Exynos 1380: Η Samsung παρουσίασε το νέο SoC που θα δούμε στο Galaxy A54

exynos 1380, Exynos 1380: Η Samsung παρουσίασε το νέο SoC που θα δούμε στο Galaxy A54

Η Samsung ανακοίνωσε το τελευταίο της chipset μεσαίας κατηγορίας, το Exynos 1380. Το νέο SoC είναι διάδοχος του περσινού Exynos 1280 και προσφέρει μικρές βελτιώσεις.

Αρχικά, υπάρχει υποστήριξη για αποθήκευση UFS 3.1 και πιο ικανό AI Engine. Το chipset μπορεί πλέον να χειριστεί τηλέφωνα με ανάλυση έως και FHD+ και οθόνες ρυθμού ανανέωσης 144 Hz, καθώς και κύριες κάμερες 200 MP.

exynos 1380, Exynos 1380: Η Samsung παρουσίασε το νέο SoC που θα δούμε στο Galaxy A54

Ακόμα, είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία 5nm EUV της Samsung και διαθέτει CPU που αποτελείται από 4x πυρήνες απόδοσης Cortex-A78 χρονισμένους στα 2,4 Ghz μαζί με 4x πυρήνες αποτελεσματικότητας Cortex-A55 στα 2,0 GHz. Τη GPU διαχειρίζεται το Arms Mali-G68 MP5.

Σύμφωνα με τη Samsung, οι δυνατότητες AI στη συσκευή επιτρέπουν πιο προηγμένη αναγνώριση γλώσσας για φωνητική βοήθεια καθώς και βελτιωμένη αναγνώριση εικόνας. Από πλευράς συνδεσιμότητας, υπάρχει ενσωματωμένο μόντεμ 5G με υποστήριξη τόσο για δίκτυα mmWave όσο και για δίκτυα υπο-6GHz. Το τσιπ χειρίζεται επίσης dual-band Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.2, NFC και BeiDou, Galileo, GLONASS, GPS GNSS.

Το chipset Exynos 1380 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο επερχόμενο τηλέφωνο Galaxy A54.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Slim: Η εξωτερική οθόνη θα έχει την ίδια αναλογία διαστάσεων με το Galaxy S24 Ultra

Το επερχόμενο Galaxy Z Fold Slim της Samsung θα έχει εξωτερική οθόνη με την ίδια αναλογία διαστάσεων με την οθόνη του Galaxy S24 Ultra.

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.