Η ΕΕ δίνει επίσημη προθεσμία για το πότε το iPhone πρέπει να αποκτήσει USB-C

iphone usb-c, Η ΕΕ δίνει επίσημη προθεσμία για το πότε το iPhone πρέπει να αποκτήσει USB-C

Επίσημη προθεσμία για το πότε όλα τα smartphone που πωλούνται στη δικαιοδοσία της πρέπει να διαθέτουν θύρα USB-C, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, όρισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ ενέκρινε επίσημα τον νόμο για τους κοινούς φορτιστές τον Οκτώβριο, αλλά η ημερομηνία που θα τίθετο σε ισχύ ο νόμος ήταν άγνωστη. Τώρα, σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη οδηγία, η ΕΕ υπογραμμίζει ότι όλα τα smartphone πρέπει να διαθέτουν USB-C έως τις 28 Δεκεμβρίου 2024.

Ο νόμος περιλαμβάνει και άλλα καταναλωτικά προϊόντα, όπως tablet και gadget, τα οποία θα πρέπει επίσης να αλλάξουν σε USB-C μέχρι τότε. Τα προϊόντα που βασίζονται αποκλειστικά στην ασύρματη φόρτιση χωρίς θύρα δεν θα χρειάζεται να περιλαμβάνουν USB-C.

Ο αντιπρόεδρος του παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Greg Joswiak “Joz”, επιβεβαίωσε ότι η Apple δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να τηρήσει τη νέα νομοθεσία της ΕΕ. Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε πότε η Apple θα έκανε τη μετάβαση σε USB-C αφήνοντας για πάντα το Lightning. Καθώς η προθεσμία είναι μέχρι το Δεκέμβριο του 2024, η Apple θα μπορούσε να περιμένει μέχρι το iPhone 16 που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 πριν κάνει τη μετάβαση.

Υπάρχουν αναφορές, βέβαια, που λένε ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει τη μετάβαση σε USB-C νωρίτερα από το φθινόπωρο του 2024 με το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο του 2023. Αναμένεται επίσης να ακολουθήσουν και άλλα προϊόντα και αξεσουάρ της Apple, όπως τα AirPods και τα πληκτρολόγια Mac, τα mouse και τα trackpad.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ελευθέριος

Υπάρχει και μία περίπτωση να μεταβεί απευθείας σε portless design.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.