Essential: Αυτό είναι το smartphone του “δημιουργού” του Android

Ύστερα από μήνες εικασιών, ο Andy Rubin, “συνδημιουργός” του Android, αποκάλυψε επιτέλους το smartphone που ετοίμαζε εδώ και καιρό με την νέα του εταιρεία, την Essential. Ονομάζεται Essential Phone.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό, βλέπουμε ότι η οθόνη “διακόπτεται” από την μπροστινή κάμερα, αλλά ότι η συσκευή δεν φέρει ούτε καν logo, δίνοντας έμφαση στη λιτότητα. Η κατασκευή του συνδυάζει τιτάνιο και κεραμικό γυαλί, κάτι που σύμφωνα με τους εμπνευστές του, το καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικό, έναντι των ανταγωνιστών του που χρησιμοποιούν αλουμίνιο.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν επεξεργαστή Snapdragon 835, 4GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 128GB, μπαταρία 3040mAh και οθόνη 5,7 ιντσών. Για λειτουργικό θα φοράει το Android 7.1.1 Nougat.

Η διπλή κάμερα στην πίσω όψη υιοθετεί τεχνολογία παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η Huawei στα P9 και P10, όπου ο ένας φακός έρχεται με φίλτρο χρώματος RGB και ο άλλος χωρίς και δίνει μονοχρωματικές εικόνες. Η μπροστινή κάμερα έρχεται με ανάλυση 8MP και έχει τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K.

Σύμφωνα με το The Verge, το τηλέφωνο δεν έχει την είσοδο για τα ακουστικά ακολουθώντας τα βήματα της Apple, αλλά ποντάρει στο USB –C και στο Bluetooth. Έχει τουλάχιστον αντάπτορα (Headphone dongle), προκειμένου να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας.

Επιπλέον, με 50 δολάρια παραπάνω, μπορείτε να αποκτήσετε και μια πρόσθετη κάμερα 360 μοιρών, UHD (3840×1920) στα 30 fps, η οποία μπαίνει στο πάνω μέρος του κινητού. Στα πρόσθετα περιλαμβάνονται μια βάση φόρτισης, ένα μαγνητικό connector και Wireless Data Transfer. Ένα σκεπτικό δηλαδή παρόμοιο με τα Moto Mods. Τα αξεσουαρ θα συνδέονται μαγνητικά μέσω μεταλλικών pogo pins.



Θα διατίθεται σε τέσσερα χρώματα, μαύρο, γκρι, άσπρο και Ocean Depths (που από τις εικόνες εικάζουμε ότι πρόκειται για κάποια απόχρωση του χρυσού).

Αρχικά το Essential Phone θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ με τιμή στα 699 δολάρια ή 749 δολάρια για όσους θέλουν και την πρόσθετη κάμερα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουνίου 2017 23:57

Σχόλια

  • Ενδιαφέρον συσκευή που διαθερει από τα άλλα στο σχεδιασμό ίσως το μόνο μείον να είναι η θύρα τον ακουστικών που έχει αφαίρεση

  • Τιτανιο και κεραμικο νομιζω θα ειναι τα υλικα που θα αντικαταστησουν στο μελλον αλουμινιο και γυαλι...
    Κατα τα αλλα προτιμω το pixel που ειναι και το original!

  • Ωραίο αλλά δε θέλει κ να το πολύ λειτουργείς ο μπαμπάς μάλλον.τι μπαταρία είναι αυτή για τέτοια οθόνη;

  • Ωραιο αλλα με χαλαει λιγο που η οθόνη κοβεται λογω της μπροστινής καμερας.

  • Πραγματι ένα όμορφο κινητό με ιδιαϊτερα ανθεκτικά υλικα και ισχυρό σε χαρακτηριστικά και μνήμη 128 GB. Αναμένω να το δω απο κοντά...

  • Όμορφο και δυνατό είναι αλλά το ότι παρεμβάλλεται η κάμερα στην οθόνη δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το ίδιο και η απουσία θύρας ακουστικών. Ερωτηματικό όσο αφορά κάμερα και οθόνη. Αναμένουμε αναλυτικά reviews.

  • Λείπει από το άρθρο η αναφορά στις ίντσες της οθόνης. Πόσο θα είναι;

  • 5,5 in απ'ότι ότι διάβασα σε άλλο άρθρο. Ιδιαίτερο και όμορφο αισθητικά. Να δούμε τι διαθεσιμότητα θα έχει, πότε και πόσο θα στοιχίζει τελικά. Για ελλάδα το θεωρώ απίθανο να έρθει επίσημα.

  • Αγαπητοί,
    Η οθόνη θα είναι 5,71 ίντσες. Προστέθηκε και στο άρθρο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.