Essential Phone: Έχουν πουληθεί 50 χιλιάδες κομμάτια μέχρι σήμερα;

Essential Phone πο50 χιλιάδες κομμάτια, Essential Phone: Έχουν πουληθεί 50 χιλιάδες κομμάτια μέχρι σήμερα;

Η Essential, μια startup εταιρεία με CEO τον δημιουργό του Android, Andy Rubin, έχει παρουσιάσει το PH-1 (κοινώς Essential Phone) από τον περασμένο Μάιο και το διαθέτει στους καταναλωτές από τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα high-end smartphone με bezel-less design και είναι η πρώτη συσκευή που ενσωμάτωσε “notch” στο πάνω μέρος της οθόνης.

Παρά τις θετικές αρχικές εντυπώσεις των αναλυτών και των μεγάλων τεχνολογικών ειδησεογραφικών πρακτορείων που ενέπνεαν αισιοδοξία για την πορεία του Essential Phone στην αγορά, το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό. Όταν η εταιρεία διέθεσε το κινητό σε γνωστούς Youtubers και reviewers ανά τον κόσμο, λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του, η πλειοψηφία των συμπερασμάτων ήταν αρνητική. Πολλοί στάθηκαν στην χαμηλή ποιότητα της κάμερας, άλλοι στην αστάθεια που παρουσίαζε κατά περιόδους το λογισμικό, ενώ μερικοί στην έλλειψη υποστήριξης του notch από εφαρμογές δημιουργώντας μαύρο πλαίσιο στο πάνω μέρος. Σχεδόν όλοι συμφώνησαν πως επρόκειτο για μια αξιόλογη πρώτη προσπάθεια από την Essential, αλλά το σύνολο σε συνδυασμό με την τιμή (700 δολάρια) δεν καθιστούσαν την συσκευή ελκυστική.

Δυστυχώς για την startup εταιρεία, οι φόβοι των reviewers μεταφέρθηκαν στο καταναλωτικό κοινό. Έτσι, μέχρι τον Σεπτέμβριο, υπήρχαν αναφορές πως η Essential είχε πουλήσει μόλις 5 χιλιάδες PH-1. Η πορεία του κινητού στην αγορά ήταν αποκαρδιωτική, κάτι που οδήγησε τον νέο κατασκευαστή να ρίξει την τιμή του κατά 200 δολάρια. Επιπλέον, η εταιρεία προχώρησε και σε μια σειρά από προσφορές, όπως εκείνη της Black Friday με την οποία κάποιος μπορούσε να αγοράσει το PH-1 μαζί με την Essential 360 Camera για 400 δολάρια. Οι κινήσεις της Essential φαίνεται να απέδωσαν και σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το φουτουριστικό της smartphone σημείωσε αισθητή πρόοδο στην αγορά.

Essential Phone πο50 χιλιάδες κομμάτια, Essential Phone: Έχουν πουληθεί 50 χιλιάδες κομμάτια μέχρι σήμερα;

Συγκεκριμένα, με βάση τον συνολικό αριθμό λήψεων της εφαρμογής “Camera” για το Essential Phone από το Play Store, ο οποίος βέβαια δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός, η ομώνυμη εταιρεία έχει πουλήσει 50 χιλιάδες κινητά μέχρι σήμερα. Μπορεί αυτή η… συγκομιδή να μην συγκρίνεται με τα ποσοστά που πετυχαίνουν οι Samsung και Apple, όμως αξίζει να έχει κανείς στο νου του πως πρόκειται για έναν startup κατασκευαστή που προσπαθεί να βρει τα πατήματα του σε μια κολοσσιαία βιομηχανία, ενώ επίσης ο ρυθμός αύξησης πωλήσεων από τις 5 χιλιάδες τον Σεπτέμβριο, στις 50 χιλιάδες σήμερα είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρος.

Το Essential Phone είναι αναμφίβολα μια από τις ομορφότερες κινητές συσκευές της χρονιάς. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που “χρειάζεται” ένα smartphone για να θεωρείται high-end εκπρόσωπος. Όμως, είναι γεγονός πως το κινητό παρουσίαζε αρκετές ελλείψεις / δυσλειτουργίες, κυρίως στο λογισμικό. Όπως και να έχει, η Essential φαίνεται να αναρρώνει από τις χαμηλές πτήσεις της συσκευής της πριν μερικούς μήνες, κοιτώντας μπροστά και ετοιμάζοντας μια νέα πρόταση-ναυαρχίδα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasB

Αν είχε και ένα ευρωπαϊκό site για παραγγελίες με επίσημη εγγύηση και το αντίστοιχο και στις υπόλοιπες ηπείρους, θα είχε καλύτερες πωλήσεις. Ειδικά με την προσφορά της Black Friday, στα 400$/€ θα έκανε καλές πωλήσεις εκείνη την μέρα πιστεύω.
Η αγορά χρειάζεται τους μικρούς κατασκευαστές που βγάζουν φθηνότερα flagships. Τουλάχιστον να πάρουν το μήνυμα οι μεγάλοι ότι δεν εξαρτώμαστε μόνο από αυτούς.
Βέβαια θα μου πείτε τι φθηνό flagship αφού και το Essential ξεκίνησε από τα 700$ αλλά να που έφαγε το στραπάτσο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπεσε η τιμή του στα 400$.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Essential

Η Essential, η startup του “πατέρα” του Android βάζει λουκέτο

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του ενός και μοναδικού smartphone υπό την ονομασία Essential Phone, η Essential του Andy Rubin βάζει λουκέτο.

Smartphones Essential Essential android smartphones

Το επόμενο smartphone της Essential θυμίζει τηλεκοντρόλ

Η Essential ετοιμάζει ένα από τα πιο περίεργα smartphone που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, και σήμερα δημοσίευσε τα πρώτα teasers.

Smartphones Android Essential Essential android smartphones

Essential: Επιβεβαιώνεται το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο smartphone

Εκπρόσωπος της Essential επιβεβαίωσε το υπό κατασκευή smartphone στο XDA Developers, ελάχιστες είναι όμως οι πληροφορίες για αυτό.

Smartphones Essential Essential android smartphones Essential Phone

Ήρθε το τέλος για το Essential Phone που έφερε το notch στα smartphone

Το Essential Phone έφερε το notch στα smartphone, το οποίο “υιοθέτησαν” σχεδόν όλες οι εταιρείες Android smartphone και η Apple, με τα αποθέματα της συσκευής να εξαντλούνται και να σταματάει η παραγωγή της.