Βοηθάει το να σηκώνετε την συσκευή σας προς στον ουρανό όταν δεν “πιάνετε” καλό σήμα;

Βοηθάει σηκώενετε συσκευή ουρανό πιάνετε σήμα, Βοηθάει το να σηκώνετε την συσκευή σας προς στον ουρανό όταν δεν “πιάνετε” καλό σήμα;

Είναι μια κίνηση που όλοι έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά από την στιγμή που πιάσαμε για πρώτη φορά κινητό τηλέφωνο στα χέρια μας. Πρόκειται για την περίπτωση εκείνη που το σήμα μας είναι ασθενές και προσπαθώντας να “πιάσουμε” ισχυρότερα κύματα, σηκώνουμε το χέρι μας προς τον ουρανό κρατώντας την συσκευή είτε βρισκόμαστε έξω, είτε σε κλειστό χώρο.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί κατά πόσο βοηθάει πραγματικά η συγκεκριμένη… προσπάθεια εύρεσης καλύτερου σήματος; Την απορία για το ερώτημα αυτό είχε και μια δημοσιογράφος του γνωστού ιστοτόπου theverge.com ονόματι Ashley Carman. Άλλωστε, πρόκειται για μια κίνηση που κάνουν ασυναίσθητα εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Εφόσον το σήμα προέρχεται από κεραίες και δορυφόρους, όταν εκείνο παρουσιάζεται ασθενές, μια ορθή λύση είναι να υψώσουμε το smartphone μας σαν σημαία προς τον ουρανό. Σωστά…; Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Ashley Carman, η απάντηση είναι καταφατικά όχι.

Η δημοσιογράφος επικοινώνησε με τον Lin Zhong, καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Rice (τοποθεσία Χιούστον, Τέξας). Εκείνος της εξήγησε πως, σε γενικές γραμμές, η κατανομή του σήματος γύρω μας είναι ομοιογενής, πράγμα που σημαίνει πως η ανύψωση του κινητού μας για να εντοπίσει ισχυρότερα κύματα είναι ανούσια. Αν όμως θέλουμε να “πιάσουμε” καλύτερα την συχνότητα και ιδιαίτερα αν βρισκόμαστε μέσα σε πόλεις, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περπατήσουμε πιο πέρα από το σημείο στο οποίο το σήμα είναι ασθενές.

Εν κατακλείδι, η… δημοφιλής αυτή κίνηση, που αν κάποιος περαστικός δει να κάνουμε θα νομίζει πως προσπαθούμε να φωτογραφίσουμε κάτι μικροσκοπικό στον ουρανό, δεν αποφέρει καρπούς αν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια ποιοτική τηλεφωνική κλήση, να στείλουμε ένα μήνυμα ή να πλοηγηθούμε στο διαδίκτυο. Μπορούμε όμως να περπατήσουμε μερικά μέτρα πιο κάτω, ειδικά μέσα στις πόλεις που η ισχύς του σήματος μπορεί να “διαβρωθεί”. Η αλήθεια είναι πως πολλοί θα εξακολουθήσουν να σηκώνουν την συσκευή τους ψηλά, κυρίως από συνήθεια. Όπως και να έχει, αν έχετε αυτή την συνήθεια, καλό θα ήταν να την σταματήσετε διότι δεν είναι… παραγωγική.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

μπα απλα προσευχη στον θεω μπας και δωσει σημα

sakis.proto

Ακόμα και αν είχε αποτέλεσμα, θα ήταν άσκοπο, διότι θα έπρεπε να κατεβάσουμε το κινητό στο ύψος του κεφαλιού μας για να μιλήσουμε. Οπότε πάλι θα έχανε το σήμα.

nikoss

Εγω βολευομαι παντως κι ετσι. Το γυρναω αναποδα για να μην ειναι η κεραια στην παλαμη μ και κανα σαιτ φορτωνει (ή αποστολή φώτο viber σε δικτυο edge)

tolis

Η κατανομη του σηματος γυρο μας ειναι ομοιογενης αν περπατησουμε λιγα μετρα ποιο περα θα εχει σημα αν σηκωσουμε το τηλ δεν θα βοηθαει. Κατι δεν παει καλα εδω.

Χρήστος Β.

Σε περίπτωση που η ποιότητα της συνομιλίας στο κινητό δεν είναι καλή, βοηθάει να μιλάμε πιο αργά.
Η χαμηλή ποιότητα σύνδεσης σημαίνει χαμηλότερο bitrate. Όταν μιλάμε αργά αποστέλουμε λιγότερη πληροφορία, και έτσι μπορεί καλύτερα να μεταδοθεί χωρίς απώλειες.

Κυριάκος Οικονομίδης

@tolis Όταν λέει ομοιογενής σημαίνει ότι εκεί που έχει σήμα, είτε πάνω είτε κάτω, το ίδιο σήμα έχει. Όταν όμως δεν έχει καλό σήμα, και πάνω και κάτω, θα είναι ασθενές. Οπότε, καλά λέει να πάμε μερικά μέτρα πιο πέρα.

Παναής

Αυτό που λέει ο nikoss ειναι το σωστό. Το καλύτερο είναι να πιάσουμε το κινητό με τα ακροδάχτυλα ώστε να μην καλύπτουμε την κεραία. Στα iphone ειδικά που η κεραία είναι τα strips στην πλάτη έχει μεγάλη διαφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.