Exynos 8890: Έδωσε τρελό σκορ στο AnTuTu πάνω από 100.000 πόντους

Ο Exynos 8890 είναι ο νέος επεξεργαστής που ανακοίνωσε η Samsung και θα μπει στη ναυαρχίδα, Samsung Galaxy S7 που θα ανακοινωθεί αρχές του νέου έτους. Ο Exynos 8890 φαίνεται να πέρασε από το AnTuTu, όπου έδωσε σκορ το οποίο αφήνει πίσω κάθε άλλο mobile SoC.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κίνα λένε ότι δοκιμάστηκε σε μια συσκευή με ονομασία μοντέλου SM-G9300. Ο Exynos 8890 έδωσε σκορ 103.692 πόντους ενώ συγκριτικά να πούμε ότι, ο επίσης νέος Kirin 950 από την Huawei, έχει δώσει σκορ γύρω στους 65.000 πόντους. Να πούμε επίσης ότι το Huawei Mate 8 που πέρασε επίσης από το AnTuTu σκόραρε 94.250 πόντους.

Το πιο πιθανό είναι να μιλάμε για το Samsung Galaxy S7, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι, ούτε και για το αν τα αποτελέσματα του AnTuTu είναι έγκυρα.

Το Samsung Galaxy S7 το περιμένουμε το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε δυο εκδόσεις μια με flat και μια με κυρτή οθόνη, οι πληροφορίες λένε ότι θα δούμε την επιστροφή της κάρτας microSD, αισθητήρες πίεσης στην οθόνη, μια δεύτερη έκδοση με Snapdragon 820 και άλλα πολλά.

exynos 8890 antutu, Exynos 8890: Έδωσε τρελό σκορ στο AnTuTu πάνω από 100.000 πόντους

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

49 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gt-i9506

ενα βημα μπροστα παντα η samsung 😀

pazzo

Εγώ εχω να πω μπράβο σε Samsung και Huawei που σέβονται τον εαυτό τους και ειναι προετοιμασμένοι πολυ καλά για plan b σε περίπτωση που η Qualcomm κάνει πατατα. Αν και βγάζουν τόσο καλους επεξεργαστές που έχουν την Qualcomm για plan b τελικά.

cmvrgr

Ωραια τα γκάζια αλλά και 500.000 να βγάλει άχρηστο είναι για mobile σκευές. Γκαζια που δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογες που μπορεί να τις χρησιμοποιήσει. Το θέμα είναι να είχανε αυτά τα γκαζιά και να είχαν φτιαξει κάτι που μειώνει την κατανάλωση μπαταριάς στο 1/5 ….

PeterG

Παιδια το οτι το Huawei Mate 8 σκοραρε 94.000 δεν σημαινει οτι ειναι μπροστα, το Antutu μετραει μαζι και σκορ της GPU και το Mate 8 εχει 1080p αναλυση αρα δεν ζωριζεται τοσο εαν το μοντελο που σκοραρε ο Exynos εχει 2,5Κ οθονη θα υπαρξει μια τρελη ναυαρχιδα απο την Sammy!!!!!!!!

george

Εγω ενα θελω απο την Samsung να ξαναβαλει multitasking ειναι ανεπιτρεπτο να killarei τοσο αγρια τις εφαρμογες.ελπιζω στην 6.0 εκδοση κ οπως διαβασα σε αρθρα να βαλει κ η Google το χερακι της κ να φτιαξει εναν touchwizz επιτελους σωστο.γρηγορο τον εκανε αλλα εχασε το multitasking.αντε να δουμε.

dark_master

Καταρχήν δεν φαίνεται να είναι είναι στο Antutu αυτό το σκορ.

https://www.mobipicker.com/galaxy-s7s-exynos-8890-scores-unbelievable-103692-points-in-benchmark-test/

https://www.phonearena.com/news/Exynos-8890-SoC-produces-record-AnTuTu-benchmark-score-topping-100000_id76214

Το leak φαίνεται πως έγινε πως έγινε απο την Κίνα και ότι την Κορέα. Οπότε για την ώρα ας κρατήσουμε μικρό καλάθι. Η ίδια πηγή του phonearena (πρώτο link) λέει πως είναι μάλλον fake..

Tsagarogiorgis

Αν και δεν συμπαθω την samsung , φαινεται να εχει βαλει τα δυνατα της…εχει μεγαλη χασουρα με τις τελευταιες ναυαρχιδες s5-s6-note 5 …Sony xperia z6 premium με exynos 8890… ανατριχιασα….

GiorgosM

Ξέφυγαν τα νούμερα πια. ..εκτόξευση λέμε. …

Sosimple

Σιγα τη χασουρα που εχει η samsung.. Μια ζωη 1η πανηγυρικά με μεγάλη διαφορά απο τους αλλους.. Οταν ο κάθε κινεζος πουλαει εξαιρετικές συσκευές στο 1/3 της τιμης της Samsung και ο ποιο στοκος καταλαβαίνει οτι δε μπορεί να διατηρήσει ποσοστά 70% που ειχε, και θα παει πολυ παρακάτω. Επίσης ηξερα οτι θα πέσουν αρκετά οι πωλήσεις οταν αφαιρεις την sd. Εδω το καταλαβαίνουν και οι 12χρονοι, λετε να μη το ξερει η samsung? Προσθεσε πωλησεις s6 και s7 και το σύνολο θα βγει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο απο οσο θα το βγαινε αν ειχε sd το s6..
Στο θέμα των spec. Τι σημασία εχει αν ειναι ενας cpu βγαζει 100.000 οταν δουλευει στο 100% (μονο σε antutu κλπ) οταν στην πράξη, δουλεύει 60% idle, 35% καπου στο 5-60% (οπου δε βγαζει 100.000 αλλα εως 30.000) και 1% δουλευει στο 100%.. Εκει μονο βγαζει 100.000 δηκαδ σχεδον πότε.. Και ο λόγος ειναι η μπαταρία η οποια θα το τελειωσει σε μιση ωρα αν δουλεψει μονιμα στο 100%. Οπότε στην πραξη ολα αυτα τα νούμερα είναι πρακτικά αχρηστα και πολυ μικρη εως ανύπαρκτη διαφορά θα δεις απο ενα cpu που βγαζει 50.000, γιατι στο 99% βγάζουν σχεδον τα ιδια..

rose

Ποτε μου δεν εμπιστευομουνα αυτα τα αποτελεσματα καθως ερχοντουσαν σε αντιθεση με τα αποτελεσματα της πραγματικης χρησης πλεον ειμαι σιγουρος οτι ειναι πληρωμενα. Συνεχισε apple να ηγησε με διπυρηνο και οι αλλοι ας εχουν 100κ+ score .

Γιώργος

Ναι η HonHai Precision (aka Apple) δεν πληρώνει κανέναν πχ. Verge , Anandtech , Appleinsider κτλ. ακόμη και στην Ελλάδα υπάρχουν ένα καρο παπαγαλάκια σε γνωστά site που κόβουν ακόμη και τα σχόλια απέναντι στην Αμερικανοκινέζικη εταιρεία. Ευτυχώς το techblog είναι αντικειμενικό.

Γιωργος Παππας

Ηγείται η apple με 2πυρηνο; Ποιο είναι αυτό το διπύρηνο κινητό που είναι και ηγέτης στην ισχύ; Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ο exynos του s6 είναι τοπ και ότι στο μόνο που υπερτερεί ο cpu της apple είναι στην single core απόδοση ( κάτι που είναι λογικό αφού χωρίζει το όλο σε 2 μέρη ενώ η Samsung χωρίζει το όλο σε 8…). Μέχρι στιγμής το κορυφαίο σε specs είναι το s6 edge + και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς…

Mary

Τα benchmarks γενικώς ειναι εντελώς ουτοπικά, το θεμα ειναι τι γίνεται σε πραγματικά δεδομένα!
Δεν λέω κάθε φορα η Samsung ειναι πρωτη σε νούμερα αλλα στην πράξη βραστά! δυστυχως ακόμη και τα τελευταία της μοντελα εχουν θέματα.

rose

Apple Inc. ….
Founded :April 1, 1976, in Cupertino, California, U.S.
Headquarters :Apple Campus, Cupertino, California, U.S.

Hon Hai Precision Industry Co., Ltd. ΑΚΑ FOXCONN (κατασκευαστικη εταιρια)
Founded : February 20, 1974; 41 years ago
Headquarters : Tucheng District, New Taipei, Taiwan

….Το οτι εχεις εσυ xiaomi ,meizu κτλπ βλεπεις παντου κινεζικες εταιριες ..

Android & iOS & Windows User

Η Samsung θα είναι πάντα κορυφή με το hardware που έχει δεν υπάρχει ανταγωνιστής !!!!

@Ο/Η Γιωργος Παππας : τους επεξεργαστές για τα iPhone τους φτιάχνει η Samsung οπότε είναι η Samsung ανώτερη !!!! , απλά η Apple τους αγοράζει και αλλάζει απλά το όνομα τους !!!!!

Δεν είμαι funboy της Samsung έχω χρησιμοποιήσει iPhone 4s, Samsung Galaxy s2/ s3/ s4
, LG G3, Samsung Galaxy S6 και έχω Samsung SSD 850 Evo 250GB στο PC όμως έχω διαπιστώσει ότι σε θέματα hardware η Samsung ξεχωρίζει, σε ποιοτικό λογισμικό η Apple εφόσον το iOS ακόμα και στο iPhone 4s του 2011 δέχεται σταθερά αναβαθμίσεις χωρίς προβλήματα.

Το Android θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το iOS αν ήταν stock και όχι με ένα κάρο εφαρμογές και launcher που βάζουν μέσα στα smartphones οι εταιρίες.
Τα Windows Phone έχω ακουστά ότι έχουν αυτή την σταθερότητα που έχει και το iOS
π.χ είτε έχεις το Lumia 530 είτε το Lumia 930 θα σκρολλάρει το ίδιο το menu.

madmichalis

Για να μη λέμε και ότι θέλουμε, τους επεξεργαστές της apple τους σχεδιάζει και τους φτιάχνει η apple απλώς επειδή δεν έχει εργοστάσια κατασκευής επεξεργαστών δίνει το σχέδιο σε άλλες εταιρίες όπως η samsung και η TSMC για να τους συναρμολογήσουν. επίσης οι εταιρίες υπογράφουν ρήτρα και δεν μπορούν να αντιγράψουν την αρχιτεκτονική του chip. Αν τον έφτιαχνε η samsung όπως λες, τότε πως γίνεται ένα διπύρηνο chip να ξεπερνάει σε σκορ το 8πύρηνο δικό της;

sint

100χιλ και 1000 €?
Προτιμώ mate8με 94χιλ και τα μισα €.

Γιώργος

@rose
Έχω το Note 4 , αυτό που θα το φτάσει η Apple με το iphone 8 το 2018 όταν θα βάλει QHD AMOLED , 3 GB RAM και 13 MP camera. ΥΓ. Το έχεις προσέξει πιστεύω ότι το iphone σου είναι made in China (HonHai) , το γράφει και στο πίσω μέρος.

Gvirginia

@Γιώργος Δε σου είπε ότι δε φτιάχνεται στην Κίνα, απλά σου έδειξε ότι αυτό που είπες “HonHai = Apple) δεν ισχύει.

jim

Ρε τι ακούμε εδώ μέσα.
Άκου εκεί ότι ο επεξεργαστής του μήλου είναι πιο δυνατός από του s6 .
Πρώτα απ όλα μιλάτε για single core ότι το iPhone 6s περνάει το galaxy s6 αλλά το galaxy δεν χρησιμοποιεί ποτέ έναν πυρήνα αλλά 4 . Έτσι είναι η αρχιτεκτονικη του επεξεργαστή. Οπότε να κάθεται σύγκριση 1 με 4 .
Άσε που ο ε exynos δεν είναι με 8 πυρήνες αλλά με 2×4 σένα δουλεύει και τους 8 αλλά 4 καεί φορά.

viel

σημερα μαθαμε οτι ο steve jobs εφτιαξε την foxconn και οχι την apple , οτι η apple αγοραζει επεξεργαστες απο την samsung και αλαζει το ονομα τους και οτι η samsung cpu τρεχει ολα τα threads σε 8 σημεια ταυτοχρονα! ΜΠΡΑΒΟ σηνεχιστε να “μοιραζετε” τεχνολογια στον κοσμο που σας διαβαζει

Gvirginia

@jim Η ίδια σύγκριση γίνεται και για τις επιδόσεις desktop CPU, single core vs multi core. Δεν παίζει ρόλο αν έχεις 20 ή 30 πυρήνες αν η εφαρμογή είναι γραμμένη έτσι ώστε να φορτώνει μόνο έναν πυρήνα τότε θες single thread performance (ουσιαστικά οι άλλοι πυρήνες δεν χρησιμοποιούνται – κάθονται). Αυτό γινόταν-αι στα παιχνίδια για παράδειγμα, όπου είχες 4 πύρηνο και έβγαζε τις ίδιες επιδόσεις με 2 πύρηνο.

Λες ότι η Samsung δεν χρησιμοποιεί ποτέ τον έναν πυρήνα αλλά 4, γιατί σου είπε εσένα κανείς ότι ο επεξεργαστής της Apple δε χρησιμοποιεί και τους 2 πυρήνες? Ένας επεξεργαστής δεν είναι πιο δυνατός από έναν άλλο επειδή έχει περισσότερους πυρήνες. Παίζει ρόλο η ταχύτητα, η μνήμη cache, ο σχεδιασμός κτλ.

Ξεκινάς με τη φράση “Ρε τι ακούμε εδώ μέσα” και μετά τα κάνεις σαλάτα…

Android & iOS & Windows User

Το iOS διαχειρίζεται τις εφαρμογές με δυο δυνατούς πυρήνες, το Android τρέχει με πολλούς πυρήνες αφού είναι σχεδιασμένο για αυτήν την λειτουργία. Το single score του iPhone 6s είναι σαφώς ανώτερο από το Galaxy s6 αφού οι 2 πυρήνες είναι λίγο κατώτεροι από τους 8. Το iPhone έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί μια εφαρμογή τρομερά γρήγορα και όχι για multitasking που έχει σχεδιαστεί το s6 για αυτό κιόλας ή Apple βάζει στο iPhone 5s/6 1GB RAM ενώ στο iPhone 6s έβαλε 2GB για τα tabs του browser. Το Samsung Galaxy S6 έχει 8 πυρήνες και 3 GB RAM και είναι σχεδιασμένο για multitasking και τρέχει Android το οποίο διαχειρίζεται περισσότερους πυρήνες !!!!!!! @Ο/Η madmichalis : η Apple έχει τόσα χρήματα που αποκλείεται να μην έχει εργοστάσια απλά η Samsung φτιάχνει δυνατούς dual core επεξεργαστές αποκλειστικά για το iPhone που τρέχει iOS. Αν μπορούσες να βάλεις στο Samsung Galaxy S6 το iOS το smartphone θα σέρνονταν Το ίδιο ισχύει και για το iPhone 6s αν μπορούσες να βάλεις Android = Θα έτρεχε άριστα μια εφαρμογή αλλά multitasking θα ήταν αδύνατον να γίνει, αφού ακόμα και τα πιο φτηνά smartphones της αγοράς Android φοράνε τετραπύρηνους (της πλάκας) γιατί το Android θέλει αυτά… Συνέχεια »

Chris_BMW

Λοιπόν για να τελειώνουμε με όλον αυτόν τον κομπλεξισμό εδώ μέσα ( μιλάμε για τρελό κόμπλεξ με την Apple ) ναι όσο κ να πονάει όσο και αν σας κακοφαίνεται το I phone αυτή τη στιγμή είναι σε όλα μα σε όλα τα επίπεδα ποιο δυνατό τηλέφωνο..Κ αν δεν σας αρκούν τα τεστ ταχύτητας υπάρχουν εκατοντάδες video στο YouTube που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές .. Το 6s όταν φτάνουμε σε επίπεδο “βαριών ” εφαρμογών όπως πολλά παιχνίδια απλά τα ισοπεδώνει κυριολεκτικά τα αλλά τηλέφωνα .. Ξανά λέω υπάρχουν άπειρα βίντεο που το αποδεικνύουν .. Όσον αφορά τα 4 γίγα …. Ασχολίαστα .. Τι να τα κάνω τα 4 GB (τα διπλάσια από το 6s ) όταν μου ξανά φορτώνει την εφαρμογή … Κ εκεί λοιπόν που φαίνεται ότι υπερέχουν οι πολυπυρινοι επεξεργαστές στα τεστ στην πραγματικότητα το 6s το κάνει καλύτερα… Δεν με ενδιαφέρει πως το κάνει .. Με ενδιαφέρει που δεν ξανά φορτώνει τίποτε … Όσες κ αν έχω ανοιχτές … Για να μην μιλήσω για την μόλις 1710 ma μπαταρία … Το τηλέφωνο φτάνει σε αυτονομία το s6 που έχει πολύ μεγαλύτερη… Θέλετε να δούμε πόσες ώρες θα αντέξει ο επεξεργαστής της Samsung με αυτά τα ma… Συνέχεια »

Android & iOS & Windows User

@ Chris_BMW : Το iPhone 6s είναι διπύρηνο και τρέχει iOS και μπορεί να διαχειρίζεται έξυπνα την ενέργεια της μπαταρίας όμως από θέμα επιδόσεων και ταχύτητας το samsung galaxy s6 το πατάει το iPhone 6s και τώρα με το Samsung Galaxy S7 η Samsung είναι η πρώτη των πρώτων!!
Τους επεξεργαστές για τα iPhone τους φτιάχνει η Samsung οπότε είναι η Samsung ανώτερη !!!! ,
Δεν είμαι funboy της Samsung έχω χρησιμοποιήσει iPhone 4s, Samsung Galaxy s2/ s3/ s4
, LG G3, Samsung Galaxy S6 και έχω Samsung SSD 850 Evo 250GB στο PC όμως έχω διαπιστώσει ότι σε θέματα hardware η Samsung ξεχωρίζει, σε ποιοτικό λογισμικό η Apple εφόσον το iOS ακόμα και στο iPhone 4s του 2011 δέχεται σταθερά αναβαθμίσεις χωρίς προβλήματα.

pazzo

και το iPhone και το s6 είναι πολύ δυνατα κινητά. σίγουρο αυτό. αφήστε τα 2πύρηνα και τα 8πύρηνα στην ακρη της συζήτησης. κανείς μα κανείς δεν πρόκειτε να πεί ότι κάποια από τις δύο συσκευές αργεί. αλλά ρε παιδιά μιλάμε για τελείως διαφορετικά λειτουργικά. Καλή η πληροφόρηση αλλά παρτε το χαμπάρι. και 1πυρήνο να ήταν το iPhone, και από την άλλη να είχει 16 το sam, έχει σημασία? αφού και τα δύο με τον τρόπο τους είναι το ίδιο γρήγορα.. το ιος είναι φτιαγμένο να κάνει συγκεκριμένα πράγματα, να παίρνεις κανα τηλεφωνο, να στελνεις κανα mail, και να ανοίγεις τα apps του χωρίς προβλήματα, και το κάνει πολύ καλα με τους 2 πυρήνες. Το αντροιντ από την αλλή κανει και 1002 άλλα παραπάνω πραγματα εξίσου καλα αλλά με 8 και διπλάσια ραμ. απλά πράγματα.

viel

@Android & iOS & Windows User σε παρακαλω μην ξαναγραψεις! αληθεια τωρα δεν εχεις ιδεα ομως! ιδεα ομως…. pls

Γιάννης

@Chris_BMW
Ψάξε λίγο τεστ κάμερας , σε όλα κορυφή είναι το Note 5 και το S6 , τα Apple δεν είναι καν στα κορυφαία 10 κινητά της αγοράς , ψάξε λίγο επίσης τι θα πει AMOLED (που θα βάλει η Apple το 2018) και πόσο τραγικό είναι ένα κινητό 700 να έχει ανάλυση που δεν είναι QHD (το 6S δεν είναι καν fullHD).
Πήραν όλοι iphone λόγω άγνοιας και διαφήμισης και νομίζουν ότι είναι κάτι ιδιαίτερο.

Gvirginia

@Android & iOS & Windows User “η Apple έχει τόσα χρήματα που αποκλείεται να μην έχει εργοστάσια απλά η Samsung φτιάχνει δυνατούς dual core επεξεργαστές αποκλειστικά για το iPhone που τρέχει iOS” Αν εννοείς ότι η Apple, με τόσα χρήματα που έχει, αποκλείεται να μην έχει – τη δυνατότηα – να έχει εργοστάσια τότε εντάξει. Αν εννοείς ότι αφού έχει τόσα χρήματα, έχει και εργοστάσια τότε κάνεις λάθος. Η Apple δεν κατασκευάζει τίποτα, σχεδιάζει και θέτει σε άλλους να κατασκευάσουν (το οτιδήποτε). Η Samsung δεν “φτιάχνει δυνατούς dual core”, απλά η τεχνολογία που χρησιμοποιεί αυτή την στιγμή (και παλαιότερα) η Samsung πληρεί τις προϋποθέσεις (κόστος – απόδοση) ώστε να την “προσλάβει” η Apple για να κατασκευάσει τους επεξεργαστές της. Το 6s (και κάποια παλιότερα μοντέλα) χρησιμοποιούν -και- την κατασκευαστική μέθοδο της TSMC και όχι μόνο της Samsung. Να το πω απλά (δε λέω ότι το κάνει,απλό παράδειγμα είναι), η Apple βγαίνει στην αγορά με το σχέδιο του CPU ζητώντας έναν 2-πύρηνο στα 1.8 GHz και να “τραβάει” 2 W. Της λέει η Samsung “εγω στον φτιάχνω στα 1.7 GHz – 1.9 W με κόστος $20/cpu” και η TSMC “εγώ στον φτιάχνω στα 1.9 GHz – 2.1 W με κόστος με… Συνέχεια »

Android & iOS & Windows User

@Γιάννης: πολύ σωστός +100000
@pazzo : Συμφωνώ !!!
Όπως ανάφερα παραπάνω το iOS είναι σχεδιασμένο για δυο και δυνατούς πυρήνες ενώ το Android είναι σχεδιασμένο για multitasking με περισσότερους πυρήνες αλλά αδύναμους τον καθένα ξεχωριστά σε σύγκριση με έναν αντίστοιχα με το iPhone .

gio

δωσε Π Ο Ν Ο σαμυ

John N

Το γεγονός ότι καθεστε ολοι και συζητατε περι των cpu των εκαστοτε εταιρειων οφειλω να πω οτι με θλιβει. Ναι ξερω ειναι τεχνολογικο σαιτ και και το αποδέχομαι. Ωστοσο ο καθενας υπερασπιζεται την <> του σαν να ειναι το σπιτι του. Δε θα μιλησω περι μαζοποιησης. Το μονο που εχω να πω ειναι οτι καποιοι θα πρεπε να αναθεωρησετε τις στασεις σας απεναντι σε μερικα πραγματα. Καλο ειναι να παθιαζεσαι αλλα ημαρτον, οχι και να κλαιγεσαι οτι η εταιρειουλα που τοσο αγαπας ειναι η καλυτερη. Εταιρειες ειναι και θελουν κερδος. Ορισμενοι φερεστε λες και δουλευετε για καποια εταιρεια. Σκεφτειτε το λιγο… Προς τα που οδευουμε ως κοινωνια αν υφισταται μεχρι και ο τεχνολογικος φανατισμος? Ο ενας παιρνει αππλε γιατι παιρνει βεβαιες ενημερωσεις, αλλος σαμσουνγκ για να εχει killer κινητο, αλλος σονυ κοκ. Ο καθενας διαλεγει αυτο που καλύπτει τις αναγκες του. Γιατι όμως υποστηριζετε και διαφημιζετε τα προιοντα της εταιρειουλας σας ? Εχετε αναγκη απο αναγνωριση της σωστης σας επιλογης? Δεν εχετε αυτοτελη προσωπικοτητα? Και γω παραδεχομαι οτι κλινω προς την σονυ αλλα δεν κανω και ετσι. Καλο βραδυ

Mary

Λοιπόν μισό λεπτά να πουμε κάποια πραγματα σωστά και να κλείσουμε το κεφάλαιο γιατι μπαίνουν άσχετα πραγματα με το άρθρο στην μέση και γίνεται χαμός! Η Apple καλοί μου φίλοι σχεδιάζει ολα της τα προϊόντα απο πανω μέχρι κατω, που σημαίνει οτι σχεδιάζει το τηλεφωνο εξωτερικά, τους επεξεργαστές, τις πλακέτες κλπ κλπ αλλα ο σχεδιασμός δεν ειναι ένα απλό θεμα! Οταν το κανεις αυτο χρειάζεσαι μαθηματικά φυσικά ετσι ώστε να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Δηλαδή ο επεργαστης ας που να βγει δυνατός χωρίς προβληματα, χωρίς υπέρ θερμάνσεις και ταυτόχρονα να ειναι πολυ λεπτός και μικρός σε μέγεθος! Όσοι γνωρίζουν απο σχέδιο ξέρουν οτι αυτα δεν ειναι τόσο απλά πραγματα, αιντε αιντε σχεδιάσαμε κατι και ειναι έτοιμο! Επίσης (όπως πολλοί διαδίδετε συνέχεια) το iPhone ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ! Η Apple αφού σχεδιάσει ολα τα μέρη του κινητο δίνει τα σχέδια στους κατασκευαστές και αυτοι τα ακολουθούν διότι η Apple δεν εχει κανενα εργοστάσιο κατασκευής! Πχ δίνει τα σχέδια των επεξεργαστών στην Samsung η οποία ειναι κορεατική εταιρεια η Samsung τους κατασκευάζει μονο και τελος. Μετα αφού ετοιμαστούν ολα τα parts του τηλεφώνου απο τις διάφορες εταιρείες (απο όπου κι αν ειναι αυτές) στέλνονται στην Κίνα στην Foxconn όπου εκει ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ… Συνέχεια »

Mary

Υ.Γ. Συγνώμη για κάποια λαθάκια γιατι εδω το autocorrect εχει βαλθεί να με καταστρέψει. Πιστεύω καταλαβαίνετε τι εννοώ απο πανω 🙂

shadgr

Ελπίζω αυτό το τεχνολογικό τέρας να μπορεί να υποστηρίξει ένα απλό ραδιόφωνο και την “αργή” micro sd στα μελλοντικά κινητά της…
Δεν ξανα-αγοράζω κινητό χωρίς ραδιόφωνο και αν δεν είναι δίκαρτο.. Αυτή η κοροιδία πρέπει να τελειώσει…

Λευτερης

@Chris_bmw
Ρε φιλε εσυ που λες οτι το 6s ειναι το πιο δυνατο τηλεφωνο και οτι υπαρχουν βιντεακια και κατι για κομπλεξ κτλ. Ακου λιγο. Βρες μου ΕΝΑ βιντεακι που το iPhone 6s ειναι οχι ταχυτερο αλλα το ιδιο γρηγορο με το Nexus 6P. Ενα θελω. Δε θα βρεις γιατι το 6P το διαλυει. Γιατι αν θες να κανεις συγκριση android με iOS τοτε συγκρινεις με Nexus. Επισης μονο και μονο που λες οτι δεν σε ενδιαφερει πως κραταει ανοιχτη την εφαρμογη το iPhone δειχνει ποσα λιγα ξερεις για το multitasking. Δεν σε αδικω. Χρηστης IPhone εισαι. Όπως και να το κανουμε το 90% των χρηστων ειναι ασχετοι με την τεχνολογία. Και το πιστευω πραγματικα οτι το iOS ειναι ιδανικο γι αυτο τον κοσμο και μπραβο στην Apple γι αυτο. Ειναι απλο και κανει τα βασικα γρηγορα και ευκολα. Απο την αλλη ομως αν κάποιος που ασχολειται με την τεχνολογια παρει iPhine θα του φανει ελλειπες γιατι ειναι. Μια φορα προσπαθησα να χρησιμοποιησω καθημερινα iOS και μετανιωσα την ωρα και τη στιγμη που πεταξα τα λεφτα μου. Οποτε εξαρταται τι θες απο το κινητο η το ταμπλετ σου. Παντως για facebook και βιντεακια το iOS ειναι ιδανικο.

rose

Η samsung ειναι για multitasking και το iphone για μια εφαρμογη καλα ….. Μαλιστα…

i_o_a

Οι περισσότεροι σχολιαστές συγχέουν το app cashing-app switching με το multitasking. Ας πούμε ότι υπάρχουν 2 ειδων multitasking. 1. H πιο σωστή ”έκφραση” του multitasking είναι να έχεις 2 ή περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα στην οθόνη σου.(π.χ. βλέπεις ένα βίντεο στο You tube ενώ γράφεις στο viber.) Kαι αυτό το εισήγαγε η Samsung στο android με dual window και αντέγραψαν LG και HUAWEI. Φυσικά το iphone δεν το κάνει.(Και φυσικά το αντέγραψε τωρα τελευταία στο ipad για να αξιοποιήσει την μεγάλη οθόνη) 2. Η δεύτερη περίπτωση είναι να αφήνεις εφαρμογές στο παρασκήνιο. Εφαρμογές και όχι services που να σε ενημερώνουν εάν έχεις email. Ουτε αυτό το multitasking υποστηρίζει τo iOS (με μόνο θετικό κατ’εμέ την μπαταρία). Ή για να είμαι πιο σωστός υποστηρίζει μόνο την μουσική και τις εφαρμογές gps όπως π.χ. sports tracker, για να μπορείς να το χρησιμοποιείς.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Βάλτε να ανεβαινουν οι εικονες σας στο dropbox ακούστε ταυτόχρονα μουσική ,ενημερώστε τις εφαρμογές σας και ταυτόχρονα σερφάρετε στο διαδίκτυο.Απλά δεν…θα κλεισει εφαρμογές (ειδικά το dropbox που για να ανεβάσει φωτό πρέπει να εισαι στην εφαρμογή).Ουσιαστικά εδώ χρειάζονται τα πολλά gb των android . Οσον αφορά το app cashing η Apple έχει το λεγόμενο suspend mode που παγώνει τις εφαρμογές και… Συνέχεια »

VasilisA3

Άσχετο, στο Α3 μου εγινε ενα update πριν 2 εβδομαδες και έχει φτίαξει το θέμα με το κλείσιμο των εφαρμογών που αναφέρει και ο φίλος παραπάνω. Εκει που μου κρατούσε 3 εφαρμογές ενεργές τώρα έχει μέχρι και 10 ενεργές που ανοίγουν άμεσα στο σημείο που ήταν πριν τις κλείσω! Το εχει εντοπίσει κάποιος άλλος αυτό?

Chris_BMW

@Λευτέρη https://youtu.be/9gH37mw5x6w ορίστε το πρώτο πρώτο που σου βγάζει όταν πατήσεις I phone 6s vs nexus 6p… Το πρώτο σοκ θα το πάθεις όταν δεις τα σποτελεσματα στο τεστ ταχύτητας κ θα διαπιστώσεις ότι κ στο multitasking το I phone έχει καλύτερο σκορ… Μετά υπάρχει κ το άνοιγμα του asphalt 8… Όσον αφορά για το πόσο σχετικός ή άσχετος είμαι αφήστε να το ξέρω εγώ .. Όταν δουλεύω κ πραγματικά χρειάζομαι δύναμη δεν χρησιμοποιώ κανένα τηλέφωνο κ ταμπλετ αλλά υπολογιστή ..

Λευτερης

@Chris_bmw θα προσπερασω το γεγονος οτι το βιντεο που παρεθεσες ειναι απο το καναλι Everythingapplepro. Επισης θα προσπερασω το οτι το σκορ που αναφερεις ειναι το multicore score του επεξεργαστη στο Geekbench και οχι το “multitasking” score οπως λες πραγμα που επισης δειχνει ποσο σχετικος η ασχετος εισαι. Πραγματικο speed test ειναι αυτο
https://youtu.be/6_CWMuPd6yA και αυτο https://youtu.be/B5ZT9z9Bt4M και αυτο https://youtu.be/q2Hx3dOP9xI. Εγώ ζητησα ενα νιντεο που να δειχνει οτι στην πραγματικοτητα το iPhone ειναι πιο γρηγορο,οχι benchmarks. Γιατι στα benchmarks, το Note 5 τα διαλυει ολα αλλα δεν ειναι το γρηγοροτερο. Το iPhone οντως εχει καλυτερη GPU και οντως ανοιγει τα 0ερισσοτερα αιχνιδια γρηγοροτερα. Μονο τα παιχνιδια. Δε σου κανει εντυπωση που ο τυπος στο βιντεο που λες,ανοιγει μονο το asphalt και καμια αλλη εφαρμογη; Περιμένω τοτε να βρεις ενα πραγματικο βιντεο

Panagiotis

Έχετε συνειδητοποιησει οτι ασχολείστε αν τα Samsung η τα iphone ανοίγουν εφαρμογες με διαφορά κλασμα του δευτερολεπτου, !!!!!! Και σε βαζουν και στο τριπακι να αλλαξεις και κινητό για αυτο τον λογο… τραγικό

Chris_BMW

@Λευτερη. Να είσαι καλά φίλε μου που μου εξήγησες τι ακριβώς έδειχνε το video κ έτσι σιγά σιγά θα μαθαίνω κ γω .. Πέρα από την πλάκα λάθη γίνονται λόγο κεκτημένης ταχύτητας κ σευχαριστω π το επισημάνες.. Στο θέμα μας τώρα . Κ στα video που μου επισημάνεις δείχνει ότι το I phone διαλύει κυριολεκτικά το nexus στο single core αλλά σε πολλά από τα τεστ κ στο multicore… εκτος κ αν αλλά βλέπω εγώ κ αλλά εσύ τι να πω .. Λοιπόν κ για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία πέρσι με τα I phone 6 δεν βγήκα πουθενά να πω ότι ήταν τα πιο δυνατά τηλέφωνα γιατί απλά δεν ήταν.. Φέτος όμως απλά το I phone δεν πιάνετε … Τώρα αν εσύ θέλεις να βλέπεις το αντίθετο δικαίωμα σου.

Panagiotis

Chris Bmw @ δεν βγηκες περισυ να λες οτι το iphone 6 ηταν καλύτερο γιατι απλα δεν το ειχες και φέτος το πηρες και οπως καθε Ελληναρας οποιο τηλεφωνο εχει ειναι το καλύτερο οπως ο αλλος με το nexus 6p, αμα ειχες και περισυ το 6 και φέτος τo 6s θα καταλαβαινες οτι ειναι τα ίδια

Γιώργος

@Mary
Μπορείς να μας εξηγήσεις αφου είναι “assembled”και όχι “made in” σε ποια χώρα φτιάχνονται οι πλάκέτες , η μπαταρία κτλ.
Για να μην κουράζεσαι όλα τα τμήματα του iphone στην Κίνα φτιάχνονται , η τραγική Apple δεν έχει δικά της εργοστάσια για να κάνει οικονομία.

Gvirginia

@Γιώργος

https://ipod.about.com/od/glossary/f/where-is-ipod-manufactured.htm

Για να καταλάβω, είναι τραγική επειδή πληρώνει άλλες εταιρείες για να αγοράσει υλικά και κινείται το χρήμα? Δηλαδή θα ήταν καλύτερο να φτιάξει δικό της εργοστάσιο (καταρχάς μόνο αυτό των επεξεργαστών θέλει ~5 – 10 δις) και να “πληρώνει” τον εαυτό της?
Δεν είναι “α, ας φτιάξω ένα εργοστάσιο των 5 δις και θα το έχω σε ένα μήνα”. Θέλουν χρόνια κατασκευής και χρόνια αποπληρωμής. (ας έχει αποθεματικό η Apple)
Είναι και πολλά ακόμα (φόροι κτλ) που θα πληρώνει αν φτιάξει δικό της εργοστάσιο, άσε που αν το κάνει θα το φτιάξει σε καμιά Κίνα – Ταϊβάν.
Αυτό ισχύει για κάθε εταιρεία και όχι μόνο την Apple.. Με το ίδιο σκεπτικό είναι τραγικές όλες οι εταιρείες που δεν έχουν εργοστάσιο αλουμινίου για να προμηθεύονται από εκεί αλουμίνιο και πληρώνουν τις εκάστοτε εταιρείες – χώρες για αυτό.

Πάντως σε ένα πράγμα είναι τραγικές όλες οι εταιρείες. Πληρώνουν οικονομικούς συμβούλους – αναλυτές ενώ θα μπορούσαν να διαβάζουν τα σχόλια εδώ και να βρίσκανε εύκολους τρόπους για οικονομία….

cmvrgr

Παιδιά ωραίος ο επεξεργαστής σε θέματα επιδόσεων αλλά όπως είπα και παραπάνω άχρηστος για εφαρμογές. Οι x86 x5,x7 έχουν ανάλογα γκάζια (ο x5 βγάζει 86.000 και ο x7 ανάλογα με το exynos) και μπορούν να τρέχουν και εφαρμογες x86. Στο pc-mark for android (το μόνο benchmark που μετράει πραγματικές συνθήκες και όχι σαν το antutu που μετράει show off) θα δείτε ότι γονατίζουν οι intel τους arm. Πχ το asus zenfone 2 είναι γρηγορότερο από το samsung galaxy s6 plus. Το θέμα είναι το continuity να μπορεί να τρέξει android και window desktop ταυτόχρονα που πολλές εφαρμογες μπορούν να γίνουν ported με ευκολία από την τεράστια βιβλιοθήκη πραγματικών εφαρμογών των windows. Ακόμα και σε άπλα πράγματα πχ οι desktop browsers τρέχουν τα πάντα όπως στα περισσότερα web tv των ελληνικών καναλιών που οι mobile browsers δεν μπορούν να τα παίζουν και ακόμα και με τις ειδικές εφαρμογες για android. Θα είναι super να υπάρχει η ταυτόχρονη δυνατότητα να τρέχεις android και να κάνεις μετάβαση σε win desktop για να τρέξεις την εφαρμογή που θέλεις. Υπάρχει και η άλλη φοβερή δυνατότητα που δεν χρειάζεσαι να έχεις εγκατεστημένα windows άπλα με το “Crossover for Android” που θα είναι διαθέσιμο τον Δεκέμβριο του… Συνέχεια »

Λευτερης

@Chris_bmw Φιλε δεν ξερω αν πρεπει να το πω πιο απλα η αν κανεις οτι δεν καταλαβαινεις. Μαλλον το δευτερο. Οταν λεω speed test εννοω τεστ ταχυτητας και ΟΧΙ BENCHMARKS. Αυτα που αναφερεις εσυ ειναι αποτελεαμαστα benchmark και συγκεκριμενα του geekbench. Το πραγματικο speedtest ειναι αυτο που ανοιγουν τις ιδιες εφαρμογες ταυτοχρονα και βλεπουν ποιο κινητο τις φορτωνει γρηγοροτερα. Το nexus φορτωνει ΟΛΕΣ τις εφαρμογες πλην των παιχνιδιων γρηγοροτερα. Δες ενα παραδειγμα εδω https://youtu.be/B5ZT9z9Bt4M
Ελπιζω να εγινα σαφης τωρα

cmvrgr

Γραφτείτε τώρα για όποιον θέλει να έχει την δυνατότητα να τρέξει εφαρμογές windows πχ από τα intel based “τερατακια” της Asus zenfone 2 (551ml) με 4gb ram που έχουν Intel επεξεργαστή.

Η διεύθυνση είναι:
https://www.codeweavers.com/porting/android

Ώρα για εγκατάσταση Firefox desktop για φουλ συμβατότητα με sites που δεν παίζουν σε εκδόσεις mobile browzer σωστά και ένα Photoshop 🙂

Ήρθε η ώρα το note 4 μου να μπει στο χρονοντούλαπο….

Χαίρομαι που οι arm επεξεργαστές έχουν φτάσει τόσο ψηλά (εμείς τον γνωρίσαμε και στον acorn archimedes που έριχνε σφαλιάρες στις amiga, στα atari st και στα pc με τον πενιχρό 8088 τότε) να τα χαίρονται τα 100.000 του exynos στο antutu…… τόσα γκάζια χωρίς εφαρμογές αχρείαστα είναι… Δεν είναι τα πάντα το mobile gaming κάτι που δεν κάνουμε πολλοί από εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.