Donald Trump: Αφήνει την Android συσκευή του για λόγους ασφαλείας

Ο Donald Trump λίγο πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του Android smartphone για λόγους ασφαλείας. Τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιεί μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη συσκευή που θα έχει την έγκριση των μυστικών υπηρεσιών, μαζί με έναν αριθμό τον οποίο θα έχουν στην κατοχή τους ελάχιστα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το New York Times τον περασμένο Οκτώβριο, ο Trump χρησιμοποιούσε μια Samsung Galaxy συσκευή. Σε αυτή δεν χρησιμοποίησε ποτέ το email του, ωστόσο ήταν φανατικός χρήστης του Twitter, όπου και έχει 20.5 εκατομμύρια followers.

Δυστυχώς οι συσκευές της Samsung τρέχουν Android και δεν θεωρούνται υπερ-ασφαλής, οπότε έπρεπε να κάνει μετάβαση σε μια άλλη συσκευή που έχει κάποια αυστηρά στάνταρ ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο τι συσκευή θα είναι αυτή.

Όταν ο Barack Obama έγινε Πρόεδρος το 2009, αρνήθηκε να παραδώσει το BlackBerry smartphone του χωρίς να δώσει μάχη για αυτό. Μετά από δύο μήνες συζητήσεων αποφασίστηκε ότι μπορεί να το κρατήσει εφόσον τροποποιηθεί αρκετά για να είναι πιο ασφαλές.

Ο Obama τελικά μετά από κάποιο καιρό έκανε αλλαγή σε iPhone. Ωστόσο, είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του ότι δεν μπορούσε να κατεβάσει εφαρμογές, να τραβήξει φωτογραφίες ή να αναπαράγει μουσική. Μπορούσε ωστόσο να χρησιμοποιήσει τον browser για να διαβάσει τα νέα.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο Trump μεταβεί και αυτός σε μια iPhone συσκευή. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεδομένου των σχέσεων που είχε με την Apple κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σε κάποιο σημείο ο Trump είχε επικαλεστεί κάποιον να μποϊκοτάρει την Apple, όταν αυτή αρνήθηκε να ξεκλειδώσει μια συσκευή για το FBI.

Donald Trump White House give up smarphone secure device, Donald Trump: Αφήνει την Android συσκευή του για λόγους ασφαλείας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7Edge

Να πάει σε symbian 60, κάνεις δεν ασχολείτε πλέον με αυτό χαχα

Tasos Spanos

Τα ξέρουμε τα παιχνίδια τους δεν μας πείθει τίποτα από αυτά που δείχνουν και που λένε
Έχουν τεχνολογία και δύναμη και απαίτηση να κάνουν όποια συσκευή θέλουν αρκετά ασφαλή για να την χρησιμοποιούν

giorgosgek

ισως μια τροποποιημενη windows 10 συσκευη αν γινεται , παραβιαζονται πολυ λιγοτερα και δυσκολοτερα απο το ios , ισως επειδη δεν εχει και περαση , δεν ξερω, πολλα μοντελα εχουν οθοναρες , ειναι σβελτα , εχουν καμεραρες, δεν λειπει κατι περα απο εφαρμογες , οι οποιες αν λειπουν υπαρχουν third party και δεν βρισκονται στα αλλα δυο os

ChristosT

Ότι νάναι κυριολεκτικά…καλύτερα να μην κουβαλάει τίποτε και θα είναι 1 δίς σίγουρος οτι δεν θα παρακολουθείται. Κανένα λειτουργικό δεν είναι ασφαλές και αυτά είναι τα γνωστά παιχνίδια των Αμερικανών να σε κάνουν να νοιώθεις “ασφαλής”.

thanoik

Windows phone το ποιο ασφαλές,τουλάχιστον twitter εφαρμογή έχει χα χα

Sint

Αυτά τα άρθρα έχουν πολύ πλάκα. Κ καλά τώρα, το πιο ασφαλές τηλέφωνο του κόσμου, είναι σαν τα δικά μας. Όπως υπάρχει τεχνολογία που κάνει όλα τα τηλέφωνα ξέφραγο αμπέλι, εσείς τι λέτε; δεν υπάρχει να είναι και οποιοδήποτε ασφαλές; . Και μάλιστα του ν.1 προσώπου;

nick2010

Να του δώσω το ΝΟΙΚΙΑ της μανας μου, πανάρχαιο και με κάτι πλήκτρα να !!!!

Να γλυτώσει κι αυτός τα φράγκα του, να χω και γω τις γνωριμίες μου….

pelmagio

απλά θα του δωσουν τηλέφωνο για να τον παρακολουθει μονο η CIA

Alex

Ντόναλντ αν γουστάρεις έχω ένα Nokia 3650 απο τοτε. Νομίζω θέλει μπαταρία καινούρια αλλά δουλεύει ρολόι. Αν γουστάρεις επικοινώνησε με το techblog να σε φέρει σε επαφή να στο κανω πάσα. Εχω και μπλε και μαύρη προσοψη να αλλάζεις στυλ ανάλογα την διάθεση σου.

Panos7GR

Τόσο δύσκολο είναι στην Αμερική να αναθέσει σε μία μικρή ομάδα τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός λειτουργικού αποκλειστικά για προεδρικά-κυβερνητικά τηλέφωνα;; Εγω αυτό πιστεύω ισχύει, όλα τα άλλα είναι μαρκετινίστικα φθηνά αμερικανικά κόλπα. Σιγά να μην καταπιάνονται με λύσεις τρίτων και μαλακίες για το κινητό του Πλανηταρχη.

Genesis

εαν πιστευουν οτι τα iphone ειναι ασφαλης ειδικα για εναν πλανηταρχη, τοτε να αλλαξουν πλευρο. ενα παναρχαιο ΝΟΚΙΑ και ειναι μια χαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.