Ετοιμάζονται smartphone με κάμερα έως 192 Megapixel;

Qualcomm 192 Megapixel, Ετοιμάζονται smartphone με κάμερα έως 192 Megapixel;

Qualcomm 192 Megapixel, Ετοιμάζονται smartphone με κάμερα έως 192 Megapixel;

Είναι γνωστό ότι τα Megapixel στην κάμερα των κινητών δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Δείτε το Nokia 9 PureView που μπορεί να διαθέτει 5 κάμερες όμως η κάθε μια είναι 12 Megapixel. Το καλοδουλεμένο λογισμικό της κάμερας μαζί με τον ποιοτικό αισθητήρα και τον φακό είναι τα βασικά συστατικά για λήψη ποιοτικών φωτογραφιών.

Φαίνεται όμως ότι οι κατασκευαστές θα συνεχίζουν να αυξάνουν τα Megapixel στην κάμερα των smartphone μας και σήμερα μαθαίνουμε από ανώτερο στέλεχος της Qualcomm, αρκετοί κατασκευαστές αναπτύσσον κάμερες με 64 Megapixel και 100MP+ που δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα να εφαρμόζονται.

Ο Judd Heape, Sr. της Qualcomm δήλωσε ότι τα chipset, Snapdragon 660, Snapdragon 670, Snapdragon 675, Snapdragon 710, Snapdragon 845 και Snapdragon 855 μπορούν ήδη να υποστηρίξουν κάμερες έως 192 Megapixel.

Qualcomm 192 Megapixel, Ετοιμάζονται smartphone με κάμερα έως 192 Megapixel;

Η Qualcomm τροποποίησε τις προδιαγραφές των chipset της αφού Xiaomi, Vivo και Honor κυκλοφόρησαν μοντέλα smartphones με κάμερα 48MP. Αυτό σημαίνει ότι κάμερες όπως η ISOCELL GM1 της Samsung και η IMX586 της Sony υποστηρίζονται χωρίς όμως την ύπαρξη των multi-frame noise reduciton και zero shutter lag feature.

Ο Judd αναφέρθηκε και στο HDR10+ λέγοντας ότι η Qualcomm εργάζεται πάνω σε μία δική της υλοποίηση του HDR10 για καταγραφή βίντεο και ότι θα έρθει με τον Snapdragon 865 (η ονομασία του επόμενου επεξεργαστή Snapdragon δεν έχει επιβεβαιωθεί) που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2019.

Pttl.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».