώνιος για να μπορώ να κάνω χρήση με το ένα χέρι και τον αντίχειρα.

( ΦΥΣΙΚΑ παίζει και ρόλο το σχήμα του κινητού, και τα περιθώρια γύρω απ’την οθόνη )

Εν τέλη, αποφάσισα πως το One, ηταν το κινητό για τα χέρια και τα μάτια μου, και τελικά είμαι 110% ευχαριστημένος.

Spiros
Επισκέπτης
Spiros

Παρότι μόλις 16 χρόνων το ιδανικο μέγεθος κινητού (για μένα) ειναι οι 5.5-6 ίντσες

Bill
Επισκέπτης
Bill

4.3 ψήφισα μιας και έχω το mi2s τώρα το παλιό μου iphone 3gs μου φαίνεται μικρό άρα είναι και θέμα συνήθειας αν και το θεωρώ μεγάλη οθόνη, θα έλεγα πως μετράει το μέγεθος του κινητού, πχ για μια οθόνη σε όλο το μέγεθός του θα μπορούσε να χωρέσει και μια 5,5 ιντσών οθόνη και να φαίνεται σε διαστάσεις μικρό.

george
Επισκέπτης
george

Απο τη στιγμη που παιρνεισ το note 3 δε θα γυρισεισ πισω ποτε

Stefanos29
Επισκέπτης
Stefanos29

@Χρήστος παπάΒασιλείου με νιωθεις φίλε.. Έχω και εγώ nexus 4 αλλα πραγματικά ζηλεύω αυτούς που έχουν iphone5 διότι πολύ απλά κάνουν τα πάντα με το ένα χέρι ενω εγώ συχνά πυκνά χρησιμοποιώ και το 2ο.. Ακόμη και αν είμαι 1.85 και αρκετά μεγάλα χέρια…

Xristos
Επισκέπτης
Xristos

Εγώ ψήφισα τις 4 ίντσες παιδία. Αλλά μετά απο σκέψη έχω να πω ότι (δεν το έχω κάνει πάντως) έπρεπε να έχουμε ένα κιντό με μικρή αξία για να κάνουμε τα τηλέφωνα μας μικρό και βολικό με μικρές δυνατότητες και μετά να είχαμε ένα tablet 8 ιντσες (για εμένα) και εκει να είχαμε τα καλούδια μας. Έτσι θα γλιτώναμε και αρκετά χρήματα, δεν θα φοβόμασταν που αφήνουμε το κινητό πχ σε πια τσέπη (κωλότσεπη). Anyway καλά να είμαστε, δουλείες να έχουμε να κάνουμε τα γούστα μας.

spiros
Επισκέπτης
spiros

Αν και κάτοχος Nexus 5 (5″), στην δουλειά χρησιμοποιώ το Galaxy Nexus (4.65″).
Για χρήση 90% τηλέφωνο και 10% GPS που κανω καθημερινά, με περίπου 20 ώρες ομιλία το μήνα, θεωρώ ιδανικές τις 4.3″. Εννοείται, με χρήση ενός μόνο χεριού και όχι δουλειά γραφείου.
Καλές οι 5″ αλλά αν δεν βάλεις και δεύτερο χέρι είναι θέμα χρόνου να σου πέσει.
Για όλες τις υπόλοιπες ώρες Nexus 5. Απλά κορυφαίο

Βασίλης
Επισκέπτης
Βασίλης

Ψήφισα 5 αν και θα ήθελα το note 3 ,ενώ έχω το motorola atrix στις 4.Αλλά για να κάνουμε και λιγο χιούμορ ,λαμβάνοντας υπόψη και τον φίλο παραπάνω θα πρότεινα κάτι που είδα σε έναν γνωστό .Είχε κολλήσει 2 κινητά ,πλάτη με πλάτη ,οπότε θα μπορούσαμε αντίστοιχα να κολλήσουμε ένα κινητό με πλήκτρα από αυτά που κρατάει η μπαταρία 1 βδομάδα και ένα 8ιντσο ταμπλέτακι για τις λοιπές δουλειές.

Vasilis_8
Επισκέπτης
Vasilis_8

Κατοχος nexus 4 και θεωρω υπερκοπμλε τις 4,7 ιντσες για οτιδηποτε!

pantzos
Επισκέπτης
pantzos

Από 3,5 μέχρι 4 για εμένα είμαι με iphone 4 αυτό τον καιρό.

Πάνος
Επισκέπτης
Πάνος

Οταν μιλάμε για smartphone πιστεύω 5 ίντσες ειναι καλα. Τωρα αν λεγαμε για τηλέφωνο κ ενα 8210 που ειχα παλιά κανει τη δουλειά…

stefancfu
Επισκέπτης
stefancfu

Κάτω από 32 ίντσες παιδιά δεν παλευετέ …

Darth
Επισκέπτης
Darth

Τόσο καιρό έχω κινητό με 5 ίντσες (find 5) όσο και να μου αρέσει μεγάλη οθόνη τόσο άβολο είναι στο κουβάλημα.. Έτσι ψηφίζω 4.7 η 5 με τερμα μικρά περιθώρια.

Δυστυχώς μικρό τηλεφωνο = μικρή μπαταρία (καθώς η ανάπτυξη στην μπαταρίες και γενικός στην παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας την κρατάνε σταματημένη για γνωστούς λόγους)

keysmith
Επισκέπτης
keysmith

Μέχρι τώρα έλεγα “μέχρι 4΄΄ “, αλλά με την πρόοδο στο σχεδιασμό μικρών bazel (κορνίζες) λέω ότι σηκώνει και 4.3΄΄ σε κάποια μοντέλα (βασιλιάς S4 mini) καθώς σε διαστάσεις αυτά δεν ξεπερνούν ένα 4΄΄.

Τέλος για αυτούς που θέλουν πολλές ίντσες άνετα τηλέφωνα η LG έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και στις 4.7΄΄ με πολύ μικρή κορνίζα και χώρεσε αυτές τις διαστάσεις σε πλαίσιο που παλαιότερα χωρούσαν 4.3΄΄. Για μένα όμως το S4 mini με οθόνη 4.3΄΄ αλλά πλαίσιο 4-αριού είναι το καλύτερο σε λόγω μέγεθος οθόνη.

GiannisMix
Επισκέπτης
GiannisMix

Εγω επιμενω στις 4,5 αντε με το ζορι 4,7. ασχετα απο το μικρο bezel το να φτασει ο αντιχειρας απ την κατω αριστερη γωνια στην πανω αριστερη γωνια (ειμαι δεξιοχειρας) για το δικο μου χερι θελει 4,5 ιντσες το πολυ! αντε για καποιον με μεγαλυτερο χερι 4,7! ψιφιζω βαση εμενα 4,5!

giorgos
Επισκέπτης

5.2 παιδια,για να εχεις ανεση,για να χωρταινεις αυτο που βλεπεις και επειτα ρε παιδια 2 χερια εχω!αποψη!!!!

NINAKOS
Επισκέπτης
NINAKOS

oσοι εχουν σειρα νοτε ειμαι “σιγουρος” οτι θα δωσουν ψηφο στο Πάνω από 5.5″ οπως και εγω χαλαρα πιστευω σε αυτο αποψη μου 😉

Γιώργος Ι
Επισκέπτης
Γιώργος Ι

Πριν 1 χρόνο έλεγα η 4 αλλά τώρα νομίζω ότι θα ήταν ένα κινητό στα 4.5.

PanagiotaAn
Επισκέπτης
PanagiotaAn

4.3 γιατί είναι οριακά στο να μπορείς να χειρίζεσαι το κινητό άνετα και με το ένα χέρι.. Το κατάλληλο μέγεθος οθόνης κατά τη γνώμη μου.

Chris
Επισκέπτης
Chris

4,5 πιστεύω είναι ότι καλύτερο.αν βγάλει η APPLE σε τέτοια διάσταση κινητό θα γίνει απλά χαμός!

Marina
Επισκέπτης

μεχρι 5 ιντσες πιστευω ειναι οτι πρεπει για games και να διαβαζεις με την ανεση σου αρθρα απο το internet.Παραπανω το θεωρω υπερβολη και δεν χωραει και σε μικρες τσαντες..

DIMIS
Επισκέπτης
DIMIS

Αυτό ακριβώς θα συμβεί CHRIS. Tο iPhone 6 που σίγουρα δε θα ξεπερνάει τις 4.5 inches, θα γίνει το δημοφιλέστερο μοντέλο ‘τρώγοντας’ όλα τα προηγούμενα…

koulis
Επισκέπτης
koulis

Θυμαμαι οταν ειχε βγει πριν 3-4 χρονια το x10 με την 4” και λεγαμε τι παντοφλα ειναι αυτο και τωρα κυκλοφορουμε με τις 5 + ιντσες

Κώστας R.
Επισκέπτης
Κώστας R.

Μέχρι πριν 1 χρόνο έβρισκα την οθόνη του S2 (4.3 in) που είχα ιδανική και πίστευα οτι μεγαλύτερη δε θα ήταν πρακτική παρόλο που έχω μεγάλη παλάμη. Μεχρι που δούλεψα το S4 φίλου και ανακάλυψα οτι η 5αρα οθόνη είναι ιδανική για μμένα.Με το πολύ λεπτό bezel του S4 ομως. Τωρα εδω και 4 μήνες που το έχω πλεον στα χέρια μου δε το αλλάζω με τίποτα μικρότερο!Πιστεύω ομως οτι μια τετοια οθόνη σε γυναικεία χέρια είναι τεράστια, και θα ταίριαζε καλύτερα μια οθόνη 4 ιντζών.

Christopher
Επισκέπτης
Christopher

καθαρά λόγω χρήσης του τηλ. κυρίως εν κινήσει ψηφίζω 4αρα οθόνη για μεγαλύτερη ευελιξία

Θάνος
Επισκέπτης

Ναι ρε παιδιά 4.5 είναι το ιδανικό μέγεθος όπως δείχνει και η φωτογραφία το iPhone δίπλα στο Z Ultra καμία σχέση.

Minas
Επισκέπτης
Minas

Ψήφισα 5″ αλλά εχω το LG G2 στις 5,2″. Αν δεν υπήρχε αυτό το κινητό τότε θα έπαιρνα κατι στις 5″. Οταν κάνεις τα πάντα με αυτο το κινητό (7 λογ/σμοί μέιλ, σερφάρισμα, dropbox, 3 apps για ειδήσεις, ημερολόγιο, μερικές παρουσιάσεις, to-do apps, μουσικά βίντεο κ.α.τότε οι 5″ (και άνω) ειναι μονόδρομος!

Minas
Επισκέπτης
Minas

Ψήφισα 5″ αλλά εχω το LG G2 στις 5,2″. Αν δεν υπήρχε αυτό το κινητό τότε θα έπαιρνα κατι στις 5″. Οταν κάνεις τα πάντα με αυτο το κινητό (7 λογ/σμοί μέιλ, σερφάρισμα, dropbox, 3 apps για ειδήσεις, ημερολόγιο, μερικές παρουσιάσεις, to-do apps, μουσικά βίντεο κ.α.τότε οι 5″ (και άνω) ειναι μονόδρομος! Το βάζω στην πισω τσεπη, και στην τσέπη του σακακιού χωρίς πρόβλημα!

Beat for speed
Επισκέπτης

Εχω την μανια να κραταω το κινητο διαρκως στο χερι,οποτε μοιραια παω σε iphone,το πιο στενο-οποιοδηποτε εστω κ λιγο πιο φαρδυ με κουραζει κ ειναι κ το πιο ελαφρυ(112 gr)-αρα οι προδιαγραφες το να το εχω μονιμως στα χερια.Το μεγεθος οθονης δεν με πειραζει-αφου κ στα 5ιντσα παλι zoom κανεις για να διαβασεις κειμενα στο internet,κ τα βιντεο παιζουν σε πλαγια θεση.

Ben Vele
Επισκέπτης
Ben Vele

5 ιντες και πολυ καλα ειναι εχω το samsung galaxy s4 και γενικα παραπανω θα ητανε απλα υπερβολη και δεν θα χωραη και στην τζεπη

George
Επισκέπτης
George

Νομίζω ότι το Sony στην εικόνα δεν είναι έτσι όπως το παρουσιάζετε.

Ή έχετε μικρύνει το iPhone ή έχετε μεγαλώσει το Sony σκόπιμα ώστε να φαίνεται τεράστιο. (όποιος και να το έκανε).

Είναι ψιλο-προσβολή αυτό το πράγμα… το iPhone έχει οθόνη 4′ και το άλλο της Sony αν είναι το Xperia Z έχει 5΄ οθόνη. τέτοια τεράστια διαφορά οι 4′ με τις 5΄’ ? δεν νομίζω!

Αν είναι το Ζ Ultra, είναι Phablet οπότε λάθος φωτογραφία έβαλες δίπλα στο iPhone (Ανόμοια πράγματα).

Φιλικά πάντα!

Όσο για την ψηφοφορία… μου κάνει εντύπωση ότι είναι μπροστά οι 5 ίνστες αλλά είναι μια οριακά αποδεκτή ανάλυση, απο κει και πέρα απλά ‘rejected’.

George N.
Επισκέπτης
George N.

Μόλις αγόρασα παντελόνι με εξωτερικές πλάγιες τσέπες 10”!!!
Θα πάρω και παρόμοια βερμούδα, χαχα!!!
Στη μία τσέπη το κινητό, στην άλλη ο φορτιστής!
Σοβαρά τώρα, οι 4,5 – 4,7” είναι οι ιδανικές για μένα, ανάλογα με το μέγεθος της παλάμης και του αντίχειρα.
Τα μεγάλα σε μέγεθος κινητά, πάντως, χωράνε σε όλες τις γυναικείες τσάντες χειμώνα-καλοκαίρι.
Οι γυναίκες δεν έχουν πρόβλημα με το μέγεθος, εμείς έχουμε! ή μήπως το αντίστροφο?

nikmour
Επισκέπτης
nikmour

@George N
Για κινητά συνεχίζουμε να μιλάμε? Πάντως δίκιο έχεις για το μέγεθος (των κινητών).

JohnF
Επισκέπτης
JohnF

Πιστεύω πως απο 4.5″ έως και 5″ είναι το ιδανικο…
Είμαι κάτοχος ενος Huawei Ascend P6 με 4.7″ οθονη και είμαι υπέρ του δέοντος ικανοποιημενος,σχετικα με προηγούμενο 4ιντσο που ειχα,απλα,καμια σχέση…δώστε ίντσες στον Λαο!!!
Επίσης,κατι ασχετο,πριν 20 ημερες πούλησα το παλιό μου Nexus7(2012) και πήρα το καινούργιο Nexus7(2013),η διάφορα;;;Η μέρα με την νύχτα…Όμως θεωρώ πως για ταμπλετ οι 8″ είναι το μέγεθος που πρεπει να έχει μια τέτοια συσκευη

SteliosGk
Επισκέπτης
SteliosGk

Κανονικά θα έλεγα 4.3″ έχοντας στο μυαλό το S4mini, το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι έχει τις ιδανικές διαστάσεις ως κινητό. Αλλά ίσως και λίγο μεγαλύτερο, 4.5″ έως το πολύ 4,7″, βλέπε το LG L9 ΙΙ που κατορθώνει να χωρέσει 4.7″ σε πολύ ικανοποιητικό μέγεθος. Από εκεί και πάνω είναι μεν απόλαυση το να δουλεύεις σε μεγάλες οθόνες όμως κατά τη γνώμη μου τα κινητά γίνονται δύσχρηστα τόσο ως προς το χειρισμό, απαιτούνται 2 χέρια για το χειρισμό όσο και προς τη μεταφορά, που για τους άντρες είναι ένα θέμα καθώς τα 5άρια δεν χωράνε πολύ άνετα ή και καθόλου στις τσέπες των παντελονιών. Βέβαια και η Sony έβγαλε το Z1 compact το οποίο ναι μεν έχει 4.3″ αλλά σε μέγεθος που θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη οθόνη. Επομένως σημασία έχει και το συνολικό μέγεθος της συσκευής, οπότε δεν είναι και απόλυτη η ερώτηση. Γιατί προφανώς όπως προείπα μεγαλύτερη οθόνη=καλύτερη εμπειρία χρήσης αλλά και μεγάλο μέγεθος συσκευής=δυσκολία στη χρήση και στη μεταφορά.

Avgerinos
Επισκέπτης
Avgerinos

Ειναι αναλογα και το χερι που το κραταει,αλλιως μπορεις να χειρηστεις ενα 5ιντσο αν εχεις κουπια αντι για χερια,και αλλιως μια κοπελιτσα με μικρα δαχτυλακια….

Φανης
Επισκέπτης
Φανης

Θα συμφωνησω απολυτα με τον steliosGk. Με καλυψες!

Νικος
Επισκέπτης
Νικος

το πολύ 4,7” για να είναι διαχειρήσιμο το κινητό. Τελευταία το γύρισα στο 3,5” ΖΤΕ Blade. Αθάνατο μικρό! Ταιριάζει στην παλάμη τόσο καλά!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Επισκέπτης
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έχω το ZTE A450 στις 5′ και είμαι ευχαριστημένος με το υπάρχον . Το επόμενο κινητό μου θα είναι στις 5.5′ λόγο του ότι συνήθισε το μάτι και θέλω κάτι μεγαλύτερο. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να χωρέσει στην τσέπη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα