Smartphones

Essential: Πατέντα για αναδυόμενη κάμερα παρόμοια με του Vivo APEX

Μια πατέντα της Essential που ήρθε στη δημοσιότητα δείχνει ένα smartphone με μία αναδυόμενη κάμερα (pop-up camera). Η πατέντα καταχωρήθηκε στην Essential στις 15 Αυγούστου, ενώ η εταιρεία την υπέβαλλε στις 26 Μαΐου του 2016.

Τα σχέδια που συνοδεύουν την πατέντα δείχνουν ένα smartphone με την κάμερα να αναδύεται και όπως περιγράφεται, ο σκοπός είναι να μεγιστοποιηθεί το μέγεθος της οθόνης.

Η κάμερα βρίσκεται μέσα στη συσκευή και αναδύεται μόλις ενεργοποιηθεί η κάμερα. Όταν η κάμερα δεν χρησιμοποιείται, παραμένει μέσα στη συσκευή και δεν φαίνεται. Σε κάποια άλλη υλοποίηση, η κάμερα θα βρίσκεται στην οθόνη σαν εικονίδιο κάμερας. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει την κάμερα, αγγίζοντας το εικονίδιο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι μια παρόμοια κάμερα είδαμε πρόσφατα στο MWC 2018 στο Vivo Apex, η οποία με ορισμένες μικροδιαφορές, λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο. Στο Vivo Apex η κάμερα αναδύεται από τα αριστερά, ενώ στην πατέντα της Essential από τα δεξιά.

Με δεδομένο ότι και η Essential έχει σκεφτεί την εν λόγω μέθοδο για να μεγιστοποιήσει το μέγεθος που καταλαμβάνει η οθόνη, δεν είναι περίεργο που σκέφτηκε μια παρόμοια μέθοδο με τη Vivo. Το αν η Vivo βασίστηκε στην εν λόγω πατέντα για το Apex –το οποίο μέχρι στιγμής αποτελεί concept συσκευή- επίσης δεν είναι σίγουρο. Με δεδομένο ότι η Essential έχει την πατέντα από το 2017, δεν είναι κι απίθανο.

Αν εν τέλει η Vivo κυκλοφορήσει το Apex στην αγορά, ενδεχομένως να ξεκινήσει ένας νέος «πόλεμος» για την πατέντα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Μαρτίου 2018 14:13

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.