Facebook εναντίον Apple για τις αλλαγές ιδιωτικότητας στο iOS 14.3

Facebook, Facebook εναντίον Apple για τις αλλαγές ιδιωτικότητας στο iOS 14.3

Το Facebook ξεκίνησε νέο πόλεμο κατά της Apple, λόγω των αλλαγών που έκανε η δεύτερη στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας του iOS 14.3. Με τη νέα έκδοση του λογισμικού για iPhone και iPad η Apple ενημερώνει πλέον τους χρήστες για όλους τους τρόπους παρακολούθησης των εφαρμογών μέσω του App Store.

Το αποτέλεσμα είναι μία τρομακτικά μεγάλη λίστα για το Facebook, καθώς πλέον βλέπουμε όλους τους τρόπους και όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Αυτό βέβαια έφερε την αντίδραση πολλών χρηστών, καθώς η λίστα των δεδομένων παρακολούθησης χρηστών του Facebook που είδαμε στο App Store συνεχιζόταν για πολλές σελίδες.

Το Facebook όμως περνάει στην αντεπίθεση, με ένα έγγραφο εφημερίδας το οποίο αναφέρει πως η νέα πολιτική της Apple θα φέρει το τέλος των μικρών επιχειρήσεων. Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως πάνω από 10 εκατομμύρια επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή τα εργαλεία διαφήμισης του Facebook, οπότε θα είναι καταστροφικό να τους στερηθούν αυτά τα εργαλεία.

Facebook, Facebook εναντίον Apple για τις αλλαγές ιδιωτικότητας στο iOS 14.3

Χωρίς τις προσωποποιημένες διαφημίσεις, το Facebook υποστηρίζει πως οι μικρές επιχειρήσεις θα έχουν μείωση στις πωλήσεις τους ύψους 60% για κάθε δολάριο που ξοδεύουν. Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει πως 44% των μικρών επιχειρήσεων αύξησαν τη χρήση προσωποποιημένων διαφημίσεων στη διάρκεια της πανδημίας, για να μπορέσουν να αντέξουν.

Παρά τη δυνατή επίθεση, η Apple δεν έδωσε καμία απάντηση για τις κατηγορίες του Facebook, όμως η “κόντρα” σίγουρα δεν έχει τελειώσει.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Ναι, μικρές επιχειρήσεις όπως το wish και το Ali Express 😂

Agnostos13

Μπορεί να έχει και δίκιο το Facebook όμως αυτό δεν αναιρεί οτι ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνεται για τα «εργαλεία» που κρύβονται πίσω από τις εφαρμογές και τον παρακολουθούν…

Last edited 3 years πριν by Agnostos13

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.