DxOMark Selfie: Το τεστ επιδόσεων της DxOMark για τις selfie κάμερες των κινητών

DxOMark Selfie, DxOMark Selfie: Το τεστ επιδόσεων της DxOMark για τις selfie κάμερες των κινητών
Η γνωστή ιστοσελίδα αξιολόγησης καμερών DxOMark, ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδίασε ένα τεστ επιδόσεων ειδικά για τις selfie κάμερες των smartphone. Επίσης, δημοσίευσε και πίνακα με τα κινητά που έχουν τις καλύτερες μπροστινές κάμερες.

Ο σκοπός του benchmark αυτού είναι να προσφέρει στους καταναλωτές αξιόπιστες πληροφορίες για τις επιδόσεις των selfie καμερών. Το DxOMark παρουσίασε επίσημα το DxOMark Selfie το οποίο ακολουθεί τις ίδιες διαδικασίες και μεθόδους του DxOMark Mobile τεστ. Ωστόσο, διαφέρει στα σημεία ώστε να αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη χρήση της μπροστινής κάμερας.
Επιπλέον, το DxOMark έχει χωρίσει τον πίνακα των κινητών με τις καλύτερες selfie κάμερες χωρίζοντας σε τρεις κατηγορίες βαθμολογίας: Συνολική, Φωτογραφία και Βίντεο.
DxOMark Selfie, DxOMark Selfie: Το τεστ επιδόσεων της DxOMark για τις selfie κάμερες των κινητών
Τα κινητά που συγκέντρωσαν την πιο υψηλή συνολική βαθμολογία είναι το Google Pixel 3 και το Samsung Galaxy 9, με 92 συνολικούς πόντους. Ακολουθουν το Xiaomi Mi MIX 3 με 84 πόντους, το iPhone XS Max με 82 πόντους, και το Samsung Galaxy S9 Plus με 81 πόντους.
Το DxOMark ανέφερε ότι το Google Pixel 3 έχει καλύτερη εστίαση, ενώ το Samsung Galaxy Note 9 δίνει καλύτερη έκθεση και χρώμα. Οι φωτογραφίες του Google Pixel 3 έχουν υψηλότερη αντίθεση και ισορροπία λευκου, ενώ το Samsung Galaxy Note 9 αποδίδει καλύτερα στα πορτρέτα, κάνοντας τις φωτογραφίες φαίνονται πιο φυσικές.
Να σημειώσουμε ότι τα Google Pixel 3 και Samsung Galaxy Note 9 δεν αποδίδουν τις ίδιες λεπτομέρειες και noise. Το πρώτο είναι ο νικητής στις φωτογραφίες χαμηλού φωτισμού και εσωτερικού χώρου, καθώς αποδίδει τις λεπτομέρειες εξαιρετικά αλλά έχει αυξημένο noise.
DxOMark Selfie, DxOMark Selfie: Το τεστ επιδόσεων της DxOMark για τις selfie κάμερες των κινητών
Αντιθέτως η συσκευή της Samsung τραβά φωτογραφίες με λιγότερο noise, αλλά και λιγότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, είναι ανώτερη σε ότι αφορά τα βίντεο με selfie κάμερα αφού προσφέρει καλή απόδοση χρωμάτων, πιο σταθερές λήψεις και εξαιρετική έκθεση του προσώπου σε όλες τις συνθήκες.
Τέλος, το DxOMark ανέφερε ότι θα συνεχίσει να προσθέτει τα αποτελέσματα του τεστ, για όλες τις νέες συσκευές καθώς αυτές κυκλοφορούν.
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

iPhone Xs Max: Βαθμολογία 82 πόντοι. Τιμή: 1.370 ευρώ. Xiaomi Mix 3: Βαθμολογία 84 πόντοι!! Τιμή;; Η μισή ακριβώς σε σχέση το το iPhone Xs Max!!! Που πήγαν τα λεφτά, οεέοο;;??!! Αυτό αναρωτιούνται τον τελευταίο καιρό στην Apple. Γιατί δεν είναι οι αναμενόμενες οι πωλήσεις των νέων iPhones παγκοσμίως; Νομίζω ότι και ένα παιδάκι 10 χρονών καταλαβαίνει το γιατί….

Jo

Επιτέλους το pixel 3 στο θρόνο του

techgeek

Πριν αρχίσουν οι άσχετοι fanboys να κράζουν το DXO να θυμίσω είναι το μοναδικό site στον κόσμο που με επιστημονική μέθοδο σε ελεγχόμενο περιβάλλον συγκρίνει και δοκιμάζει τις κάμερες των κινητών και κανένα άλλο youtube channel είτε site δεν ασχολείται τόσο επιστημονικά με το θέμα.

jimaras

george στο μονο που συμφωνω ειναι οτι τα iphone ειναι υπερκοστολογημενα,αλλα μην μου το συγκρινεις μονο βαση της καμερας..εχουν αλλο λειτουργικο και αλλες διαφορες που επιλεγει ο κοσμος στο τι θα διαλεξει αλλα για μενα ναι το iphone θα επρπε να ειναι ελαχιστα πιο ακριβο μονο και μονο απο τα updates σε βαθος χρονου

John Real

Ολοι το ξερουν οτι οταν αγοραζεις iphone τα μισα απο τα λεφτα που δινεις ειναι για το σημα με το μηλο. Δυστυχως ομως και αλλες εταιρειες οπως η Samsung και σε μικροτερο βαθμο η Huawei εχουν καβαλησει το καλαμι. Η τιμη που εχει διαρρευσει για το S10 plus στα 1049 ευρω νομιζω τα λεει ολα.

Prideous

Έχω iPhone xs
Θα συμφωνήσω πως δεν έχει καλή μπροστινή κάμερα
Το πρωί είναι οκ αρκετά καλή
Το βράδυ δυστυχώς απογοητεύει !

jo

prideous όπως ειπες αρκετα καλη..τιποτα παραπανω

Rade

Ολα τα xiaomi παίρνουν μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας και απόδοσης για τουλάχιστον 3 χρόνια, τρέχουν στα 60fps αυστηρά, έχουν καλές οθόνες και κάμερες ειδικά τα flagship και απο επεξεργαστές τους καλύτερους, το μόνο που μπορεί να σώσει την Apple που έχει φτάσει τη μετοχή της στα 150 δολάρια πλέον είναι οι se εκδόσεις iphone και ipad με παλιους αλλά αντικειμενικά καλούς επεξεργαστές και ποιότητα κατασκευής σε ίδιες τιμές με τους ανταγωνιστές της γιατί το hype πλεον υπάρχει γύρω απο το ποσο καλές είναι οι midrange συσκευές, όπως το pocophone που βγήκε 2ο ανάμεσα σε ολα τα flagships μετά το mate 20 pro σε blind test camera voting εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων σε Twitter και instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones DxOMark Xiaomi Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro: Πέρασε τη δοκιμή κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T Pro πέρασε τις απαιτητικές δοκιμές κάμερας του DxOMark για να αναλυθεί η απόδοσή του σε ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ.

Smartphones DxOMark Xiaomi

Xiaomi 13T: Τι έδειξε το τεστ κάμερας του DxOMark

To Xiaomi 13T πέρασε από την ανάλυση κάμερας του DxOMark και συγκέντρωσε 123 βαθμούς, που το τοποθετούν στην 60η θέση της γενικής κατάταξης.

Smartphones Apple DxOMark featured

iPhone 15 Pro Max: Στην 2η θέση της λίστας του DxOMark

To ολοκαίνουργιο iPhone 15 Pro Max της Apple πέρασε το τεστ κάμερας του DxOMark πετυχαίνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Smartphones DxOMark featured Xiaomi

Xiaomi 13 Pro: 16ο στη λίστα του DxOMark των smartphone με την καλύτερη κάμερα

To Xiaomi 13 Pro υποβλήθηκε στις δοκιμές κάμερας του DxOMark για να αξιολογηθεί η ποιότητα φωτογραφίας, βίντεο και ζουμ, πετυχαίνοντας να βγει 16ο στην παγκόσμια κατάταξη των smartphone με την καλύτερη κάμερα.